Reisemålenes rockestjerne: Opplev glamorøse Gran Canaria

Bystranda Playa de las Canteras utenfor Las Palmas er blant Gran Canarias flotteste.
Bystranda Playa de las Canteras utenfor Las Palmas er blant Gran Canarias flotteste. Foto: Apollo

Kanariøyene har vært en magnet på solsultne nordmenn i flere tiår. Nå kommer en ny gerenasjon for å nyte trendy takterrasser, designbutikker og luksushoteller på Gran Canaria.

Artikkelen inneholder annonselenker.

Vi kan se på Gran Canaria som reisemålenes svar på en populær rockestjerne: Alle har hørt om den og mange har sett den, men de fleste kjenner kun til de største hitsene. Langt færre har oppdaget de mange fristende feriehemmelighetene som finnes her.

Gran Canaria er kanskje mindre enn Tenerife og Fuerteventura. Til gjengjeld er det mange feriebyer her, og kontrastene mellom dem er store. Øya er som et eget kontinent i miniatyr som rommer mer enn du rekker oppleve på en uke eller to. Og du trenger så visst ikke lide av charterfeber for å reise hit.

Gran Canaria tilbyr noe for enhver smak, aldersgruppe og lommebok. Foto: Apollo
Gran Canaria tilbyr noe for enhver smak, aldersgruppe og lommebok. Foto: Apollo

Her finner du både «sydenglede» og sjarmerende småbyidyll. Du kan kjenne storbypulsen banke, besøke eksklusive områder og oppleve genuine fjellandsbyer. Dersom du er førstegangsreisende, er det beste tipset å gjøre litt research på forhånd slik at du finner det området som er det perfekte for deg.

Og til deg som har kjent sanden på Gran Canarias strender mellom tærne opptil flere ganger: Ta steget ut av den velkjente komfortsonen. Sydenøya har nemlig et hav av muligheter å by på, så her er det bare å gripe dem i tur og orden.

Apollo tilbyr pakkereiser til Gran Canaria hele vinteren. Sjekk tilbud på hoteller her.

product image

Opplev Gran Canaria

Gran Canaria

En reise hit gir deg det beste av sol og bad, mat, fornøyelser og shopping, og sportsaktiviteter til lands og til vanns.
Kjøp herApollo

Genuin, bohemsk og glamorøs

Fornøyelsesmetropolen Playa del Inglés og feriebyen San Augustin er kjente navn for de fleste. Her har nordmenn feriert siden 60-tallet, og sammen med Puerto Rico og Arguineguin huser de i dag det største antallet stamgjester på hele øya.

Hotellene blir gjerne omtalt som «hytta» og mange av gjestene er på fornavn med hotelldirektøren. For mange er dette blitt som deres andre hjem, hvor de reiser tilbake år etter år for å nyte samværet med eget lokalt nettverk.

I hovedstaden Las Palmas venter både en sjarmerende gamleby og trendy barer. Foto: Apollo
I hovedstaden Las Palmas venter både en sjarmerende gamleby og trendy barer. Foto: Apollo

Likevel har stadig flere fått øynene opp for de mer genuine, bohemske og glamorøse sidene ved Gran Canaria de siste årene. En stadig økende tilvekst av førsteklasses resorter og unike boutiquer har gjort at nye målgrupper har funnet veien til Gran Canaria som frister med noe for enhver aldersgruppe, lommebok og smak.

Meloneras: Designboutiques og luksushotell

En lang strandpromenade strekker seg mellom Meloneras og Maspalomas. Foto: Apollo
En lang strandpromenade strekker seg mellom Meloneras og Maspalomas. Foto: Apollo

På sørkysten av Gran Canaria ligger lille, elegante Meloneras som er en av øyas mest trendy steder å besøke. Det bugner spennende designbutikker, trendy kaféer og pulserende barer. I tillegg rommer byen et førsteklasses kasino.

product image

Opplev Gran Canaria

Meloneras

Lille, elegante Meloneras er en av Gran Canarias mest trendy feriebyer.
Kjøp herApollo

Det er også her i Meloneras at du finner de lekreste hotellene.

Kun ti minutters gange fra vannkanten ligger familiefavoritten Lopesan Baobab. Det frodige og spektakulære resort-hotellet er som en arkitektonisk drøm med sitt tydelige Afrika-inspirerte design. De ni hotellbygningene ligger i store, luftige omgivelser der bassengområdene rommer sju oppvarmede basseng og en Lazy River som slynger seg gjennom området. To av bassengene har kunstig strand.

product image

Opplev Gran Canaria

Lopesan Baobab Resort *****

Lopesan Baobab Resort er et førsteklasses hotell med spektakulær, afrikanskinspirert arkitektur.
Kjøp herFra 8373 krApollo