Reisetips: Derfor skal du ikke dekorere bagasjen din med norske flagg

<p>Det er en fordel å raskt legge merke til kofferten din når den kommer på samlebåndet, men det er én ting du helst bør unngå.</p>
Det er en fordel å raskt legge merke til kofferten din når den kommer på samlebåndet, men det er én ting du helst bør unngå. Foto: Colourbox.com

Merking av koffert og bag gjør at du gjenkjenner den på samlebåndet når du skal ut på reise, men det er én ting forsikringsbransjen vil at du skal unngå.

Artikkelen inneholder annonselenker.

Klistremerker, sløyfer, hårbånd eller skilt som sier «Ligg unna!». Det er mange måter å merke den ensfargede kofferten din for å sikre at du umiddelbart får øye på den når du venter ved bagasjebåndet. Samtidig vil du gjerne forhindre at andre griper tak i feil koffert.

Men det er én form for merking som forsikringsselskapene helst ser at du dropper, og det er bruk av det norske flagget. Det kan virke som et fluepapir på kriminelle som er på utkikk etter bagasjen med det mest verdifulle innholdet.

– I enkelte byer og områder kan dette gjøre deg attraktiv for lommetyver og vinningskriminelle som kan se sitt snitt til å stjele bagasjen din mens du for eksempel venter på en drosje , forteller informasjonssjef Sigmund Clementz i Europeiske Reiseforsikring i et tidligere intervju med flysmart24.no.

– At Norge er et av verdens mest velstående land er godt kjent hos kriminelle miljøer som retter seg mot turister, fortsetter han.

Praktisk utstyr til turen

Bagasjetag

Clementz anbefaler å benytte seg av mindre avslørende kjennetegn.

– Det kan være lurt å lage noen nøytrale merker på bagasjen med for eksempel farget tape og sløyfer, slik at den er lett å identifisere for deg på bagasjebåndet på flyplassen. En rød sløyfe her og en gul tapebit der gjør også risikoen mindre for at noen ved en feiltakelse skal ta din koffert fordi de har akkurat samme modell og farge som deg.

Samtidig avkrefter informasjonssjefen mytene om at adresselapp på kofferten vil kunne friste kriminelle til å tipse andre om å dra på plyndringstokt. Det er dessuten ingen ting som tyder på at det er skjedd innbrudd hos folk som har publisert bilder fra ferien på sosiale medier.

Bagasje til reisen

Stor og mellomstor koffert

Bagasje til reisen

Kabinkoffert

Bagasje til reisen

Weekendbag

Bagasje til reisen

Duffelbag

Bagasje til reisen

Barnekoffert

Bagasje til reisen

Koffertsett

Sjekk utvalget av kofferter og bager her:

Miinto - Ellos - Ferner Jacobsen - Stayhard - Care of Carl -Get Inspired - Wakakuu - Norli - Jollyroom - Anton Sport

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.
Mer fra ABC Nyheter