Norgesferie 2021: Smarte og nyttige ting som er gull å ha med på bilferie

<p><b>Bilferie for hele familien</b>: Det er lite som skal til for å gjøre bilferien ekstra komfortabel. Foto: Getty / Canva</p>
Bilferie for hele familien: Det er lite som skal til for å gjøre bilferien ekstra komfortabel. Foto: Getty / Canva

Skal du tilbringe ferien på veien? Uavhengig om du skal på langtur eller en kort biltur kan det være smart å sjekke ut denne listen før reisen starter.

Artikkelen inneholder annonselenker.

Norge er et land med majestetiske landskap, innbydende byer og tettsteder, og med en kystlinje som smelter sammen med havet som et uferdig puslespill. Og den kanskje beste måten å se alt dette, er med bil. På bilferie står du fritt til å legge opp turen etter egne ønsker og stoppe der det frister mest.

I tillegg er vi et av de tryggeste landene å kjøre i. En oversikt som ble publisert i juni i fjor, konkluderte med at Norge for femte år på rad er det mest trafikksikre landet i Europa, etterfulgt av Sverige og Sveits.

Det er mye som skal være på plass når man pakker sakene for å reise på bilferie. Under har vi samlet flere tips som vil kunne sørge for å gi en trygg og ikke minst fornøyelig turopplevelse:

Finn veien med enkel navigering

Tiden da man satt med et digert papirkart og forsøkte å finne ut hvor man skulle kjøre for å komme frem til bestemmelsesstedet, hører heldigvis fortiden til. I disse moderne tider er det mye mer fornuftig å utstyre bilen med verktøy som effektivt hjelper deg med navigeringen uten at du blir distrahert fra å holde oppmerksomheten på kjøringen.

En god løsning kan være å feste mobilen til frontvinduet og bruke den til navigering. Med denne løsningen kan du i tillegg enkelt snakke i telefonen handsfree mens du holder hendene dine på rattet.

product image

Utstyr til bilferien

Linocell Qi-lader med mobilholder

Mobilholder for bil som lader mobilen trådløst mens den er festet til frontruten.
Kjøp herKjell.com

Noe du raskt vil oppdage når du er ute på bilferie i Norge, er at mobildekningen og internettilkoblingen ikke alltid er like effektiv, noen steder kan den være så godt som fraværende. Hvis du er redd for plutselig å stå uten kart på mobilen, er det lurt å investere i en GPS.

product image

GPS-mottaker for bilen

Garmin Drivesmart

Utstyr bilen med talestyrt GPS for navigering som ikke er forstyrrende mens du kjører. Få oppdateringer via DAB.
Kjøp herKjell.com

Til rastepausen

Er kaffesuget i bilen umettelig? Med lange dager bak rattet er det viktig å fylle på med noe som holder deg våken. En egen kaffetrakter for bil er også genialt, for nå kan du ta rastepausen din hvor som helst uten å kjøre innom en bensinstasjon for påfyll av kaffekoppen.

product image

Utstyr til bilferien

Kaffetrakter for bil, båt og campingvogn

Brygger opptil seks kopper på cirka 30 minutter. Leveres med gjenbrukbart kaffefilter.
Kjøp herKjell.com

Husk også å alltid ha tilgang på noe spiselig og kald drikke i bilen. Skulle blodsukkeret falle og barna bli utålmodige er det en smart løsning å ha en kjølebag med proviant raskt tilgjengelig. Med niste og et lite matlager klart i bilen, kan du også spare mye penger langs veien der eneste alternativ kanskje er rådyr mat på bensinstasjoner.

product image

Utstyr til bilferien

Bakseteoppbevaring med kjølebag

Baggen har flere lommer til oppbevaring, samt innlemmet kjølebag som kan utstyres med kjøleelement.
Kjøp herSmarteGadgets.no

Når det spises i bilen kan det fort bli søling og en del avfall. Hold det ryddig og rent i bilen med en smart måte å oppbevare søppel.

product image

Utstyr til bilferien

Søppelspann til bil

Hold effektivt rent i bilen med dette søppelspannet som enkelt plasseres i bilens koppholder.
Kjøp herSmarteGadgets.no

Underholdning på lange dager langs veien

Har du barn eller barnebarn i baksetet som raskt begynner å kjede seg, er det viktig å pakke med nettbrett og en god høyttaler . Dette kan by på mange timer med underholdning med lydbok, podcast og filmer for store og små. Tenk på sikkerheten og velg løsninger hvor slike gjenstander er sikret ordentlig om en bråbrems eller ulykke skulle skje.

product image

Utstyr til bilferien

Nettbrettholder til nakkestøtte

Holder til nettbrett på mellom 7 og 10,1 tommer som festes rundt nakkestøtten i bilen.
Kjøp herKjell.com
product image

Utstyr til bilferien

Bluetooth-handsfree til bilen

Høytaler for bil som festes godt fast inne i kupéen.
Kjøp herKjell.com

Men det finnes flere hjelpemidler til å holde barna engasjerte i baksetet uten å skulle måtte ty til nettbrett og barnefilmer. Under følger tips til leker og spill som gjør selve bilturen morsom for ungene:

product image

Utstyr til bilferien

Addict-A-Ball

Før sølvkulen gjennom en mangefarget labyrint som hele tiden holder på oppmerksomheten.
Kjøp herCoolStuff.no
product image

Utstyr til bilferien

50 gøyale leker på tur

God fornøyelse når du skal telle, tenke, leke, gjette og finne på historier - perfekt for biltyr, i flyet og på toget.
Kjøp herARK.no
product image

Utstyr til bilferien

«Bakseteboka - aktivitetsbok for barn på tur»

Inneholder ulike aktiviteter som bilbingo, quiz, fleip eller fakta, bilnummerregistreringer og andre aktiviteter.
Kjøp herNorli.no

Pakk med deg smart bagasje

Tenk smart og tenk på sikkerheten når du pakker bilen. Ikke pakk med deg mer enn du trenger, et overfylt bagasjerom og eller baksete er aldri en god idé. Velg gjerne gjenstander som er sammenleggbare. Skulle du likevel ha mye bagasje å frakte med deg fra bilen og til et overnattingssted eller en dag på stranden, kan en sammenleggbar tralle være smart. Ikke bare tar den liten plass i bilen, men den sparer deg i tillegg for mange gåturer til og fra bilen.

product image

Utstyr til bilferien

Sammenleggbar vogn

Den praktiske transportkjerren krever ingen montering, tåler belastning på 80 kg og får lett plass i bilen.

Skulle du få lyst til å ta en pause underveis i kjøreturen og nyte maten under åpen himmel i en behagelig stol uten å måtte ty til steiner, bakken eller trestammer, så er den sammenleggbare campingstolen fra Cliq midt i blinken.

Stolen er satt opp på null komma niks, du sitter behagelig og den er på størrelse med en vannflaske når den er brettet sammen.

product image

Utstyr til bilferien

Sammenleggbar campingstol

Campingstolen er enkel å slå ut, og har fire ben som står stabilt selv om underlaget er ujevnt.
Kjøp herCoolStuff.no

Har du planer om å pakke med deg ekstra bagasje på taket, vet du at det kan være strevsomt å pakke opp og ned. Men et ekstra trinn å stå på får du full oversikt over bagasjen. Nå opp til takboksen med dette smarte fottrinnet.

product image

Utstyr til bilferien

Fottrinn for bil

Nå opp til takboksen med dette smarte fottrinnet. hektes fast i bilens B-stolpe og passer til de fleste modeller.
Kjøp herCoolStuff.no

Bli en tryggere sjåfør i mørket

Har du hørt om nattkjørebriller? Dette er briller som forsterker sikt og farger i mørket, og som forebygger sterkt lys fra motgående biler som blender deg med langlysene i mørket. Slike briller kan også benyttes som solbriller på dagtid.

Skal du kjøre deler av ferieturen om natten kan disse brillene være med på å gjøre deg til en tryggere sjåfør på nattestid.

product image

Bli en tryggere sjåfør på nattestid

Polariserte nattkjørebriller

Forsterker sikt og farger i mørket, forebygger sterkt lys fra motgående biler som blender deg med langlys.
Kjøp herSmarteGadgets.no

Utstyr bilen din med verktøyet du trenger

Det er et gammelt ordtak som heter «bedre føre var enn etter snar», og det gjelder i aller høyeste grad når det kommer til å ha verktøy i bilen dersom noe skulle inntreffe på langtur. Særlig er det viktig å ha redskaper som kan hjelpe deg med å skifte dekk slik at du enkelt kan gjøre det selv. I slike tilfeller kan det være langt til nærmeste verksted.

Dersom du aldri har mekket på en bil før, så er dette verktøysettet midt i blinken for deg. Det hjelper deg med å gjøre de enkleste oppgavene som «alle» bør kunne gjøre på bilen sin, i tillegg til at det ikke følger med ekstrautstyr som kan gjøre en stakkar forvirret. Med en vekt på 9 kilo, er kassen enkel å bære med seg.

product image

Utstyr til bilferien

Universalt verktøysett

Det perfekte verktøysettet for «nybegynnere» som inneholder alt man trenger for å kunne gjøre de enkleste oppgavene.
Kjøp herSkruvat.no

Ikke glem at du også bør ha tilgang på starthjelp. Skulle batteriet være flatt er det godt å ha tilgang på starthjelp og powerbank. Kjøp kompakt starthjelp som kan starte biler og andre kjøretøy med 12 V-elsystem her.

product image

Utstyr til bilferien

Noco Boost Plus GB70 Starthjelp for bil

Starter en bil med dødt batteri. Klarer motorstørrelser på opptil 8 L.
Kjøp herKjell.com

Det er ellers viktig at både refleksvest og varseltrekant er lett tilgjengelig. Dersom du skulle oppleve å få stopp på veien, er det livsviktig at varseltrekanten er lett å finne for å varsle andre trafikanter om at man står til hinder for trafikken.

product image

Utstyr til bilferien

Varseltrekant

Universal varseltrekant som settes opp i god avstand (helst minst 150 meter), så andre kan se den i tide.
Kjøp herSkruvat.no
product image

Utstyr til bilferien

Refleksvest

Neongul refleksvest med to 5 cm brede refleksbånd. One-size.
Kjøp herKjell.com

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.