Norgesferie 2021: Hvordan velge rett telt til din tur

<p>Med riktig telt og litt planlegging kan du oppleve stunder som dette i sommer.</p>
Med riktig telt og litt planlegging kan du oppleve stunder som dette i sommer. Foto: Unsplash.com

Med et godt telt har du hele verden for dine føtter. Finn teltet for din drømmesommer her.

Artikkelen inneholder annonselenker.

Dette er sommeren for å oppleve norsk natur, og den største opplevelsen får du ved å legge deg og å våkne opp i det fri. Til slike stunder trenger du et godt telt du kan stole på, med et skikkelig telt som har plass til deg og dine, har du hele verden for dine føtter. Da kan du reise landet på kryss og tvers og skape unike opplevelser hvor enn du setter teltpluggene i bakken.

Uansett om du er et erfarent friluftsmenneske eller en byglad type, tror vi du vil få glede av en natt eller ti i telt denne sommeren. Sjekk vår oversikt over forskjellige teltvarianter og begynn planleggingen nå.

Enmannstelt

Hvis du skal på tur alene så trenger du ikke drasse på mer utstyr enn nødvendig. Da kan et enkelt enmannstelt være midt i blinken. Teltene er kjent for å være lette, robuste og de tar ikke for stor plass i bagasjen.


product image

Enmannstelt

MSR Carbon Reflex

Kompakt og lett telt, designet for turene der grammene teller aller mest.
Kjøp her6399 krSportsnett.no
product image

Enmannstelt

Fjällräven Abisko lite 1

Stabilt og lite tunneltelt som er midt i blinken for deg som drar på turer alene. Teltet er kompakt, lett og passer til alle sesonger.
Kjøp her4674 krSportsnett.no
product image

Enmannstelt

Enan Hilleberg enmannstelt

Superlett tunnelltelt beregnet på én person. Teltet er enkelt å sette opp og er designet til vår-, sommer- og høstsesong.
Kjøp her7800 krSportsnett.no

Tomannstelt

Når man skal på tur med en annen er det et must å ha litt større plass. Et tomannstelt er perfekt for deg og din turpartner når dere ikke ønsker å ta med for mye. Teltene er kjent for rikelig med plass i soveområdet, mens bagasjen får plass i forteltet.

product image

tomannstelt

Exped Mars Extreme

Selvstående telt med plass til to personer. Laget med bratte sidevegger som gir super plass innvendig.
Kjøp her6799 krMagasinet.no
product image

tomannstelt

Samaya Vestibyle tomannstelt

Lett og kompakt tomannstelt i nylon med en vekt på 550g. Designet med soveplass til to og har svært gode oppbevaringsmuligheter.
Kjøp her2371 krSportsnett.no
product image

Tomannstelt

Marmot Limelight tomannstelt

Enkelt og praktisk telt som er lett å sette opp. Det er laget for to personer og har en høyde 109 cm.
Kjøp her4999 krMilrab.no

Firemannstelt

For kjernefamilien som skal overnattingstur i naturen denne sommeren, er det perfekt å gå til innkjøp av et firemannstelt. Teltene veier litt mer, men her får dere god plass til bagasje, barn og nødvendig utstyr. Teltene har plass til fire soveposer og bagasje i front av teltet.

product image

Firemannstelt

Snugpak Cave firemannstelt

Funksjonelt og romslig firemannstelt, passer perfekt til deg som ønsker mer plass på telttur.
Kjøp her8699 krMilrab.no
product image

Firemannstelt

Fjällräven Abisko Endurance firemannstelt

Stabilt og lett tunneltelt. Teltet har full størrelse, hvilket gjør det praktisk når været er dårlig. Laget for alle sesonger.
Kjøp her9944 krSportsnett.no

Campingtelt

Det er ikke alle som liker telte i fri natur. Derfor er camping midt i blinken for mange. Når familien skal på campingtur, er det vesentlig å ha en god plass å sove på. Et campingtelt kan gi deg nettopp dette. Teltene er av en større type som gir deg god boltreplass til både soving, matlaging og oppbevaring.


product image

Campingtelt

Glampingtelt

Det perfekte teltet for deg som ønsker en luksuriøs følelse. Teltet er stort og passer like godt i hagen som på campingplassen.
Kjøp her8995 krCoolstuff.no
product image

Campingtelt

Varanger Camp Lavvu

Kombinert lavvo og campingtelt, med et originalt design og med en praktisk camping-inngang.
Kjøp her7999 krSportsdeal.no

Tarp

Ønsker du å sove under åpen himmel? Eller trenger du bare noe til å dekke over teltplassen? Da er tarp produktet for deg. En tarp er en allsidig stor duk med mange ulike bruksområder. Duken kan fungere som teltduk, solseil, gapahuk eller til beskyttelse mot regn.

Lavvo

En ekte friluftsfamilie trenger en lavvo. Lavvoen er et tradisjonelt telt som er inspirert av samisk tradisjon og kultur. Den er høy på midten, men skrår jevnt ned fra toppen, hvilket gjør teltet godt egnet i hardt vær. En lavvo har god plass og kan romme opp til 6 personer.

Taktelt/biltelt

Om du skal ut på bilferie og egentlig kunne tenke deg å slå opp teltet akkurat der du parkerer bilen, ja, da er kanskje taktelt tingen for deg. Taktelt til bil kommer i flere ulike størrelser, med og uten fortelt. De eneste kravene er at bilen du skal installere teltet på må ha et takstativ og både bilen og takstativet må kunne tåle vekten av både teltet og de som skal sove der.

Se et større utvalg taktelt hos Vertical Playground her.

Sovepose og liggeunderlag

Vi avslutter guiden vår med et par viktige ingredienser for en vellykket overnatting.

Stadig flere får øynene opp for hengekøye som et ideelt alternativ når det kommer til overnatting utendørs. Og akkurat som med hengekøye så er det essensielt med en god og varm sovepose og et solid liggeunderlag når det er duket for telttur:

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.