10 av landets fineste julemarkeder

Julen nærmer seg og tradisjon tro vil det dukke opp koselige julemarkeder full av deilig julestemning i mange av Norges byer. Vi har plukket ut de aller hyggeligste. 

Julen er tiden for tradisjoner og å tilbringe tid med de man er glad i – og hvor er det bedre å gjøre dette enn på et hyggelig julemarked i Norge? Besøk julebyen i Egersund, pepperkakeutstillingen på Røros, eller kan det friste med en tur på et julepyntet Pariserhjul i Oslo? Har dere vært snille i år dukker kanskje nissen opp..

Inneholder annonselenker til Momondo.no

Julemarkedet i Trondheim

Markedet har fra sin spede begynnelse i 2003 vokst seg til å bli en viktig førjulstradisjon i trønderbyen. Her kan du blant annet vandre blant dekorerte boder og trær med tusenvis av julelys, ta deg en kopp varm kakao på et reinskinn ved bålet i Kafé-lavvoen og oppleve stemningsfulle konserter og forestillinger på flere ulike scener. I bodene finner du fantastisk kortreist mat og flotte lokale håndverksgjenstander. Her er det massevis av muligheter for smaksprøver og for å være med på mange ulike morsomme og hyggelige aktiviteter.

Åpningstider julen 2019: 6. -21. desember. Kl. 11.00 - 19.00 (alle dager)

Finn flybilletter til Trondheim

Finn hotell i Trondheim

Julemarkedet i Oslo

Fra midten av november og seks uker fremover forvandles Spikersuppa i Oslo til Jul i Vinterland – en julefest for hele familien. Her får du oppleve glitrende julelys og nydelig julepynt, samt sjarmerende salgsboder hvor man kan kjøpe både håndlagde gaver og juleknask til seg selv. Ta en pust i bakken fra julehandelen med noe varmt i koppen, og ta med de minste på besøk til selveste julenissen eller dra på juleverksted. Tradisjonen tro vil Julestjernen (Pariserhjulet) lyse opp markedet og tar dere turen opp i den får dere uten tvil den beste utsikten over byen. Dette er magisk og bør oppleves!

Åpningstider: 16. november -30. desember. Hver dag: 10:00 – 20:00.

Fredag og lørdag: 10:00-21:00.

Finn flybilletter til Oslo

Finn hotell i Oslo

Julebyen i Egersund

Julebyen i Egersund skiller seg veldig fra andre julemarkeder, da dette virkelig kan minne om de store markedene man ser i Tyskland og England i førjulstiden.

Omkranset av sjarmerende små trehus, nydelig julepynt og en koselig atmosfære finner du julebyen som får deg i skikkelig god julestemning. Det arrangeres årlig over to helger i desember, torsdag til og med søndag.

Åpningstider: 5-15. desember,

Overnatting i Egersund

Maihaugens julemarked på Lillehammer

Tusenvis av besøkende kommer hit hvert år for å få oppleve den gode gamle julestemningen. Her vandrer dere gjennom Maihaugens julepyntede hus, hvor noen daterer tilbake til Middelalderen. Hos over 120 juleboder kan du få kjøpt alt fra skikkelig håndverks- og husflidsprodukter, fristende mat og andre flotte julevarer. Blant aktivitetene du kan delta på er det både sang og musikk, juleverksted, pepperkakebaking, kanefart, spikking, spinning, julekortfotografering, fjøsbesøk og mye mer.

Åpningstider: 30. november -1. desember

Finn hotell på Lillehammer

Norsk Folkemuseums julemarked

I desember er Norsk folkemuseum, et av verdens største og eldste friluftsmuseer, festpyntet for julehøytiden. I desember er det klart for Folkemuseets årlige julemarked, som er blitt en populær tradisjon både blant lokale og turister. Her kan du oppleve lokale norske juletradisjoner gjennom tidene, og kanskje kan du få tips til noen nye juletradisjoner? Markedsbodene bugner av varer og her kan du oppleve konserter, danseforestillinger og andre gøyale førjulsaktiviteter. Dette er et julemarked i Oslo du ikke vil gå glipp av!

Åpningstider: 30. november – 1. desember 2019. 11.00 – 16.00 /7. – 8. desember 2019 11.00 – 16.00
Finn hotell i Oslo

Julemarked på Røros

På Røros finner du et av de hyggeligste julemarkedene i Norge. Røros, som står på UNESCOs verdenarvliste, er på mange mange måter den perfekte julebyen med sine fargerike gamle trehus, hvit snø som legger seg oppetter veggene og en fortryllende blåtime. For 11.året året arrangeres Røros’ julemarked og gatene vil fylles med hyggelige markedsboder, julemat og tradisjonsrike førjulsaktiviteter. I tillegg kan du oppleve hest og sledeturer, julesang, og mange nisser i gatene.

Åpningstider: 5-8. desember

Finn hotell på Røros

Julemarkedet i Bergen

Foto: Visit Bergen/Robin Strand
Foto: Visit Bergen/Robin Strand

Årets julemarked i Bergen finner du midt i sentrum, nærmere bestemt på Festplassen. Med over 80 markedsboder, attraksjoner og serveringsområder vil alle besøkende få en stemningsfylt opplevelse. Her treffer du alt fra lokale hjemmeprodusenter og håndverkere, unike grunderer som selger nye produkter, til kjente merkevarer og tilbydere fra fjern og nær. Bergen Julemarked er stedet for å finne de litt unike julegavene og ikke minst komme i skikkelig julestemning. Anbefaler å avlegge et besøk innom verdens største pepperkakeby når du først besøker Bergen før jul.

Fra 28. november til 22. desember

Finn flybilletter til Bergen

Finn hotell i Bergen

Julemarked på Geilo

Helt siden 2013 har julemarkedet på Geilo gått sin seiersgang, og i år er inget unntak. Hvorfor ikke kombinere en skihelg i vinterlige omgivelser med et stemningsfullt julemarked midt i koselige Geilo sentrum? Her kan du vandre rundt i gågata og besøke de sjarmerende bodene hvor får du kjøpt flott håndarbeid og og lokalprodusert mat. Når du blir sliten av juleshoppingen kan du roe ned og få varmen i deg igjen ved bålpanna.

Åpningstider: 22. november-23. desember
Finn hotell på Geilo

Julemarked på Kristiansand Museum

Julemarkedet på friluftsmuseet på Kongsgård er et av Sørlandets største og mest populære markeder. Ta en titt på alle de spennende varene i bodene, hvor det selges alt fra småkaker til juledukker, og kanskje finner du en hjemmelaget julegave eller to? Smak på vafler og julegrøt, og ta en kaffe og en svele hos Venneforenings bod. Du kan også kjøre med hest og kjerre, og kanskje treffer du julenissen.

Åpningstid: 1. søndag i advent

Finn hotell i Kristiansand

Julemarked i Øvrebyen, Kongsvinger

Det tradisjonelle julemarkedet i Øvrebyen fyller de gamle gatene og Aamodtgården i Kongsvinger med skikkelig julestemning. Her kan du vandre langs de trange gatene, ta turen innom de koselige salgsbodene som selger håndlagede varer samt mat og drikke. Julemarkedets fokus er på opplevelser som skaper en ekte, tradisjonell julestemning.

Åpningstid: 1. desember, kl. 10:00 – 16:00
Om du har tenkt deg andre steder enn dette i julen, finner du lett både fly og hotell her.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.