Playa de Muro - Alcudias ukjente tvilling

Foto: Apollo
Alcudia kjenner du fra før, men har du hørt om Playa de Muro? Et steinkast fra Alcudia finner du en strandperle med færre hotell og turister, men med mer natur, mer karibisk palett i havet og en mer bohemsk puls.

Umiddelbart etter at du har sjekket inn på hotellet i Playa de Muro, kan du ta et jafs av det gode ferielivet. Her finner du høy hotellstandard i rolige omgivelser. I Playa de Muro, som er en forlengelse av Alcudias berømte sandstrand, er nettopp nærheten til urørt natur en del av luksusen. Her slipper du sild-i-tønne faktor, og kan koble deg opp på lyden av fuglesang og bølgeskvulp.

Melis og safir

Strandlivet som preger Mallorcas nordøstkyst er blant Europas aller vakreste, og Playa de Muro er inget unntak. Melismyk sand møter safirblått hav, og resten er et horisontalt ferie-eventyr. Her er det barnevennlig uten at alt skjer på barnas premisser. Det er kjærestevennlig uten at det blir klisjépreget. Og ikke minst, det er balsam for deg som trives best barbeint, med øynene hvilende på horisonten.

Foto: Apollo

Pust med magen

Stranden i Playa de Muro deles gjerne inn i tre deler; «Sektor 1», «Es Brac» og «Es Comú». Det høres kanskje komplisert ut, men det er ikke det. 

Nærmest Alcudia ligger de mest oppbygde delene, «Sektor 1» og «Es Brac», og her finner du alt du trenger for en deilig feriedag på stranden: parasoller og solsenger, strandbarer og livvakter. Det er her alle hotellene ligger.

«Es Comú» er annerledes. Her er strekker nasjonalparken «S’Albufera» seg helt ned til strandkanten, og sørger for langt færre mennesker på stranden. Du kan enten rusle hit i strandkanten, eller parkere bak den store pinjeskogen og gå ned til stranden på solide plattformer som er bygd inn i landskapet. Uansett, du merker fort at på «Es Comú» puster du med magen.

Foto: Apollo

Les også: Palma - den urbane middelhavsfavoritten

Fantastisk mat

Ferielivet skal være ukomplisert og hva er vel deiligere enn å komme til dekket bord – hver eneste kveld? Når skumringen senker seg venter restaurantlivets gleder, og i Playa de Muro finnes det mange gode spisesteder. 

Både små og store vil finne seg til rette på restauranten «S’Albufera» som serverer øyas saftigste grillspyd og ferske fiskeretter. Barna får utlevert kritt til å tegne med slik at ventetiden blir kortere, og sånn du kan ta en uforstyrret skål med kjæresten din mens ungene lager kunst. 

Fortsett kvelden under stjernene på «Miama Beach Club», et magisk sted med beliggenhet rett på den deilige stranda. Her kunne du like gjerne ha vært på en topp trendy takterrasse i Barcelona, for både mixologien og pizzaene har urban finesse.

Foto: Apollo

3 ting å gjøre i Playa de Muro

Selv om Playa de Muro er et rolig feriested som passer godt for familier, blir det aldri kjedelig. Her er tre aktiviteter å glede seg til:

Vannsport. Playa de Muro har litt mer vind og bølger enn Alcudia. Det er fortsatt langgrunt og barnevennlig, men det betyr at du kan prøve deg på vannsport som vannski, samt paragliding fra båt og jetski. Det finnes flere steder å leie utstyr på stranda i sektor 1.

Ridetur. Rancho Grande Park organiserer rideturer på stranda for både nybegynnere og øvede ryttere. Her får du en vakker naturopplevelse du ikke vil glemme!

Dypdykk i naturen. «S’Albufera» er et spennende våtmarksområde og et vernet naturreservat som gir deg et interessant avbrekk fra badelivet. Er du interessert i fugletitting er det bare å begynne å glede seg, for både trekkfugler og standfugler stortrives her. Nyt fuglesangen og et litt annerledes innblikk i Mallorcas identitet.

Les mer om Mallorca og bestill ferien din her!

Playa de Muro Foto: Apollo
Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.