Ut på tur:

Dette utstyret gjør friluftslivet bedre

<p>En vanlig skogstur kan bli en helt fantastisk skogstur - bare du har utstyret i orden.</p>
En vanlig skogstur kan bli en helt fantastisk skogstur - bare du har utstyret i orden. Foto: Unsplash

Sørg for at neste utflukt i skog og mark blir en suksess med disse enkle, men smarte utstyrstipsene. 

Våren er høytid for å gå ut på tur, og endelig bevege seg i skog og mark til fots igjen. Og med begrensningene korona-epidemien fører med seg, er det jammen godt vi har mye fin natur i dette landet, hvor det er fritt frem for frisk luft og fine opplevelser.

Men enten du skal på en enkel dagstur i nærområdet eller på en lengre campingtur i naturen, så vil turen din preges av hvor godt forberedt du er, og hva slags utstyr du har med. For det er ikke til å stikke under en stol at godt utstyr har mye å si for hvor vellykket en utflukt blir.

Du trenger selvfølgelig ikke det nyeste og dyreste av alt, men sørg for at du har et par essensielle ting i sekken, så skal du se at friluftslivet blir mye koseligere, både for deg og turkameratene dine.

Urberg - Utrail Backpack 2.1 ryggsekk
Urberg - Utrail Backpack 2.1 ryggsekk

1. Ryggsekk

Urberg - Utrail Backpack 2.1

Ryggsekk er et must, nesten uansett hvor kort tur du skal på. Det er veldig praktisk, gjør at du får hendene fri og er komfortabelt å bære. Det finnes en sekk for allslags bruk, så velg en som passer ditt behov, din rygg og din personlige smak.

Denne sekken fra Urberg er enkel og praktisk, og produsenten donerer 1 % av sin omsetning til miljøverntiltak. Riktignok ikke den største i klassen, men super for korte dagsturer.MSR PocketRocket Deluxe Stove Kit primus
MSR PocketRocket Deluxe Stove Kit primus

2. Primus/Kokesett

MSR PocketRocket Deluxe Stove Kit

En gassbrenner er ikke noen ny oppfinnelse, men du verden så praktisk og kult det er å ha med på tur. Enten du bare vil ha en kopp kaffe eller et fullt måltid (som du kanskje også har fanget selv), så er primusen din beste venn. I dette settet får du en stabil brenner som koker én liter vann på under 3,5 minutter, samt kjele og håndtak.

BRYNJE Wool Thermo Light Shirt
BRYNJE Wool Thermo Light Shirt

3. Ulltrøye

Brynje Wool Thermo Light Shirt

Det er kaldere i skogen enn i stua di, og ingenting slår en god ulltrøye. Og hvis du er en aktiv type, bør du vurdere en helsetrøye-variant som denne fra Brynje. Her får du unike egenskaper når det kommer til fukttransport og kan brukes mye uten å vaskes/lukte. Helsetrøya ser kanskje spesiell ut, men et genialt plagg. Må prøves!4. Hengekøye

Ticket To The Moon King Size

Ticket To The Moon King Size hengekøye
Ticket To The Moon King Size hengekøye

Stadig flere turgåere sverger til hengekøye når de er ute på tur, og det er mange gode grunner til det. En hengekøye er lett, gir et tilfluktssted på all slags underlag og er uforlignelig god å slappe av i. Denne varianten fra Ticket To The Moon er laget i fallskjermstoff, som er solid, komfortabelt og har god pusteevne. Resultatet er en opplevelse som kan beskrives som ja - å slappe av på månen.

Stanley Adventure Termos 0,73 L Polar
Stanley Adventure Termos 0,73 L Polar

5. Termos

Stanley Adventure Termos 0,73 L Polar

Kaffe, toddy, te, pølser, suppe, buljong, pannekakerøre eller hva du vil. Termos er nesten et like stort must som sekk. Man kan nesten si det sånn at en termos GJØR turen. For har du med en termos, setter deg ned og nyter en kopp varm drikke, så er du jo på tur - er du ikke? Denne termosen fra Stanley holder på varmen i 24 timer!

Thermarest Ridgerest Classic L liggeunderlag
Thermarest Ridgerest Classic L liggeunderlag

6. Ligge-/sitteunderlag

Thermarest Ridgerest Classic L

Tenker du å sette deg ned når du er på tur? Eller legge deg nedpå? Alene, eller kanskje sammen med andre? Under åpen himmel, i telt eller bare på en kolle og nyte dagen? Da trenger du et underlag. Bare legg det utover bakken og sett deg godt til rette, så er du i gang. Her er det mange forskjellige varianter å velge mellom. Velg et underlag som passer til ditt behov.Biolite Powerlight powerbank og lykt
Biolite Powerlight powerbank og lykt

7. Nødlader

Biolite Powerlight powerbank og lykt

Smarttelefoner og andre duppedingser har blitt sentrale deler av livene våre, også i skogen. Så da kan det være kjekt å ha med en lader, som også fungerer som en lukt! Denne nødladeren fra Biolite gir 52 timer lys, har tre forskjellige lysmoduser og kan brukes som sykkellykt.

ØYO Dovre Knife with Leather Sheath
ØYO Dovre Knife with Leather Sheath

8. Kniv

ØYO Dovre Knife med lærslire

Det som er en no-brainer, kan for andre virke uaktuelt og direkte livsfarlig. Men sannheten er at en kniv er superpraktisk når du er på tur. For plutselig trenger du å kappe en tråd, spidde en pølse, spikke en barkebåt, sløye en fisk eller bare åpne en pølsepakke. Så få deg god kniv som gjør jobben. Bare husk å putt den i sliret når du er ferdig.

9. Hodelykt

PETZL E+Lite hodelykt

PETZL E+Lite Hodelykt
PETZL E+Lite Hodelykt

Hvis du bare er littegranne eventyrlysten har du sikkert vært ute i skogen en vinternatt, en sommernatt, eller hverfall på kvelden før. Og da vet du at det kan bli ganske så mørkt der ute. I slike stunder er det lite som er så praktisk som en enkel men kraftig hodelykt. Med hendene fri og lyset i blikkretningen, blir alt så mye enklere. Denne lykta fra Petzl er vanntett, veier 27 gram og tåler temperaturer ned til - 30 grader.


Exped Airpillow UI oppblåsbar pute
Exped Airpillow UI oppblåsbar pute

10. Pute

Exped Airpillow UI M

Og når det lakker mot kveld og soveposen kaller, ja da har du lov til å unne deg det lille ekstra. Og på camping må det kunne sies å være en pute. Joda, du kan rulle sammen jakka di og putte den under hodet. Men en ordentlig pute er mye mer komfortabel, og tar nesten ingen plass i bagasjen. Denne snertne saken fra Exped er oppblåsbar og veier skarve 45 gram.

Og med disse tipsene vil vi bare ønske deg en riktig god tur!

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.