Emiratene - et ferieparadis for livsnytere

Foto: Apollo

Terracottafarget ørken, glitrende skyskrapere, knallturkist hav og sol hele vinteren. I Emiratene møter minaretene Manhattan.

I samarbeid med Apollo

Du har garantert hørt om Dubai , men vet du at du kan reise til fem andre solsikre emirater med direktefly fra Norge? De forente arabiske emirater heter de, de syv ørkenstatene der Abu Dhabi er hovedstad og Dubai er den største byen. Hvert emirat har sin egen sheik og unike karakter, men alle tilbyr fantastiske strender, hotell i verdensklasse og garantert solskinn. Men hvilket emirat skal du velge?

Dubai

Foto: Apollo
Foto: Apollo


La oss begynne i Dubai, som alle har hørt om fra før takket være spektakulære skyskrapere, den palmeformede øya og kjøpesentere på størrelse med norske kommuner. Dubai har tatt i bruk alle superlativene for å tilfredsstille turister som liker å ha det ekstra behagelig på ferie. Byen briljerer på både attraksjoner og på mat- og hotellfronten. Takket være sitt fantastiske utvalg passer Dubai både for kjærestepar, vennegjenger og småbarnsfamilier – og ethvert reisebudsjett.

Må oppleves: Det autentiske Bastakia-kvartalet (old Dubai), tekstilsouken, jeepsafari i ørkenen, fredagsbrunsj, Dubai Mall, kunstdistriktet Alserkal, strendene og selvfølgelig Burj Kalifa.

Her bør du bo: Ja Jebel Ali Beach , Waldorf Astoria Dubai Jumaeirah , Jumeirah Zabeel Saray eller Mövenpick Jumeirah Beach

Ras Al Khaimah - emiratet med fjell og kremhvite strender

Foto: Apollo
Foto: Apollo


Innta horisontalen ved havet eller ta deg en klatretur i Midtøstens første Via Ferrata i de imponerende Hajarfjellene. I Ras al Khaimah venter zipline-adrenalin eller absolutt hvilepuls. Brunfargen vil uansett sitte som et skudd i den tempererte vinteren der gjennomsnittstemperaturen ligger på 23 grader i januar. Mange søker seg til Ras Al Khaimah fordi de ønsker seg en roligere ramme rundt ferien enn Dubais grandiose omgivelser. Passer for: Barnefamilier og par som ønsker en rolig og/eller sporty ferie med sandstranden som nærmeste nabo.

Her bør du bo: Al Hamra Village by Hilton , Doubletree by Hilton Marjan Island

Avstand Dubai: 112 km. 1 time og 20 minutter med bil

Fujairah - emiratet for strandløvene og dykkerne

Foto: Apollo
Foto: Apollo


Fujeirah er det eneste emiratet som ikke ligger ved den persiske gulf, men ved Omanbukta. Her er havet enda blåere, enda mer krystallklart, og dykkeforholdene er perfekte. Hit kommer du om du ønsker en skikkelig behagelig og avslappende strandferie der havet har en temperatur på cirka 25 grader året rundt. Strendene er brede og langgrunne og hotellene holder høy kvalitet. Passer for: Småbarnsfamilier og for deg som vil slappe av i vakker natur.

Her bør du bo: Familiehotellet Radisson Blu Resort Fujairah eller sportshotellet Fairmont Fujairah Beach Resort.

Avstand Dubai: 118 km. 1 time og 30 minutter med bil

Abu Dhabi - emiratet med størst muskler og innestemme

Foto: Apollo
Foto: Apollo


Du trodde kanskje Dubai var det mest ekstravagante emiratet? Tro om igjen. Abu Dhabi er nasjonens hovedstad, og det rikeste emiratet som eier 9 % av verdens oljereserver. Det synes godt på gateplan, og sjelden vil du se så mange millioner på fire hjul som her. Men der Dubai nærmest roper «se på meg!» har Abu Dhabi lagt seg til en behageligere innestemme. Forholdene er roligere og tempoet hakket lavere enn i Dubai, men samtidig har du det samme deilige strandlivet, shoppingen og flotte hotelltilbudet. Abu Dhabi har noe for enhver smak.

Her bør du bo: Beach Rotana Abu Dhabi , Khalidya Palace Rayhaan eller Al Rana Beach

Avstand Dubai: 105 km. 1 time og 30 minutter med bil

Ajman - emiratet for deilig strandliv og korte avstander

Foto: Apollo
Foto: Apollo


Ajman er det minste emiratet og ligger bare drøye fire mil nord for Dubai. Her er den seksten kilometer lange sandstranden klar for å holde deg underholdt gjennom hele ferien, enten det er bading, vannsport eller kanskje en sheesha (vannpipe) i solnedgangen du ønsker deg. Ajman er på ingen måte så utviklet som Dubai, så her har du muligheten til å komme litt tettere på den arabiske gjestfriheten. Passer for: Par som vil nyte av sol og bad i en luksuriøs hotellsetting med mulighet for hyppige dagsturer til Dubai.

Her bør du bo: Fairmont Ajman

Avstand Dubai: 47 km, 40 minutter med bil

Sharjah - emiratet for dypdykk i arabisk kultur

Foto: Apollo
Foto: Apollo


Sharjah er det mest arabiske av emiratene og i 2014 ble det erklært hovedstad for islamsk kultur. Det omtales som Persiagulfens perle og tilbyr et spennende innblikk i hva islam er – og ikke er. Et opphold her vil pirre din kulturelle nysgjerrighet. Sharjah er det eneste emiratet som er «tørrlagt», hvilket vil si at det ikke serveres alkohol og lovene er generelt strengere her enn i resten av emiratene. Til gjengjeld finner du nasjonens mest interessante muséer, som f.eks Sharahaj Heritage Museum, og King Faisal moskéen der du finner tid til ettertanke under minaretene. Ønsker du en smak av Dubais overdådighetskultur er den bare en kort kjøretur unna. Passer for: Barnefamilier og kulturjunkies som vil føle et land på kroppen fremfor å lese om det.

Her bør du bo: Radisson Blu Resort Sharjah

Avstand Dubai: 39 km, knapp halvtime med bil

Du kan lese enda mer om De forente arabiske emiratene her

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.