7 gode grunner til å ta med familien på cruise

Foto: Øyvind Haug

Har du ikke vært på cruise ennå, er det på høy tid å gjøre det nå. 

Denne saken er betalt av Color Line

1. Aktiviteter for alle generasjoner

Drømmer du om en avslappende familieferie, uten for mye stress og mas? Har du lyst på en ekstra utflukt i sommer? På et 2-døgns Cruise kan du senke skuldrene, uten å måtte bekymre deg for alt du må rekke å se og gjøre før ferien er slutt. Om bord på et cruiseskip er nemlig alle fasiliteter samlet under ett tak, og på kun to dager rekker du å oppleve alt du måtte ønske. Enten du vil nyte en avslappende spabehandling mens tenåringen tester sine kunnskaper i en interaktiv quiz, se et spektakulært show eller ta med de minste barna eller barnebarna på et morsomt rebusløp, så vil du garantert finne et bredt utvalg av aktiviteter og opplevelser som passer for hele familien – uansett alder.

Foto: Rakkephotography - Morten Rakke
Foto: Rakkephotography - Morten Rakke

Les mer om det berømte Familieskipet.

2. Mye for pengene

Før var gjerne cruiseferie forbundet med noe eksklusivt og dyrt, slik er det ikke nødvendigvis lenger. Drar du for eksempel på et 2-døgns Cruise fra Oslo til Kiel i skoleferien reiser alle barn mellom 4-15 år, som deler lugar med to voksne, gratis! Går du for en cruisepakke på samme tur, kan du i tillegg spare inntil 25% på forhåndskjøpte måltider. Det er også enklere å holde reisebudsjett på cruiseferie, da mange av aktivitetene er inkludert i prisen.

3. Familievennlige lugarer

Lite er vel mer barne- og familievennlig enn å oppholde seg på en stor cruisebåt. Er dere hele storfamilien på tur, kan kanskje en 3- eller 4-stjerners connecting lugar være noe for dere. Disse lugarene, som ligger vegg i vegg, har en dør som kan åpnes mellom dem. Ikke bare synes barna det er fint å kunne gå fra rom til rom, det er også en praktisk løsning for voksne som ønsker seg større plass. Husk at connecting lugar er et populært valg, så vær tidlig ute med å bestille plass.

Foto: Øyvind Haug
Foto: Øyvind Haug

Skulle du ønske en annen type lugar, finnes det selvsagt flere valgmuligheter. Velg mellom utvendig eller innvendig lugar, med dobbeltseng eller køyeseng. Eller hvorfor ikke unne deg en eksklusiv suite, eller skipets flotteste rederlugar?

4.Du kan skreddersy reisen på forhånd Før du reiser på cruiseferie, kan det være lurt å planlegge middager og aktiviteter på forhånd. Da trenger du ikke tenke på stort annet enn å komme til dekket bord mens du er på tur. Selve utseilingen er ofte et høydepunkt, og er vel verdt å få med seg. Book et bord med panoramautsikt og deilig lunsjmat, så er du sikret en god start på reisen.

Det kan også være lurt å bestille middag i en av skipets mange restauranter i god tid før avreise, særlig i høysesongen. Da er du garantert bordplass på favorittrestauranten.

5. Du kan handle på tax-free*

Også på shoppingen er det penger å spare. På taxfree kan du faktisk spare opptil 70% av veiledende priser i Norge. Og best av alt: Alle butikker ligger i nær tilknytning til hverandre, så du slipper å trave lange handlegater opp og ned i timevis. Flere av butikkene holder dessuten åpent til sene kvelden, også på søndager, så du trenger ikke å bekymre deg over åpningstidene.

6. Du kan ta med bilen – hvis du vil

Hvorfor ikke slå to fluer i en smekk og kombinere cruiseferie med en bilferie? Tar du båten til Kiel, har du et godt utgangspunkt for videre bilferie gjennom Tyskland og hele Europa. De to byene Hamburg og Lübeck er for eksempel kun en drøy times kjøreavstand fra Kiel.

Få flere tips om bilferie i Tyskland her.

7. Du rekker mye på kort tid

Cruisebåter er store båter, og du rekker å gjøre mye på kort tid mens du er om bord. Legger du en god plan før avreise kan du nærmest gå fra den ene aktiviteten til den andre, og skulle du gå glipp av noe på veien til, får du en ny sjanse på

veien hjem igjen. Er det noe du lurer på underveis, finnes det alltid et crew i nærheten du kan spørre om hjelp.

Foto: Ole Musken
Foto: Ole Musken

* Gjelder butikker om bord på Color Fantasy og Color Magic

Kilde: colorline.no, magasinetpax.no

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.