Snart Valentines - bli inspirert av disse romantiske byene

Foto: Apollo

Valentines day eller ikke - vi fortjener alle et pusterom i hverdagen. La deg inspirere av våre mest romantiske storbyer.

I kommersielt samarbeid med Apollo

Onsdag 14. februar, Valentinsdagen, nærmer seg med stormskritt. Mange vil gjøre stas på sin kjære og en reise der man får tid til å være sammen, er for mange den ultimate gaven.

Nedenfor har vi laget en oversikt over fem romantiske storbyer, som ikke koster skjorta og passer perfekt uavhengig om du vil glede din kjære, en venn eller bare deg selv. Vi fortjener alle et lite avbrekk. Dessuten er en liten ferie med friske impulser og nye opplevelser en fantastisk mulighet til å skape fine minner sammen.

Je t'aime Paris

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Hvis det er et reisemål som ikke trenger noen introduksjon, så er det Paris. Kjærlighetens by nærmest dufter romantikk, i form av crepes og andre kulinariske opplevelser. Rusle ved Montmartre, ta et cruise på Seinen, beundre Eiffeltårnet på kveldstid og gi deg selv tid og rom til å forelske deg og gå deg vill i denne fantastiske byen – gjerne med en du er glad i. For en ting er sikkert: Uansett hva fremtiden bringer, vil dere alltid ha Paris.

Eventyrlige Praha

Denne eventyrbyen slår aldri feil. Fra sommerfugler i tropehagen Fata Morgana, til markedsplassene og gamlebyen – det er ikke uten grunn at Praha regnes som en av Europas vakreste storbyer. Fest en hengelås på Kampa som et kjærlighetssymbol, og nyt tiden sammen, langt unna hverdagens mas.

Ærverdige Budapest

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Finnes det noe deiligere enn å senke skuldrene på et spa? Spør du henne, vil hun garantert svare nei. Unn dere et romantisk avbrekk, og utforsk en ny, spennende og vakker by sammen. Minnene fra Budapest vil dere bære med dere resten av livet, og det er vel den beste gaven man kan gi?

Forførende Krakow

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Det er rett og slett umulig ikke å la seg forføre av vakre Krakow . Oppdag byen som er rik på skatter – og rimelig for lommeboken. Denne byen øker stadig i popularitet, og er et ypperlig reisemål for både kjærester, familie og venner.

Romantiske Roma

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Romantiske Roma med sine sjarmerende smågater, intime restauranter og verdenskjente attraksjoner må oppleves minst en gang i løpet av livet. Dessuten står storbyen på nærmest alles ønskeliste, så her er det så å si umulig å feile hvis målet er å overraske noen. Reisetips: Kast en mynt i den verdensberømte Trevi Fontenen, som et tegn på at dere en dag vil returnere til denne majestetiske byen. Litt ekstra romantisk reisetips: Drikk vann fra miniatyrfontenen på venstre side av Trevi Fontenen! Legenden sier nemlig at alle par som drikker fra «the small fountain of lovers» vil forbli evig tro mot hverandre.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.