Dette er Hellas beste strender

Foto: Apollo

Sommerens mest populære reisemål bugner over av fantastiske strender. Her har vi samlet de aller beste for å gjøre det enkelt for deg å finne frem.

I kommersielt samarbeid med Apollo

Det er ingen tvil, Hellas blir årets soleklare feriefavoritt. I følge Apollo, Norges største arrangør av reiser til Hellas, vil hele 325 000 nordmenn nyte strandlivet på en gresk øy i sommer – og 130 000 av dem skal til Kreta.

Heldigvis bugner sommerfavoritten av fantastiske strender uansett hvilken øy du reiser til. Sjansen for at du finner din drømmestrand er med andre ord stor. Visste du at 394 av øyene i tillegg er såkalte «Blå flagg-strender»? Det er en utmerkelse som tildeles strender og marinaer som oppfyller høye kriterier på vannkvalitet, service og miljøinformasjon.

Elafonissi, Kreta

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Sør-vest for Kreta ligger det som mange mener er Hellas aller vakreste sandstrand; Elafonissi. I vannkanten her glitrer skjell og sneglehus i et romantisk, rosa skimmer, og man kan vasse ut til små øyer, eller store sanddyner. Det er ikke tilfeldig at denne stranden ofte omtales som Europas Maldivene.


Shipwreck Bay, Zakynthos

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Hvem ville trodd at et gammelt skipsvrak ville bli stjernen på tusener av bilder og filmer, og gjøre Zakynthos verdenskjent? Den unike stranden trekker årlig til seg turister fra alle verdens hjørner – og vi skjønner godt hvorfor. Ikke bare er vannet krystallklart og sanden silkemyk, skipsvraket åpner også for en verden full av fantasi.


Myrthos Beach, Kefalonia

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Du trenger ikke reise til Karibia for å finne en paradisstrand. Denne fantastiske stranden, som ligger mellom Assos og Argostoli på Kefalonia, vil bokstavelig talt ta pusten fra deg. Med sin hvite sand, asurblåe hav og spektakulære klipper som bakteppet er dette en strand alle bør oppleve og sent vil glemme.


Canal d'Amour, Korfu

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Vi elsker romantiske myter og spådommer nærmest like mye som vi elsker strender. Derfor er det kanskje ikke så rart at Canal d’Amour på Korfu er med på denne listen? Det sies nemlig at alle som svømmer gjennom den smale fjellåpningen vil finne sin livs kjærlighet på andre siden. Mer romantisk enn det blir det vel strengt tatt ikke.


Lalaria Beach, Skiathos

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Lille Skiathos, kjent fra den verdenskjente musikalen Mamma Mia, kan skilte med over 60 strender – den ene vakrere enn den andre. Utallige ganger har Lalaria toppet lister over de vakreste strender, og blir av mange i dag ansett som øyas landemerke.


Porto Katsiki Beach, Lefkas

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Det er ikke tilfeldig at Porto Katsiki Beach på Lefkas gang på gang blir kåret til en av Middelhavets beste. Stranden er omringet av enorme, hvite klipper som forandrer farge ved solnedgang. Sanden er så hvit at det nesten gjør vondt i øynene og vannet så klart at du ikke trenger å bekymre deg hvis du mister lommeboken – du finner den tross alt usedvanlig enkelt igjen.


Valtos, Parga

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Mange forbinder Hellas med småbyidyll og Parga er selve definisjonen på dette. Byens største strand, Valtos, ligger kun en kort spasertur fra sentrum, omringet av tavernaer og palmesus. Denne idylliske stranden er et utmerket valg for alle aldre og preferanser.


Palmestranden Vai, Kreta

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Visste du at Europas eneste naturlige palmestrand ligger på Kreta? Stranden, som ofte går under navnet «Palm Beach», heter opprinnelig Vai og ligger i det nordøstlige hjørnet av Kreta. Stranden omtales ofte som en av Kretas aller vakreste steder og tiltrekker seg årlig tusenvis av reisende som vil nyte behagelige dager med føttene godt plantet under silkemyk sand.


Super Paradise Beach, Mykonos

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Strendene på Mykonos er verdenskjente takket være det krystallklare vannet, den gylne sanden og upåklagelige servicen. En av de mest anerkjente er Super Paradise Beach. Dykk under vann, åpne øynene før du når overflaten og du vil fort innse hvorfor denne stranden stadig nevnes som en av Hellas aller fineste.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.