Høstens mest populære storbyreiser

Høsten er høysesong for storbyreiser. Her er guiden som hjelper deg med å finne riktig by for deg.

Denne saken er betalt av Apollo

Når høsten maler sin ankomst strømmer vi på langhelger til utlandet, og det er kanskje ikke så rart; Shopping, severdigheter, spektakulære attraksjoner og uforglemmelige kulinariske opplevelser er bare noen av tingene som venter i de mest populære storbyene. Men hvilken by bør du velge?

London – for den tradisjonelle

Det er få storbyer nordmenn kjenner bedre enn London, og nok en gang troner byen øverst på listen over høstens mest populære. Verdensmetropolen har alt vi drømmer om. Her finner du alt fra shopping, restauranter og kulturelle attraksjoner i verdensklasse til et pulserende uteliv og historiske severdigheter. Vi simpelthen elsker London, uansett hvor ofte vi reiser hit ser vi aldri ut til å gå lei. Og nå som pundet har blitt litt svakere, karnevalet i Notting Hill er like rundt hjørnet og behovet for en helg utenlands begynner å melde seg, er det både enkelt og rimelig å hoppe på første fly dit.

Barcelona – for drømmefangeren

Innsvøpt i farger og kultur, omringet av spisesteder og barer, shoppinggater, strender og et yrende folkeliv er det ikke rart at vi alle er en smule forelsket i Barcelona. Den livlige spanske byen byr på noe for alle: fra de single håpefulle til etablerte barnefamilier, sportsentusiaster og historikere. Her får man også kombinert det beste av en storbyferie med sol og bad, og bedre enn det blir det vel ikke?

Roma – for livsnyteren

Roma er karismaens hovedstad. Her venter magi på hvert gatehjørne i form av pizza, historiske mesterverk, spektakulære severdigheter og Vespaer. Som kallenavnet tilsier går den evige stad aldri av moten, men særlig i år fører alle veier dit: Paven erklærte 2016 «The year of Mercy», restaureringen av mektige Colosseum har endelig blitt avduket, Trevifontenen har også fått en oppløftning – og om ikke det skulle være nok skriker smaksløkene våre etter en skikkelig gelato før vi tar farvel med sommeren på ordentlig.


Praha – for romantikeren

Praha er lik Paris når det kommer til skjønnhet og regnes ikke som en av Europas mest romantiske byer uten grunn. Her går historien tilbake et årtusen og bare arkitekturen er i seg selv verdt et besøk. I tillegg fråtser du i kulinariske opplevelser både i form av mat og drikke. Og ølen her er kanskje den beste i hele Europa.


Krakow – for historikeren

At mange velger å reise til Krakow på en langweekend er lett å forstå. Til denne storslåtte byen kan du fly enkelt og rimelig, og byen bugner over av prisgunstige hoteller og restauranter. Den flotte gamlebyen, og nærheten til to andre UNESCO Verdensarvsteder, er bare noen av tingene som er med på å gjøre byen til et attraktivt reisemål – og en av landets største turistbyer!


Budapest – for skjønnheten

Budapest er spa-byen framfor noen. Her finnes ikke mindre enn 100 varme kilder, en rekke flotte spahoteller, badehus og tyrkiske bad – termalbadet på Hotel Gellért og det store Széchenyi-badet er blant de mest kjente. Vil man ha en skikkelig spa-helg er Budapest et utmerket valg; men den vakre byen byr også på mye mer. Unn deg en reise til en av Europas vakreste byer – Budapest vil garantert ta pusten fra deg.

Trenger du mer inspirasjon? Her finner du flere av høstens uforglemmelige storbyreiser!

Alle foto: Apollo

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.