Gourmet, burger og hjemmelaget is

<p>Kjøkkensjef Linus Roos har arbeidet om bord på Color Magic siden oktober 2016.</p>
Kjøkkensjef Linus Roos har arbeidet om bord på Color Magic siden oktober 2016.

Cruiseskipene Color Magic og Color Fantasy gjør magen mett og ganen glad.

Denne saken er betalt av Color Line.

For mange av oss er maten noe av det aller viktigste på reisen. Cruiseskipene Color Magic og Color Fantasy er selvsagt ikke noe unntak.
De to søstrene rommer tolv restauranter og barer om bord. Buffeten er et kapittel for seg selv, med alt du kan tenke deg av sjømat, kjøttretter, friske salater og deilige desserter. Oceanic à la Carte er kanskje skipets flotteste restaurant, med imponerende havutsikt og utsøkte matopplevelser.

Du kan også ta turen til den amerikanske dineren på dekk 13 for en real burger. Her får du også servert maten utendørs om sommeren. Observation Lounge på dekk 15 den ultimate starten på cruiset, bedre oversikt får du neppe. Med mindre du er kaptein og står på broen.

52 kokker

Om bord på Color Magic jobber totalt 52 kokker av gangen. Fire av dem er førstekokker med ansvar for sine kjøkken. Kokkene lager det aller meste av maten selv, og hovedkjøkkenet holder til på dekk to. Skipet har et eget konditori hvor de lager lekre kaker, og isen du får er også hjemmelaget.

Bestill 2-døgns cruise her

Følger sesongen

Menyen endres fem-seks ganger i året, og kjøkkenet bruker sesongens råvarer. Det går med 70.000 egg i året og 130 tonn frisk frukt. 25,5 tonn tomater lastes inn, og sist men ikke minst: Konditoren baker og pynter 13.000 kaker.

Da Color Magic var nytt i 2007, fikk kjøkkenet besøk av noen italienere, som skulle lære bort hemmelighetene ved å lage den aller beste isen.
Om sommeren går det gjerne med 100 liter is om dagen, og alt lages på skipet. Du finner friske sorbeter, og tradisjonell fløteis som vaniljecolorlinejulcolorlinejul og sjokolade i isdisken. Det hender også at det dukker opp spennende varianter, som pepperkakeis før jul eller en bringbæris med ostekakebiter.

Kjøkkensjef Linus Roos er tiårs-jubilant i Color Line og har arbeidet om bord på Color Magic siden oktober 2016.

Han er opptatt av at skipets restauranter skal følge trender og servere råvarer av høy kvalitet. Gjerne fra Osloområdet, Kiel og Bohuslän.

– Vi har fokus på vegetar og allergener. Det skal være noe for alle her. Vi får stadig tilbakemeldinger fra gjestene og de tar vi på alvor, forteller han.

Mange av skipenes stamgjester finner veien til Observation Lounge på dekk 15 så fort de har satt sjøbein. Fra toppen av skipet føles det som du ser hele verden. Skal du bo i en av skipets suiter, er det her du spiser frokosten din.

Observation serverer også klassiske smørbrød. Ta deg en reke, eller nyt et tartarsmørbrød mens du gleder deg over utsikten.

Bestill 2-døgns cruise her

Ekte gourmet

For de som er ekstra glad i mat, er gourmetrestauranten på skipet en liten, men fullstendig gjennomført juvel. Her får du en matopplevelse du sent vil glemme. Råvarene er lokale og varierer med sesongen. Kreps, piggvar og kalv er bare noe av det du kan oppleve.
Restauranten finner du akter på dekk 7, og utsikten er det heller ikke noe å si på. Kjøkkenet lar seg inspirere av mat verden over, og komponerer en syvretters meny. Vinene er plukket ut spesielt med tanke på maten, og er du heldig, får du oppleve champagnesabling.

Sammenlignet med hva du ville betalt for et tilsvarende måltid på land, vil lommeboken bli like glad som ganen etter besøket.
Vi må for all del ikke glemme Oceanic à la Carte når vi skal snakke om mat på reisen. På menyen kan du for eksempel glede deg til grillet tunfisk eller deilig kalv.

Og utsikten er et kapittel for seg selv. Restauranten holder til akter i cruiseskipene og har store vinduer som gir en spektakulær havutsikt. Interiøret er i en klassisk stil, og gir en følelse av å være i en tidsalder hvor det ikke finnes nettbrett og smarttelefoner.

Hvorfor spise med de voksne når Captain Kid inviterer til buffetfest? Legg spesielt godt merke til fruktspydene til venstre!
Hvorfor spise med de voksne når Captain Kid inviterer til buffetfest? Legg spesielt godt merke til fruktspydene til venstre!

Ta med den gode maten hjem

Har du noen gang tenkt over at du kan ta med gode råvarer hjem fra turen?
I land i Kiel kan du ta turen til nærmeste kjøpesenter og finne deg grøntavdelingen, en regnbue av alle mulige grønnsaker, bær og frukt. Tilbake på skipet finner du matavdelingen i butikken, med et rikelig utvalg av godsaker til god pris.

I frysedisken finner du kjøtt av ypperste kvalitet. Ta med deg de ekstra gode ostene og kanskje en ny matolje eller andre delikatesser du aldri har sett før. Er du i tvil, eller bare trenger litt inspirasjon, så snakk med betjeningen. De deler raust erfaring og råd, og kommer gjerne med månedens oppskrift.
Ble du sulten nå? Bestill din neste reise her.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.