Er dette den ultimate barnebarnferien?

På Color Magic og Color Fantasy kan både de store og de små få en fin ferie. Foto: Morten Rakke Photography
På Color Magic og Color Fantasy kan både de store og de små få en fin ferie. Foto: Morten Rakke Photography

Color Magic og Color Fantasy har aktiviteter for alle.

Denne saken er betalt av Color Line.

Du skal være kreativ hvis du klarer å kjede deg om bord på Color Magic eller Color Fantasy, for her fins aktiviteter for alle. Den aller enkleste, og kanskje mest avslappende løsningen, er å finne deg et bord med utsikt og bare bli sittende mens landskapet og etter hvert havet glir forbi.

De mer aktive finner lett veien til treningssenteret med egen spaavdeling på dekk 13. En tur på tredemølla eller sykkelsetet mens du opplever utsikten er definitivt å anbefale. Etter en runde på styrkeapparatene, kan du hoppe i boblebadet eller finne deg en avslappende spabehandling. En tur i badstuen som har utsikt over havet gjør godt for kropp og sjel. Eller hva med å komme hjem fra miniferien med nye freshe negler og ny frisyre?

Slik bor du

Hvordan vil du bo om bord? De to cruiseskipene har et bredt utvalg av lugartyper. Skal du virkelig kose deg, kan du velge en av skipenes luksuriøse rederlugarer, rett under broen. Da får du også prioritert innsjekk og frokost i Observation Club på dekk 15 som noen av ekstrabonusene.

Du kan velge å la hele familien bo på en lugar med plass til fem personer. Dersom du vil ta med barnebarna dine på tur, kan to lugarer med dør i mellom være en fin løsning.

Rett og slett mett

Det finnes til sammen 23 restauranter og barer på hvert av de to søsterskipene. En burger på en amerikansk diner med uteservering om sommeren, buffeter med alt små og stor kan tenke seg av fristelser, eller elegant middag med en utsikt du neppe har sett maken til. Har noen i reisefølget allergier? Allergimerkingen om bord er i tråd med EU-standarden.

De minste på turen er ofte de mest rastløse. Da kan Mama Bella Pizzeria i handlegaten være et godt sted å bli mett. Rett over «gaten» finner du Kids Corner hvor barna kan leke mens de voksne spiser.

Hvorfor spise med de voksne når Captain Kid inviterer til buffetfest? Legg spesielt godt merke til fruktspydene til venstre!
Hvorfor spise med de voksne når Captain Kid inviterer til buffetfest? Legg spesielt godt merke til fruktspydene til venstre!

Familieskipet

I skoleferiene forvandles Color Magic og Color Fantasy til familieskipet med skreddersydde aktiviteter for barn og ungdom i alle aldre. I tillegg reiser alle barn til og med 15 år gratis! Mannskapet om bord gjør sitt ytterste for at alle skal trives om bord på Norges største hotell. Enten du blir glad av å få ansiktet malt som en blomst, vil handle sjokolade med hjem eller synge og danse.

Ramona Halaas er gjestekoordinator på Color Magic. Hun engasjerer unge og gamle i aktiviteter om bord. Ramona står klar med et stort smil og tar i mot gjestene sine når de kommer om bord.

– I feriene er dette familieskipet og barna er i sentrum. Captain Kid er her, og barna tilbys selvsagt sin egen buffet, forteller hun.

Gjestekoordinator Ramona Halaas gjør alt for at små og store skal få en minneverdig ferie om bord. Foto: Martine Haugland, Color Line
Gjestekoordinator Ramona Halaas gjør alt for at små og store skal få en minneverdig ferie om bord. Foto: Martine Haugland, Color Line
Å komme bak scenen er en spennende opplevelse som gir gode minner å ta med hjem når ferien er slutt.
Å komme bak scenen er en spennende opplevelse som gir gode minner å ta med hjem når ferien er slutt.

De ulike aldersgruppene har sine egne klubber med tilpassede aktiviteter, fra ansiktsmaling til show hvor barna er artistene. For de yngste er Captain Kids seilende sirkus populært. Har du tweens med på turen, send de på Show school, med egne aktivitetsledere som lærer barna sang og dans. Eksamen er egen opptreden på Tweens disko, hvor barna kan boltre seg på dansegulvet.

Bak kulissene

De eldste får muligheten til å kikke bak kulissene i Show Lounge, for å se hvordan Norges mest sette show blir til. Eller hvorfor ikke bare henge i Teens Lounge hvor tenåringen kan møte nye venner og spille Playstation eller være med på quiz?

Det fins også rebusløp og detektivmysterier som skal løses om bord på Color Fantasy og Color Magic, hvor de selv må finne løsningen. Uten hjelp fra de voksne, selvsagt.

Show Lounge gir deg show å skrive hjem om! Det er forskjellige show på utreise og hjemreise, og to forestillinger hver kveld. Dette må du bare få med deg!
Show Lounge gir deg show å skrive hjem om! Det er forskjellige show på utreise og hjemreise, og to forestillinger hver kveld. Dette må du bare få med deg!

Norges mest sette show

Noe som burde passe absolutt alle – både voksne og barn - er kveldens underholdning. Hver kveld står en profesjonell bukett artister på scenen med show i toppklasse. Det er forskjellige show på utreise og hjemreise.

– Men vær tidlig ute, for dette er faktisk Norges mest sette show, er Ramonas tips.

Hvert år er det mellom 550.000 og 600.000 som ser showene. Et godt tips kan være å ta med barna på det første showet, klokken 1900. Det er mer barnevennlig med lavere lyd.

Hopp i vannet

Når du først er på sjøen, hvorfor ikke ta seg et bad? Color Magic og Color Fantasy har selvsagt eget badeland, og her finner du også en vannsklie, til glede for alle generasjoner. Går det kjapt unna i svingene, kan du kjøle deg ned med en frisk slush etter badet. Du finner også jacuzzi og svømmebasseng for de aller minste på båtene Color Magic og Color Fantasy.

Trenger dere en pause, fins det sittegrupper hvorde voksne kan lese en avis og drikke kaffe, mens barna koser seg med frisk slush. Badelandet er også åpent mens skipene ligger i Kiel, så det går fint an å ta seg et bad i stedet for å gå i land.

Den ultimate barnebarnturen bestiller du her.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.