La bankene konkurrere om din lånesøknad

Å søke lån gjennom en låneformidlingstjeneste kan gi fordeler som lavere lånerente og bedre vilkår, og er en effektiv måte å sammenligne lånetilbud på. 

Annonsørinnhold fra Crew Media AS

Når du søker lån gjennom en slik tjeneste, vil låneformidleren sende din søknad videre til alle sine samarbeidspartnere. Når alle långivere har behandlet søknaden, vil de presentere det beste tilbudet for deg.

Lurer du på hvordan du kan finne det beste lånet? I denne artikkelen skal vi ta en titt på hvordan det å sammenligne lån fra flere banker og långivere kan være lønnsomt.

Les mer: Hva brukes forbrukslån til?

Sammenlign lån til fordel for lavere rente og færre kostnader

Undersøker du lånemarkedet, kan du finne gode lånetilbud som gir deg en lavere lånerente og færre totalkostnader tilknyttet lånet.

Når banken får en lånesøknad av deg, vil din søknad bli vurdert individuelt. Det betyr at banken selv bestemmer hvilken rente og lånebeløp du kan få innvilget, på bakgrunn av en individuell kredittvurdering av deg. Det er grunnen til at du ofte kan finne en lavere lånerente hos en bank enn en annen långiver når du undersøker markedet.

En god måte å sammenligne lånetilbud på er å benytte deg av en låneformidlingstjeneste. Søker du lån gjennom en slik tjeneste vil lånesøknaden din bli videreformidlet til en rekke banker og långivere, som alle konkurrerer om å få deg som kunde.

Bankene ønsker å gi deg det beste tilbudet de har mulighet til å gi deg, slik at deres tilbud blir valgt.

Hva bør du tenke på når du skal sammenligne lån?

Husk at det finnes to ulike renter i et lånetilbud: en nominell og en effektiv rente.

Den nominelle renten baseres på bankens egne priser og en økonomisk vurdering av kunden. Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle andre kostnader lånet har. Dette kan være kostnader som termingebyr, etableringsgebyr osv.

Når du sammenligner lånetilbud må du sørge for at du får med deg alle lånets kostnader.

Se blant annet etter:

  • Lånets samlede kostnader av både gebyrer og terminbeløp
  • Lånevilkår og betingelser
  • Effektiv og nominell rente

Banken er lovpålagt å fortelle deg hva lånets totale kostnader blir ved fulgt nedbetalingsplan. Det skal derfor aldri finnes noen “skjulte kostnader” i lånetilbudet, men det kan være lurt å spørre likevel for å sikre for at du har fått med deg alt.

Tips!

Kredittsjekken baserer seg ofte på fjorårets skattemelding, da årets ikke blir oppdatert med det første. I mange tilfeller kan du derfor forhandle på renten dersom du for eksempel har gått opp i lønn og har kvittet deg med gjeld.

Les mer: Lån med betalingsanmerkning

En søknad - flere banker

Søker du forbrukslån via en låneformidlingstjeneste, slik som den Axo Finans tilbyr, vil en låneagent sende din søknad videre til alle deres samarbeidspartnere. Axo Finans samarbeider med noen av de ledende bankene i landet, og jobber for at du som kunde skal kunne søke lån hos flere banker og långivere samtidig.

Axo Finans tilbyr en helt uforpliktende og kostnadsfri tjeneste, som har blitt benyttet av tusenvis av kunder siden selskapet ble etablert i 2008. Selskapet er regulert av Finanstilsynet og følger alle retningslinjer og forskrifter strengt. Du kan derfor være sikker på at tjenesten er helt trygg å bruke.

Når Axo Finans har funnet det beste lånetilbudet blant sine samarbeidspartnere, vil de presentere det beste tilbudet for deg.

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 13,2%, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, Totalt: 262573.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.