Nå forsvinner kredittkortavgiften

Foto: Nettbureau

Den såkalte kredittkortavgiften har lenge vært utskjelt av forbrukerne, som til nå har måttet betale et gebyr for bruk av kredittkort i butikk og på nett. Fra 13.januar 2018 ble det slutt på denne avgiften.

EU har bestemt at europeiske selskaper ikke lengre får ta ekstra betalt dersom kundene bruker vanlige betalingskort. Kredittkortene fra Visa og MasterCard skal også regnes som vanlige betalingskort. De nye reglene sier altså at butikkene ikke lengre kan kreve disse gebyrene fra kundene sine, slik at det vil bli billigere for deg å handle med kredittkort.

Avgiften kan være på opptil 2% av kjøpesummen, og enkelte selskaper har operert med gebyr på mellom 90 og 800 kroner per bestilling.

2% høres kanskje ikke så mye ut, men bruker du kredittkort som betalingsmiddel, særlig på reiser hvor du har forsikringsfordeler, vil beløpene bli såpass høye at det vil være mye penger å spare på de nye reglene.

Lurer du på hvilket kredittkort som er best? Her får du en full oversikt av alle kredittkort, og du kan huke av for dine behov i skjemaet. Da vil du lett kunne se hvilke kort som er best og billigst for deg.

Sammenlign alle kredittkort og finn det som er best og billigst for deg

Eksempel: Effektiv rente fra 17,12% ved 15 000,- over 12 mnd. Totalt 16 324,-

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.