Hva er boligen din verdt? Få riktig verdivurdering

Om du vurderer å selge boligen eller refinansiere boliglånet trenger du å finne ut verdien på boligen. Det gjør man ved å gjennomføre en verdivurdering.

Selge bolig? Få en verdivurdering

En verdivurdering trengs uansett salg av bolig. Hvis du skal kjøpe en ny bolig, er første steg i prosessen å finne ut hvor mye din nåværende bolig er verdt. Banken ønsker en slik verdivurdering for å estimere hvor mye den kan låne deg. Når du vet verdien på din gamle bolig, kan du lettere sikte deg inn mot det riktige nivået på bolig nummer 2.

Verdivurdering for billigere lån

Men selv om du ikke skal flytte, kan en verdivurdering være smart. Når verdien på huset eller leiligheten din øker, øker også bankens sikkerhet. Det vil si at lånet utgjør en mindre andel av boligverdien. Har boligen økt i verdi bør du informere banken din om ny verdi og sjekke om de kan tilby deg en lavere rente - noe som igjen kan gi deg en romsligere økonomi eller mulighet til å betale mer ned på selve lånet.

Slik får du en verdivurdering

Gjennom Tjenestetorget vil du komme i kontakt med flere meglere som kan komme hjem til deg og gi en verdivurdering. Du kan selv velge og vurdere hver enkelt megler ettersom hvilke du vil ha på besøk.

Sammenlign tilbud fra flere lokale eiendomsmeglere og få en verdivurdering av boligen din.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.