Proffutstyr for hobbykokken til uslåelige Black Week-priser
Godt utstyr gir mer glede på kjøkkenet. Her er våre anbefalinger til kjøkkenutstyr som hobbykokkene elsker som du nå får på Cyber Monday-tilbud.
Artikkelen inneholder annonselenker.
Liker du å svinge deg på kjøkkenet, eller er du på jakt etter en julegave til en ivrig hobbykokk? Vi har gjort jobben for deg og funnet noen av de mest spennende produktene som er på tilbud Cyber Monday:
Sous Vide-sirkulator fra Anova
Pris: 1899 kroner (veiledende pris: 2240 kroner)
Sous Vide har tatt norske hobbykokker med storm det siste tiåret. Metoden ble tatt i bruk på et kjøkken for første gang i 1974, da den franske mesterkokken Pierre Troisgros ville finne en måte å lage perfekt fois gras uten svinn. Han pakket gåseleveren inn i plast og hadde den i et vannbad i stedet for å steke den i pannen. Resultatet ble utsøkt, og siden har profesjonelle kokker omfavnet matlagingsmetoden.
Hvis du ikke er kjent med begrepet «sous vide», så er det fransk og betyr «Under vakuum». Maten vakuumpakkes og lages i et vannbad på kontrollerte temperaturer. De siste ti årene har sous vide gjort sitt inntog i private hjem, og det er ikke så rart. Det er enkelt, og resultatet blir perfekt hver gang.
I løpet av 2010-tallet har flere og flere nordmenn fått seg sous vide hjemme på kjøkkenet. I starten kjøpte mange sous vide-maskiner med vannbad. Ulempen med disse er at de er lite fleksible og tar stor plass på kjøkkenbenken. Derfor er sirkulatorene blitt mer populære – det beste av alt er at de også er rimeligere.
En Sous Vide-sirkulator er på størrelse med en stavmikser og kan legges i kjøkkenskuffen når den ikke er i bruk. Den kan skrus på på en vanlig gryte hvis du bare skal lage mat til familien. Du kan også skru den på et større vannbad hvis du skal lage mat til mange, eller lage store kjøttstykker som ribbe eller lammelår.
Vil du prøve ut Sous Vide, bør du også ha en vakuumeringsmaskin. Denne vakuumeringsmaskinen fra Anova fungerer utmerket, og koster 999 kroner.
Pizzastål: Pizza på få minutter
Pris: 729 kroner (veiledende pris: 1125 kroner)
Pizzastein er et kjent begrep, men pizzastål tar den hjemmelagde pizzaen til nye høyder! Matlagingsguruene bak den gastronomiske bibelen «Modernist Cuisine» jobbet lenge med å prøve å gjenskape pizza laget i stenovn. Etter mye prøving og feiling, fant de ut at hvis du snudde en støpejernsgryte på hodet i ovnen og varmet den opp i ovnen og stekte pizzaen på grytebunnen, ga det utrolige resultater. Ut fra denne ideen ble pizzastål skapt. Stål leder varme bedre enn stein. Du kan også korte ned steketiden med 30 prosent. Summen av dette er bedre skorpe og at pizzaen stekes enda raskere. Det gjør at skorpen blir enda sprøere.
Pizzastålet må forvarmes i ovnen i en time før det brukes. Bruk full varme. En vanlig ovn går enten til 270 eller 300 grader. Når det er gjort, stekes pizzaen på få minutter – det gjelder også ferdigbunner fra butikken.
Kitchentime har 36% rabatt på pizzastål med håndtak fra Nordwik.
Spuma-flaske fra Isi: Lag krem uten å vispe
Pris: 1090 kroner (veiledende pris: 1290 kroner)
Spumaflaske er i bunn og grunn en kremblåser som lager krem av fløte ved hjelp av gass. Skal du ha multekrem på julaften, er denne helt genial. Kremen lages på sekunder uten å vispe den.
Kokker over hele verden har lenge trykket denne til sitt bryst. Hvis du noen gang har vært på restaurant og fått servert saus-skum, så er denne flasken hemmeligheten. Genial er den også hvis du er glad i å lage matoljer med smak. Hvis du skal lage hjemmelaget chili- eller hvitløksolje, må som regel chilien eller hvitløken ligge i oljen i mange dager for at den skal ta til seg smaken. Med en Spuma-flaske kan du hurtiginfusere oljen og ha den klar på sekunder – rett og slett på grunn av det høye trykket flasken leverer.
Er du på jakt etter en gave til en avansert hobbykokk, vil han eller hun bli svært glad for denne.
Den har tidligere kostet 1290 kroner, men selges nå til 1090 kroner hos Bakeren og kokken.
Global-kniv og knivsliper til Black Week-pris
Pris: 1198 kroner (veiledende pris: 1798 kroner)
Global kokkekniver er svært populære, og det er ikke uten grunn. De japanske kokkeknivene er gode og veldig stilige. Investerer du i en god Global-kniv er det viktig å holde den ved like. Det gjør du ved å slipe den regelmessig og vaske den for hånd.
Akkurat nå har Christiania Glassmagasin en svært gunstig pris på den mest populære modellen, en 20 centimeters G2. Med på kjøpet får du også Globals knivsliper som er en enkel form for slipestein som gjør det lettere å holde den skarp.
Salt- og pepperkvern fra Peugeout
25% rabatt på alle kverner
Har du opplevd at salt- og pepperkvernen du bruker har tettet seg, og selv om du kverner så kommer det ingenting ut? Det slipper du med salt- og pepperkvernene fra Peugeot. De lar seg nemlig ikke påvirke av kondensen fra maten.
Legger man til at Peugeot også lager de beste salt- og pepperkvernene på markedet, så har du to gode grunner til å bytte ut de gamle salt- og pepperkvernene dine.