Singles Day 2020: Årets største kjøpefest startet som motreaksjon til Valentines Day

<p>Du trenger ikke vente med å gjøre et kupp til Black Friday. Singles Day er verdens største shoppingdag og har begynt å ta av også i Norge. </p>
Du trenger ikke vente med å gjøre et kupp til Black Friday. Singles Day er verdens største shoppingdag og har begynt å ta av også i Norge.  Foto: Colourbox.com

11. november er den årlige dagen for å feire at man er single. Samtidig er Singles Day, eller Ungkarsdagen som den også kalles, blitt dagen for å gjøre de beste kuppene på millioner av varer.

Artikkelen inneholder annonselenker.

Her i Norge er det først og fremst Black Friday (og Black Week) mange av oss tenker på som årets største handelsdag, en dag som for mange markerer startskuddet på den årlige julehandelen og hvor nettbutikkene tilbyr kjente merkevarer til rabatter som får det til å dirre i kredittkortet.

Men dersom vi tar på oss våre internasjonale solbriller, vil vi raskt se at det er en annen merkedag som snapper opp tittelen som årets største. Faktisk er den på verdensbasis større enn både Black Friday og Cyber Monday.

De beste tilbudene finner du alltid på Startsidens Shopping-sider.

Hedrer de enslige

I 1993 valgte en gruppe mannlige studenter ved Nanjing-universitetet i Kina å opprette en såkalt Singles Day, som en motreaksjon til Valentines Day som årlig inntreffer 14. februar. Dagen, som her i Norge like gjerne kalles Alle hjertes dag eller Kjærlighetsdagen, har siden slutten av 1500-tallet feiret kjærlighet og romantikk.

Tanken bak konseptet Singles Day var at studentene ønsket å inspirere innbyggerne i Kina til å være stolte av å være single. De valgte å legge den til datoen 11.11, der ett-tallene skulle symbolisere at single personer står sammen.

I Kina symboliserer ett-tallet en «enslig pinne», et kinesisk internett-slanguttrykk for en enslig mann som ikke gifter seg og som dermed heller ikke skaper nye grener på slektstreet.

(Saken fortsetter under)

Tanken bak Singles Day var en motreaksjon til Valentines day, en dag der man skal være stolt av sin single-status. Foto: Colourbox
Tanken bak Singles Day var en motreaksjon til Valentines day, en dag der man skal være stolt av sin single-status. Foto: Colourbox

Ironisk nok er dagen, i løpet av de 27 årene som er gått siden den oppsto, blitt svært populær til «paring av enslige». Årlig feires Singles Day med egne festivaler, «blind date»-fester og samvær med venner og familie. Det er også dagen mange velger å gifte seg, for eksempel giftet over 4000 par seg på denne datoen i Beijing i 2011. Det daglige gjennomsnittet resten av året var til sammenlikning på 700 inngåtte ekteskap.

Knuser Black Friday og Cyber Monday

Det tok ikke lange tiden før Singles Day hadde spredt seg til andre universiteter, men den er ikke anerkjent som en offisiell helligdag i Kina. Like fullt så mange selskaper raskt hvilket potensial som lå i å rette seg inn mot unge singles lommebøker på denne dagen, og i dag er Singles Day vokst til å bli verdens største kjøpefest både på nett og i fysiske butikker.

Det begynte for alvor å ta av i 2009 da den kinesiske nettgiganten Alibaba begynte å tilby single-tilbud til avsindige priser. Ifølge forretningsmagasinet Forbes ble det i 2017 omsatt for 25,3 milliarder dollar globalt på Singles Day, mens Black Friday og Cyber Monday til sammenligning omsatte for 14,48 milliarder dollar sammenlagt. Og tendensen ser ikke ut til å ville snu med det første.

Også her i Norge har Singles Day begynt å ta av, ikke minst kommersielt, og årets salgsdag vil være fylt med kampanjer der du kan slå til på fristende tilbud og nedsatte priser med høyt prosenttall.

Dette er Singles Day-tilbudene vi anbefaler:

Opptil 70% hos Get Inspired

Klikk på bildet for å komme til nettbutikken.
Klikk på bildet for å komme til nettbutikken.

«Vi tjuvstarter med de GALESTE tilbudene ever!» skriver Get Inspired som allerede mandag har 50-70% rabatt på jakker, bukser, gensere, ullundertøy, sko og tilbehør. Singles Day hos Get Inspired finner du her.

Opptil 70% hos Nordic Nest

Klikk på bildet for å komme til nettbutikken.
Klikk på bildet for å komme til nettbutikken.

Du får allerede nå opptil 70% på nesten alle varer hos Nordic Nest som også tjuvstarter Singles Day. Her kan du gjøre kupp på alt du trenger til jul eller kanskje du tenker å begynne på julegavene. Du finner Singles Day hos Nordic Nest her.

Opptil 70% hos Fjellsport.no

Klikk på bildet for å komme til nettbutikken.
Klikk på bildet for å komme til nettbutikken.

Hos Fjellsport.no er det Singles Week og du får fantastiske priser på hundrevis av varer. Du finner Singles Week hos Fjellsport her.

Medlemsrabatt på Oakley hos Anton Sport

Klikk på bildet for å komme til nettbutikken.
Klikk på bildet for å komme til nettbutikken.

Du får -25% medlemsrabatt på alt fra Oakley hos Anton Sport. Her kan du gjøre gode kupp på nye sportsbriller til neste års fjellturer og sykkelturer, eller kanskje det er noen som har ønsket seg et par nye skibriller til vinteren? Du finner tilbudet hos Anton Sport her.

Opptil 55% på fotoprodukter hos Fotoknudsen

Klikk på bildet for å komme til nettbutikken.
Klikk på bildet for å komme til nettbutikken.

Nå har du sjansen til å gjøre unna julekort og julegaver til familie og venner. Hos Fotoknudsen får du nå opptil 55% på produkter som fotobøker, kort, kalendere og bilder fremkalt på ulike flater. Her er det bare å finne frem de fineste minnene og få dem fremkalt. Singles Day-tilbudet hos Fotoknudsen finner du her.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.