Vurderer du varmepumpe? Les mer om pengestøtte fra Enova

Alle som har planer om å skaffe seg varmepumpe burde lese om Enova-tilskuddet. Her finner du viktig og relevant informasjon.

Støtte til varmepumpe

Det finnes muligheter for å få støtte når du kjøper varmepumpe, men det kommer litt an på hva slags varmepumpe du velger. Mange av de som vet om denne støtteordningen, velger varmepumpe nettopp av den grunn – altså tar de et varmepumpe-valg som vil gi støtte. Det er ikke sikkert det er lønnsom for alle, men for noen kan det definitivt være hensiktsmessig.

Innhent tilbud på varmepumpe her.

Enova-tilskudd

Enova-tilskudd kan potensielt gjøre din varmepumpe-investering mye rimeligere. Det er i hvert fall verdt å tenke og sjekke ut om du kan få igjen noen av pengene. Du kan for eksempel få tilskudd hvis du skal ha en luft til vann-varmepumpe , en væske til vann-varmepumpe eller en avtrekksvarmepumpe. Du kan få inntil 20.000 kr i støtte avhengig av hvilken du velger. Du har også muligheten til å få mer i støtte, dersom du for eksempel installerer en energimåler samtidig som du installerer varmepumpe.

Tilskudd til tiltak fra Enova

Det er flere energibesparende tiltak man kan få støtte til. Her er listen:

 • Energirådgivning (kartlegging av gode energitiltak)
 • Oppgradering av bygningskroppen
 • Luft til vann varmepumpe
 • Fjerning av oljefyr og tank
 • Væske til vann varmepumpe
 • Avtrekksvarmepumpe
 • Biokjel
 • Bio-ovn med vannkappe
 • Fjerning av oljekamin og tank
 • Solfanger
 • Varmegjenvinning av gråvann
 • Varmestyringssystem
 • El-produksjon
 • Vannbåren varme
 • Balansert ventilasjon

Dersom du vurderer å gjennomføre flere av disse tiltakene, kan det lønne seg å ta kontakt med Enova for å få en viss innsikt i hvor mye du kan forvente å få i tilskudd for de tiltakene du ønsker å gjøre.

Innhent tilbud på varmepumpe her.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.