Skaff varmepumpe - gjør strømregningen mindre

Foto: Tjenestetorget

I kommersielt samarbeid med Tjenestetorget

En varmepumpe kan spare deg for store summer i løpet av vinteren, men også på kalde høstdager. Jo raskere du får installert pumpen, desto mer kan du spare allerede ved første sesong.

Få tilbud på varmepumpe

Nøyaktig hvor mange kroner du kan spare kommer selvsagt an på selve pumpen, hustype, klima og strømprisen. Eldre boliger er ofte dårligere isolerte enn nyere bygg. Det vil si at dersom du bor i en eldre bolig kan du spare mer enn om man bor i et hus som er godt isolert. Som en tommelfingerregel sier man at for hver krone strøm man tilfører varmepumpen, gir den varme tilsvarende tre kroner.

Slik får du rimelig varmepumpe

Prisen på en varmepumpe kan variere fra 10 000 ,- og opp til 100 000 ,-. Prisen varierer med minimumseffekt, støvnivå, COP (varme-effektiviteten) og SCOP (årseffektivitet). Prisspennet er stort og det er derfor viktig at du finner den riktige typen til akkurat din bolig. Husk at du også kan få støtte fra ENOVA for å installere en pumpe – noe som kommer godt med når det er høye summer det er snakk om. Å installere pumpe bør sees på som en investering der du sparer i lengden.

Det er mange varmepumper på markedet i dag. De mest vanlig merkene er Panasonic, Mitsubishi Electric, Toshiba, Daikin og Fujitsu. Hvilket merke du velger og hvilken type pumpe du går for er avhengig av pris, klima du bor i og isolering på boligen. For å få en rimelig pumpe som er tilstrekkelig god for din bolig bør du hente inn tilbud fra flere leverandører.

Sjekk hva det vil koste deg å installere varmepumpe

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.