Du kan spare over 5800 kroner på å bytte strømavtale i sommer

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

I kommersielt samarbeid med Bedrebest.no

Konkurransen på strømmarkedet er knallhard og forskjellen på pris kan utgjøre mange tusen kroner i året for en vanlig husstand. Likevel venter mange med å bytte til vinterens første sjokkregninger lander i nettbanken. Ved å bytte allerede i sommer slipper man at kuldesjokk fører til regningssjokk.

Enkelt å bytte

I dag er det svært lett å bytte strømleverandør. Det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske ved bytting. Alt du trenger å gjøre er å velge hvilken strømavtale du ønsker. Og da gjelder det å få best mulig oversikt over markedet.

Godt verktøy

En god start er å bruke en sammenligningstjeneste som BedreBest.no. Her kan du enkelt finne rimeligste leverandør til ditt forbruk og også se hvor mye du kan spare på å bytte. Hvis man som eksempel bruker en husstand som har 23 000 kilowattimer i årsforbruk skiller det over 5 800 kroner på rimeligste og dyreste spotpris-avtale.

- Det er best å ikke utsette strømbyttet til vinteren, men være i forkant. Da får man de største besparelsene i og med at strømforbruket er høyest i vinterhalvåret, sier Kyrre Andersen i Bedre Best.

Fordelen med å benytte en sammenligningstjeneste er at man slipper impulskjøp eller velger en leverandør som følge av en tilfeldig tv-reklame eller en ivrig selger på telefonen. Det er bedre å velge noe på bakgrunn av at man har full oversikt over hva som er det rimeligste og beste på markedet.

Sammenlign og finn beste strømavtale her

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.