Slik minsker du innbruddsfaren

Foto: Nettbureau.no

I kommersielt samarbeid med Boligalarmer.no

Mange tenker at boligalarm kun er der for å varsle om man får innbrudd, men forebyggingseffekten er faktisk minst like viktig. Den største studien på dette i Norge ble gjennomført av NHO Service, Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) og Prognosesenteret. Dette viste at boliger uten FG-godkjent innbruddsalarm tilknyttet vektertjeneste har 25 ganger større risiko for å bli rammet av innbrudd enn boliger med. Innbruddsfaren ble redusert med 96 prosent ved å installere alarm hjemme.

Alarm virker
De siste årene har antallet norske husstander som har alarm økt betydelig. Ifølge politiets 2016-rapport over anmeldt kriminalitet og straffesaksbehandling (STRASAK) har dette bidratt til at antall grove innbruddsforsøk fra boliger er blitt redusert.
- En kombinasjon av økningen i anskaffelsene av boligalarmer og andre sikringstiltak og politiets målrettede innsats mot grove tyverier fra bolig, kan forklare reduksjonen i antall anmeldelser selv om det forekommer såkalte «raid», skriver politiet i rapporten.

Rapporten nevner også at «raid»- der en eller flere gjerningspersoner utfører flere grove boligtyverier i løpet av en periode - er en økende trend. Gjerningspersonene er enten lokale gjengangere eller tilreisende vinningskriminelle fra andre land. Særlig sistnevnte gruppe går gjerne ekstra profesjonelt til verks og peker seg ut nabolag med dårlig sikrede boliger.

Om du vurderer å anskaffe eller bytte boligalarm, lønner det seg å sammenligne tilbud fra mer enn ett selskap. På Boligalarmer.no kan du innhente uforpliktende tilbud på alarm til privatbolig , borettslag/sameie , eller bedrifts-/organisasjonslokale.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.