Dette bør du vite om radonmåling

I kommersielt samarbeid med Tjenestetorget

Når skal jeg måle?

Alle som bor i enebolig, rekkehus og de laveste etasjene i flermannsbolig bør sjekke boligen sin for radongass. Målesesongen starter fra midten av oktober til midten av april. Grunnen er at i denne perioden er innetemperaturen mest stabil og man har gjerne vinduer lukket. Endringer i vær og temperatur gjør at radonnivået varierer fra dag til dag og uke til uke. Det er også derfor viktig å måle nivået over to måneder.

Hvorfor måler vi?

Radongassen kan ikke sees, luktes eller smakes, derfor er det viktig å måle verdiene slik at den blir oppdaget. De fleste av oss oppholder oss inne mesteparten av livene våre på jobb, skole eller hjemme, og siden radongass er det største strålingsproblemet vi har i Norge er det derfor viktig å kontrollere inneklimaet. En høy verdi av radon i inneluften øker risikoen for lungekreft.

Hvor skal jeg måle?

Det er påbudt med radonmåling for utleiebolig, arbeidsplass, skole og barnehage. Det bør måles i rommene du oppholder deg mest i som stue, soverom eller kjøkken. Har du kjellerstue kan det også være lurt å måle der. Tiltaksgrensen er på 100Bq/m3, hvis du måler høyere verdier enn dette må du skaffe hjelp for å fikse problemet.

Sammenlign tilbud og priser

Ved å fylle ut dette skjemaet vil du motta uforpliktende tilbud fra flere leverandører av radonmålinger og radonsanering som kan hjelpe deg. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.