Kroatia tar seg til VM-finale mot Frankrike

<p>Ivan Rakitic har tatt den avgjørende straffen for Kroatia både mot Danmark og Russland. Her omfavnes han av keeper Danijel Subasic etter lørdagens kvartfinale mot Russland. Foto: Christian Hartmann (Reuters)</p>
Ivan Rakitic har tatt den avgjørende straffen for Kroatia både mot Danmark og Russland. Her omfavnes han av keeper Danijel Subasic etter lørdagens kvartfinale mot Russland. Foto: Christian Hartmann (Reuters)

Det kommer til å bli tett og jevnt mellom Kroatia og England i kveld. Vi tror Kroatia tar finalebilletten.

Onsdagens soleklare høydepunkt på langoddsprogrammet er naturligvis semifinalen i VM mellom Kroatia og England. Men det spilles også en del kamper i den første kvalifiseringsrunden til Champions League og Rosenborg skal i aksjon borte mot islandske Valur. Ellers er det også midtukekupong med innleveringsfrist kl 17.55.

Går til finale - Kroatia 2,15 (spillestopp kl 19.55)

Kroatia vant alle sine tre kamper i gruppespillet og var spesielt gode i 3-0 seieren mot Argentina. Slapp inn kun ett mål på de tre gruppespillkampene og det målet kom på straffespark mot Island. Var klare favoritter i sin åttedelsfinale mot Danmark, men et velorganisert Danmark gjorde det ikke lett for kroatene. Luka Modric brente straffespark i 2. ekstraomgang og dermed ble det straffesparkkonkurranse som Kroatia vant.

I alle mesterskap til alle tider, er det lag som kommer langt som har kamper der de presterer under pari. I lørdagens kvartfinale mot Russland måtte Kroatia var Kroatia igjen klare favoritter. Kom bakpå 0-1 i den kampen, fikk sin utligning like etter og igjen ble det ekstraomganger. Der tok Kroatia føringen, men et meget hardtarbeidende og et ekstremt entuasistisk Russland utlignet til 2-2 etter 115 minutter. Ivan Rakitic og Kroatia vant så den påfølgende straffesparkkonkurransen. Høyreback Sime Vrsaljko måtte ut med skade mot Russland og blir ikke klar til onsdagens semifinale. Veteranen Vedran Corluka kommer inn som erstatter.

I likhet med Belgia fikk England en enkel vei gruppespillet. Måtte riktignok ha et meget sent seiersmål mot Tunisia i åpningskampen, men var uansett klart best i den kampen. Smadret så Panama 6-1 i den andre gruppespillkampen og var dermed allerede videre til åttedelsfinale, før den avsluttende gruppespillkampen mot Belgia. Valgte å stille med et B-lag der og tapte 0-1.

Var forholdsvis klare favoritter i åttedelsfinalen mot Colombia og var stort sett best i ordinær tid, men måtte se at Yerry Mina utlignet til 1-1 tre minutter på overtid. Ble tidvis presset i den første ekstraomgangen, men det ebbet ut med 1-1. Overraskende nok med tanke på Englands trøblete historie med straffesparkkonkurranser i mesterskap, satte Eric Dier inne den avgjørende straffen for England. Var også klare favoritter mot Sverige og et skuffende svensk lag var et ganske greit bytte for England som scoret to mål og vant veldig greit, om ikke veldig overbevisende. Gareth Southgate kan stille med identisk lag som mot Sverige.

Før forrige helgs kvartfinaler, lanserte vi spill på at Kroatia tar seg til VM-finale til oddsen 2,65. De tok seg forbi første hinderet gjennom å slå Russland i kvartfinalen og selv om de kanskje ikke briljerte i den kampen, er det 50/50 mot England i kveld. Norsk Tipping har satt England til overraskende klare favoritter i kveld. 3,05 - 3,05 - 2,20 er kampoddsen på ordinær tid. I spillobjektet går til finale er England satt til 1,55 i odds, mens Kroatia står til 2,20.

England begravde spøkelset rundt straffesparkkonkurranser ved å ta ut Colombia i åttedelsfinalen, mens Kroatia har slått ut både Danmark og Russland etter straffesparkkonkurranse. Det burde vært jevnere odds på hvem som tar seg til finale. Vi setter pengene på den beste oddsen og tror fortsatt på Kroatia i finale mot Frankrike kommende søndag.

Klikk her for å levere dette tipset

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.