Belgia jakter historisk finale

<p>Belgias Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Thibaut Courtois og Vincent Kompany jubler etter seieren mot Brasil i kvartfinalen. Foto: Manan Vatsyayana (AFP)</p>
Belgias Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Thibaut Courtois og Vincent Kompany jubler etter seieren mot Brasil i kvartfinalen. Foto: Manan Vatsyayana (AFP)

Belgia er mer enn kapable til å slå Frankrike.

Det soleklare høydepunktet på tirsdagens oddsprogram er semifinalen i VM mellom Frankrike og Belgia, men det er også flere kamper fra Mesterliga-kvaliken, der blant annet Malmö FF og Andreas Vindheim skal i aksjon mot KF Drita fra Kosovo.

Frankrike - Belgia 2,40 - 3,00 - 2,80 B (spillestopp kl. 1955)For femte gang i VM-historien er det kun europeiske lag i semifinalene. Det skjedde også i 1934, 1966, 1982 og 2006. Alle gangene ble mesterskapet spilt i Europa.

Frankrike er solid erfaring med sluttspill i VM. De spiller sin sjette VM-semifinale tirsdag. De tapte de tre første (1958, 1982 og 1986), men de har vunnet de to siste (1998 og 2006).

De har også vunnet de tre siste kampene mot Belgia i mesterskap, inkludert de to møtene mellom lagene i VM.

Franskemennene slo nabolandet 3-1 i den innledende runden i VM på hjemmebane i 1938, og de vant 4-2 etter ekstraomganger i bronsefinalen i 1986 i Mexico. Lagene møttes også i gruppespillet i EM i 1984. Den gangen klarte heller ikke belgierne å tukte franskmennene. De tapte 0-5, da Michel Platini scoret hat-trick i Nantes.

Spillemessig er jeg litt skuffet over det jeg har sett av Frankrike i Russland. De vaklet defensivt i kampen mot Argentina, og mot Danmark viste de at stjernenavn ikke er nok for å score mål. Det beste eksempelet er Olivier Giroud. Chelsea-spissen har faktisk ikke hatt et eneste skudd på mål i løpet av mesterskapet.

Frankrike har fortsatt et meget bra lag, men Belgia virker sterkere. Belgierne har én seier og to uavgjorte i de tre siste kampene mot Frankrike.

De har en imponerende statistikk før tirsdagens semifinale i St. Petersburg. Belgia er ubeseiret i de 24 siste kampene i alle turneringer, og de har vunnet 19 av dem.

Belgia er også det eneste laget som har vunnet alle kampene sine i Russland så langt. Jeg tror Frankrike skal få jobbe hardt med å få tak på Eden Hazard på Belgias midtbane, og De Bruyne og Lukaku tror jeg kan gjøre livet surt for forsvaret til franskmennene.

Frankrike stiller trolig med denne startelleveren: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez, Pogba, Kante, Matuidi, Griezmann, Mbappe, Giroud.

Sannsynlig Belgia-lag: Courtois, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, Chadli, Carrasco, Witsel, Fellaini, De Bruyne, Hazard, Lukaku.

Blaise Matuidi kan være tilbake i startelleveren mot Frankrike etter å ha vært suspendert i kvartfinalen. Det betyr sannsynligvis at Corentin Tolisso starter på benken.

Belgia mangler Thomas Meunier. Han er suspendert etter å ha fått sitt andre gule kort mot Brasil i kvartfinalen. Det betyr antakeligvis at Chadli flyttes over på høyresiden, mens Yannick Carrasco går inn på venstresiden.

Belgia har imponert meg så langt i mesterskapet. Kontringene deres senket Brasil i kvartfinalen, og Frankrike kan få de samme problemene. Belgierne har vunnet syv kamper på rappen nå, og de er ubeseiret siden Roberto Martinez tok over som landslagssjef for nesten to år siden. Jeg tror på seier til Belgia. 2-1? 2,80 er grei odds på Belgia og spilles.

Klikk her for å levere dette spillet

Tekstforfatter: Tommy Duesund

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.