Frankrike - Argentina kan ende med hva som helst

<p>Eventyrlige gledesscener for Marcos Rojo etter at han scoret seiersmålet mot Nigeria tirsdag kveld. Lagkompis Lionel Messi er like begeistret. Foto: Gabriel Bouys (AFP)</p>
Eventyrlige gledesscener for Marcos Rojo etter at han scoret seiersmålet mot Nigeria tirsdag kveld. Lagkompis Lionel Messi er like begeistret. Foto: Gabriel Bouys (AFP)

Frankrike er ganske klare favoritter i VM's første åttedelsfinale, men Argentina er langtfra sjanseløse.

Etter en VM-fri fredag, braker det løs igjen i Russland lørdag. Da er det klart for de to første åttedelsfinalene og deretter går det slag i slag med to åttedelsfinaler også søndag, mandag og tirsdag. Interessant å merke seg er at fem av åtte åttedelsfinaler under VM i Brasil for fire år siden gikk til ekstraomganger. I tillegg til VM, er det også Eliteseriefotball på menyen lørdag med oppgjøret mellom Vålerenga og Bodø/Glimt og det er ellers en rekke kamper i norsk 2 og 3. divisjon. I tillegg er de også full serierunde i Toppserien for kvinner denne helgen.

Frankrike - Argentina U 2,95 (spillestopp kl 15.55)


Det stjernespekkede franske laget er ikke så lett å plassere etter de tre kampene i gruppespillet. Imponerte ikke i det hele tatt i åpningskampen mot Australia da de vant 2-1. Det var litt bedring å spore i den andre kampen mot Peru som Frankrike vant 1-0. Var derfor sikret avansement før den siste gruppespillkampen mot Danmark, der Danmark var sikret avansement med minst ett poeng. Dermed ble det en nitrist affære og en klassisk 0-0 kamp. Trener Didier Deschamps hadde forøvrig gjort en rekke endringer til den kampen, men lørdag er det naturligvis et toppet fransk lag som stiller til kamp.

For fire år siden så spilte Argentina VM-finale mot Tyskland og imponerte stort sett under hele det mesterskapet. Men det er lenge siden. Sleit voldsomt under den sør-amerikanske kvalifiseringen og først i siste kamp, ble VM-billetten sikret. Imponerte heller ikke under oppkjøringskampene til VM og innledet med å spille 1-1 mot Island for deretter å bli ydmyket av Kroatia og ryke 0-3 i den andre gruppespillkampen.

Men fikk en livbøye da de øvrige resultatene underveis, hadde gjort at Argentina med seier mot Nigeria i den avgjørende tredje kampen ville ha mulighet til å ta seg videre. Førsteomgangen mot Nigeria var den klart beste av Argentina hittil og laget ledet da også 1-0 til pause. Fikk dog straffespark imot tidlig i andre omgang og dermed ble det berg og dalbane resten av kampen. Marcus Rojo fikset dog seiersmålet for Argentina i sluttminuttene. I likhet med Frankrike har Argentina bare bitvis fungert bra som et lag.

Frankrike er med rette satt til favoritt i denne kampen. Det er dog en kamp der man kan argumentere for alle utfall. Til sist landet mitt valg på mitt at denne går til ekstraomganger og at det står uavgjort etter ordinær tid. 2,95 er oddsen på at lagene er like langt etter 90 minutter.

Klikk her for å levere dette tipset

Tekstforfatter: Kurt Leirvaag

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.