Skal England endelig slå Belgia i dag?

<p>Harry Kane jubler etter den andre scoringen sin mot Panama. Her blir han gratulert av Jordan Henderson. Foto: Carlos Barria (Reuters)</p>
Harry Kane jubler etter den andre scoringen sin mot Panama. Her blir han gratulert av Jordan Henderson. Foto: Carlos Barria (Reuters)

England har ikke vunnet mot Belgia etter 90 minutter på de seks siste kampene. Nå har de sjansen.

Fotball-VM fortsetter ufortrødent etter den helt makeløse onsdagen, der vi altså fikk se regjerende verdensmester Tyskland ryke ut allerede etter gruppespillet. I tillegg til at et imponerende svensk landslag knuste Mexico og tok seg videre som gruppevinner. Det er ingen tvil om at fotballen fortsatt er rund.

Les også: Colombia må slå Senegal

Torsdag er det siste og avgjørende kamp i de to siste gruppene, men Gruppe G med England og Belgia er som kjent allerede avgjort. Det er dog ikke gruppe H, her kjemper Japan, Senegal og Colombia om de to plassene i åttedelsfinalen.

England - Belgia 2,55 - 2,95 - 2,65 H (spillestopp kl 19.55)

Helt siden VM-trekningen har England og Belgia vært favoritter til å gå videre fra denne gruppen.

Det var ventet at kampen mellom England og Belgia kom til å bli avgjørende for hvilke lag som tok gruppeseieren, men de færreste hadde trodde det skulle være så jevnt som det er.

Begge lagene har nemlig seks poeng etter de to første kampene, og begge lagene har 8-2 i målforskjell.

Engelskmennene topper gruppen før siste kampen fordi de har færre gule kort enn belgierne. Dersom kampen i Kaliningrad ender uavgjort, vil plasseringen i gruppen bli avgjort på fair play. Det betyr at det laget som har fått færrest kort i mesterskapet tar førsteplassen.

Vinneren av denne gruppen skal møte lag nummer to i gruppe H. I den gruppen er det helt åpent før siste kampen. Japan, Colombia og Senegal kjemper om to plasser i åttendedelsfinalene.

Verken England eller Belgia vil tape torsdagens kamp, men begge lagene kan komme til å hvile nøkkelspillere.

Belgias landslagssjef Roberto Martinez har allerede signalisert at han vil gjøre endringer på laget. Romelu Lukaku er definitivt ute i denne kampen, men Dries Mertens og Eden Hazard kan komme til å starte på benken.

Englands største stjerne, Harry Kane, jakter toppscorertittelen i VM, så han vil trolig spille kampen, men Gareth Southgate vil antakeligvis bruke denne kampen til å gi flere av benkesliterne spilletid. Phil Jones, Eric Dier, Trent Alexander-Arnold og Marcus Rashford er spillere som kan få sjansen fra start i denne kampen.

Disse to lagene har imponert offensivt så langt i mesterskapet, men det har vært mot svakere motstand. England misbrukte en haug med sjanser tidlig i kampen mot Tunisia, men klarte å score to ganger mot dem. Belgia på sin side knuste nordafrikanerne hele 5-2.

Panama klarte å spille 0-0 mot Belgia etter første omgang, mens England ledet 5-0 mot dem etter de første 45 minuttene. Selv om de dominerte totalt, så klarte ikke engelskmennene å holde nullen. Det er ikke særlig tillitsvekkende.

England har ikke klart å vinne mot Belgia etter 90 minutter i de seks siste kampene. De slo belgierne på straffesparkkonkurranse tilbake i 1998. Lagene har møttes to ganger i VM-sammenheng. I 1954 endte kampen 4-4, og i 1990 vant England 1-0 etter at David Platt scoret i det siste minuttet av ekstraomgangene.

Både England og Belgia vil antakeligvis unngå Colombia i åttendedelsfinalen, og når lagene går på banen i Kaliningrad vil stillingen i gruppe H være kjent. Men det er ikke en gang sikkert at Colombia går videre. Dersom de har gjort det kan det hvem de møter i neste runde ligge litt i bakhode på spillerne. Jeg tror likevel ikke at det blir avgjørende.

Med Harry Kane på banen vil England ha en god mulighet til å vinne mot Belgia. Tottenham-angriperen har scoret 13 mål på ni kamper for England, og det er Kane belgierne må holde et øye med. Uten Lukaku på banen vil Belgia være svekket. Han er lagets toppscorer. De har en god erstatter i Michy Batshuayi, men han viste sist han fikk sjansen at han ikke er helt i form. Jeg tror på England-seier. Oddsen er 2,55.

Klikk her for å levere dette tipset

Tekstforfatter: Tommy Duesund

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.