Kan Island klare det utenkelige?

<p>Island er et morsomt fotballag, men de står ovenfor et meget vanskelig oppgave tirsdag kveld. Foto: Nicolas Asfouri (AFP)</p>
Island er et morsomt fotballag, men de står ovenfor et meget vanskelig oppgave tirsdag kveld. Foto: Nicolas Asfouri (AFP)

Island møter på formsterke Kroatia, og må vinne. Vi har funnet oss en fin treoddser i kampen.

Tirsdag er det fire nye kamper i gruppespillets siste kamp. Det er gruppe C og gruppe D som skal ut i aksjon. I gruppe C er det Danmark mot Frankrike og Australia mot Peru. Mens i gruppe D er det Nigeria mot Argentina og Island mot Kroatia. I begge gruppene er det knyttet stor spenning til hvem som tar den viktige andreplassen. Her hjemme i Norge tar Mjøndalen i mot Nest-Sotra, og dette er i utgangspunktet et fint oppgjør.

Her kan du spille på liveoddsen

Dagens kamper:
16:00 Australia - Peru, gruppe C - NRK2
16:00 Danmark - Frankrike, gruppe C - NRK1
20:00 Island - Kroatia, gruppe D - TV2
20:00 Nigeria - Argentina, gruppe D TV2 Sportskanalen


Island - Kroatia U - 3,20 (Spillestopp 19:55)

Klikk her for å levere dette spillet

Våre skandinaviske naboer, som er mest kjent for sine vulkaner, kan også spille fotball. Vi må si vi er imponerte over hva Island får til på fotballfronten. I dag er de nødt til å ta tre poeng mot Kroatia, noe som ikke er en enkel oppgave. Vi mener det heller mot at de må reise hjem til Island etter dagens kamp mot Kroatia.

Island gjorde en solid figur i den første kampen mot Argentina, og var faktisk fullt på høyde med Messi og co de første 45. minuttene. I andreomgang hadde Argentina flere store sjanser de ikke klarte å omsette, samt en høyst uvanlig straffebom av Lionel Messi. Etter å ha tatt et poeng mot Argentina, var det knyttet stor spenning til Island når de møtte Senegal. Det ble et trist skue, og til tross for at Island bommet på straffe skuffet dem. Det som ikke skulle skje, det skjedde.

Les også: Frankrike skal slå Hareide og Danmark.

Kjennetegnet til islendingene har vært at de er solide defensivt. Her har dem skuffet stort den siste tiden. De har altså sluppet inn mål i åtte strake fotballkamper. De har heller ikke scoret spesielt mye. Kun et i dette mesterskapet så langt. I dag må Heimir Hallgrimsen sine gutter virkelig gjøre en av sine beste prestasjoner på en fotballbane. De MÅ ha tre poeng.

Kroatia er klare for åttendedelsfinale, og det er nesten et utenkelig scenario at ikke dem går seirende ut av gruppa. Da må mye gå galt, og vi tror neppe på dette. Det store spørsmålet er; Hvor mange fra startelleveren mot Argentina blir byttet ut? Det blir en god del. Kroatia sin trener Zlatko Dalić ble spurt om han skulle hvile stjernespillerne sine mot Island. Han bekreftet ikke hvem som ikke skal spille, men at det vil bli en god del utskiftinger.

Vi visste Kroatia var et sterkt fotballag før dette mesterskapet, men de har virkelig levert så langt. De var dønn overlegne i den første kampen mot Nigeria, og vant meget enkelt 2-0. Med Modric og Rakitic i førersetet så dog laget svært kompakte og gode ut defensivt. Dette kan bli en meget viktig del videre i mesterskapet. Offensivt har de mer enn nok å ta av. Det var så dags for å ta i mot Argentina, Messi, Aguero og Di Maria sist. Det ble neppe et hinder for Kroatia, som var nok en gang svært solide. Å slå Argentina 3-0 på den måten er imponerende.

Selv om Modric, Rakitic og muligens Perisic trolig får fortjent hvile, har Kroatia massevis av spennende spillere i sin tropp. Og de er nok meget gira på å få vise seg frem her. Spillere som Mateo Kovacic, Marko Pjaca og Vedran Corluka er solide og vil prestere sterkt.

Konklusjon: Island må vinne, men Kroatia er et mye bedre lag. Det ligger an til at sistnevnte vil ha mye ball, og sette ned tempo så ofte som mulig. Vi tror ikke på at Island er gode nok til å vinne, mens Kroatia er meget fornøyd med poengdeling. U til 3,20 kjøpes!

Klikk her for å levere dette spillet

Det kan og tenkes at det er uavgjort til pause, og at Island kaster frem alt og alle i andreomgang. Dermed kan Kroatia slå kontra og vinne kampen. U/B til 4,50 er spillbart. Må prøves som et sidespill her.

Klikk her for å levere dette spillet

Tekstforfatter: Petter Kristiansen

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.