Frankrikes stjernegalleri skal slå Hareide & Co.

<p>Kylian Mbappe, Olivier Giroud og Antoine Griezmann dannet en solid angrepstrio for Frankrike mot Peru. Foto: Jewel Samad (AFP)</p>
Kylian Mbappe, Olivier Giroud og Antoine Griezmann dannet en solid angrepstrio for Frankrike mot Peru. Foto: Jewel Samad (AFP)

Danmarks VM-skjebne avgjøres i Moskva tirsdag ettermiddag.

Tirsdag ruller VM videre i Russland. Da er det klart for den tredje runden av gruppespillet og både gruppe C og gruppe D skal avgjøres. Det er spenning i begge gruppene. Det er også en kamp fra norsk 1. divisjon mellom Mjøndalen og Nest-Sotra, og det spilles en kamp i Superettan i Sverige. I tillegg er det kamper fra finsk eliteserie og 1. divisjon på menyen.

Her kan du spille på liveoddsen

Dagens kamper:

16:00 Danmark - Frankrike, gruppe C - NRK1
16:00 Australia - Peru, gruppe C - NRK2
20:00 Nigeria - Argentina, gruppe D - TV 2 Sportskanalen
20:00 Island - Kroatia, gruppe D - TV 2

Vi traff på to av tre oddsanbefalinger mandag. Uruguay banket Russland, og oddsen var deilige 2,60. Vi mente også at Ronaldo og Portugal ville roe ned mot Iran og spilte på uavgjort. Det gikk inn til flotte 3,60 i odds.

Danmark - Frankrike 4,05 - 2,50 - 2,15 B (spillestopp kl 15.55)

Tirsdag blir Danmarks VM-skjebne avgjort. Når Åge Hareides menn forlater Luzhniki Stadium ved 1800-tiden, kan Danmark være alt fra gruppevinnere til ute av VM.

Dette er scenarioene: Hvis Australia taper mot Peru, er Danmark videre uansett resultat mot Frankrike. Hvis Danmark og Frankrike spiller uavgjort, er de røde og hvite også videre i mesterskapet, og det samme er naturligvis også tilfelle hvis danskene vinner. Ja, da blir de faktisk gruppevinnere.

Det blir først innviklet hvis Danmark taper mot Frankrike og Australia slår Peru. Det er slett ikke et usannsynlig scenario.

Dersom Australia vinner med mer enn ett mål, er Danmark ute av VM uansett hvor mye de taper mot franskmennene. Dersom Danmark taper med ett mål, og Australia vinner med ett mål begynner det å bli komplisert. Et dansk 0-1-tap betyr at Australia er videre uansett hvor mye de vinner mot Peru, fordi de har scoret flest mål.

Taper Danmark 1-2, og Australia vinner 1-0, er lagene helt likt. De har begge fire poeng og målforskjellen er 3-3. Da blir det antall røde og gule kort som avgjør. Før den siste gruppespillkampen har Australia en liten fordel. De har tre gule kort, mens danskene har fire.

Dette skal de danske spillerne forsøke ikke å tenke for mye på. De har mer enn nok å gripe tak spillemessig, særlig offensivt. Åge Hareide kan umulig være fornøyd med Danmark har prestert fremover på banen.

Yussuf Poulsen er suspendert mot Frankrike etter to gule kort. Det blir interessant å se hva Åge Hareide gjør offensivt. Kjører han inn Andreas Cornelius på høyrekanten som i kvaliken mot Polen, eller velger han å bruke Martin Braithwaite?

Det er mulig Hareide nå angrer på at han ikke tok med seg Niklas Bendtner til Russland? Jeg tror de kunne hatt bruk for ham.

Defensivt har imidlertid Danmark vært kjempegode. Simon Kjær og Kasper Schmeichel har vært viktige bakover, og Andreas Christensen har også vist seg frem. Christian Eriksen banket ballen i mål på vakkert vis mot Australia, men han har ikke dominert i VM slik vi er vant til å se ham.

Frankrike spiller helt uten press før siste gruppespillkampen. De franske favorittene er videre etter å ha vunnet de to første kampene, men denne matchen avgjør om de havner på første- eller annenplass i gruppen.

Frankrike har ikke imponert i de to første kampene, men de har gjort akkurat nok til å vinne både mot Australia og Peru. I et mesterskap er det en meget god egenskap.

Jeg går ut fra at franskmennen helst vil vinne gruppen for å få en på papiret enklere motstander i åttendedelsfinalen, men Didier Deschamps kan likevel komme til å spare noen av stjernespillerne.

De har en vanvittig bredde i troppen, og da vil spillere som Fekir, Lemar og Dembélé få sjansen. Det trenger ikke å svekke det franske laget. Tvert imot.

Franske medier hevder å vite at Deschamps vil hvile flere spillere, men svaret kommer ført når lagoppstillingen blir offentliggjort.

Danmark og Frankrike går begge videre med uavgjort, men jeg tror franskmennene går for seier. Danskene må passe seg for en bestemt spiller. Olivier Giroud. Han har scoret Frankrikes tre siste mål mot danskene. Han scoret begge målene da Frankrike vant 2-1 mot Danmark i oktober 2015.

Siden debuten i mars 2017 har bare Olivier Giroud (11) vært involvert i flere mål enn tenåringen Kylian Mbappé (10; fem mål, fem målgivende).

Danmark har faktisk tapt fire av de fem siste kampene mot europeiske nasjoner. Den siste seieren kom i 2002, og det var mot nettop Frankrike. Den gangen vant de 2-0.

Det skjer neppe tirsdag. Jeg tror Frankrike vinner. Oddsen er 2,15.

Klikk her for å levere dette spillet

Tekstforfatter: Tommy Duesund

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.