Uruguay løfter seg mot Russland

<p>Luis Suarez feirer scoringen sin mot Saudi-Arabia med lagkameratene. Foto: REUTERS/Marko Djurica</p>
Luis Suarez feirer scoringen sin mot Saudi-Arabia med lagkameratene. Foto: REUTERS/Marko Djurica

I dag våkner Luis Suarez og Edinson Cavani!

Det er ferietid, men fire herlige VM-kamper sørger for at mandagens oddsprogram er spennende. I tillegg spilles den siste kampen i den 14. serierunden i eliteserien, hvor Odd tar imot Brann i Skien. Det er også noen kamper fra den finske eliteserien og fra cupen på Island.

Uruguay - Russland 2,60 - 3,00 - 2,60 H (spillestopp kl 15.55)


Begge lagene er allerede videre til åttendedelsfinalene, men denne kampen vil avgjøre hvilket lag som vinner gruppen.

Les også: Portugal og Ronaldo vet hva det handler om

Det er ikke uvesentlig. Gruppevinneren skal nemlig møte laget som havner på annenplass i gruppen med Spania og Portugal, mens gruppetoeren skal møte vinneren av samme puljen.

Russland var dårlige i oppkjøringen til mesterskapet på hjemmebane, men de har imponert i gruppespillet så langt. De har scoret åtte ganger og kun sluppet inn ett mål. De har scoret mer mål i dette mesterskapet enn de har gjort i de to siste mesterskapene til sammen.

Samtidig er det greit å være litt måteholden. Russland har tross alt møtt Egypt og Saudi-Arabia. Sistnevnte har ikke vunnet noen av de siste tolv VM-kampen de har spilt.

Uruguay på sin side har vunnet 1-0 både mot Egypt og Saudi-Arabia. De kampene har vist at søramerikanerne spiller utypisk søramerikansk. De bygger spillet sitt på et solid forsvar, og gripe kontringsmulighetene når de kommer.

Uruguay har et av verdens beste spisspar i Luis Suarez og Edinson Cavani, men de har ennå ikke vist hva de er gode for i Russland. Cavani har ikke scoret i VM så langt, mens Suarez ble matchvinner mot Saudi-Arabia uten å imponere.

Uruguay er et lag som løfter seg spillemessig når de møter bedre motstand, og jeg tror de vil skjerpe seg i kampen mot vertsnasjonen. Statistikken forteller imidlertid at de tre siste europeiske nasjonene som har vært vertskap for VM før 2018 har vunnet alle grupespillkampene sine. (Tyskland 206, Frankrike 1998 og Italia 1990).

Jeg tror ikke Russland klarer det samme, selv om de har vunnet seks av de siste åtte kampene mot Uruguay.

Uruguay har et bra lag, og de har gode resultater i oppkjøringskampene til VM mot lag fra Europa, hvor de slo både England og Italia. Før de to seirene hadde de 15 kamper på rad mot europeisk motstand uten å vinne.

Russerne trives ikke spesielt godt mot søramerikansk motstand. De har nemlig tapt de fire siste VM-kampene mot søramerikanske lag, og de har bare scoret én gang.

En liten funfackt er at Russland har syv plussmål etter de to første VM-kampene. Alle de tre siste vertsnasjonene som har hatt fem plussmål eller mer etter de to første kampene i VM har vunnet turneringen. Frankrike gjorde det i 1998. De hadde syv plussmål. Italia gjorde det i 1934. De hadde seks plussmål. Og Uruguay hadde fem plussmål da de vant mesterskapet i 1930.

Uruguays landslagssjef Oscar Tabarez må klare seg uten den viktige midtstopperen Jose Gimenez mot Russland.

Russia mangler midtbanespilleren Alan Dzagoev. Han fikk en strekk i kampen mot Saudi-Arabia.

Russlands landslagssjef Stanislav Cherchesov var i dårlig humør under pressekonferansen før kampen mot Uruguay. Han var forbannet da han fikk spørsmål om spillerne hans var under press siden Russland er vertskap for mesterskapet. Det tyder vel på akkurat det. Russland er under press.

Uruguay er et mesterskap-lag. De har en solid stopper i Godin som binder forsvaret sammen, og de har et av verdens beste spisspar i Suarez og Cavani. Nå får Russland noe å bryne seg på, og jeg tror de taper. Uruguay vinner mot Russland til fine 2,60 i odds.

Klikk her for å levere dette tipset.

Tekstforfatter: Tommy Duesund

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.