Tromsø har ingen respekt for Rosenborg

<p>Tromsøs Gjermund Åsen i duell med Rosenborgs Marius Lundemo og Jacob Rasmussen i i fjorårets seriekamp mellom TIL og Rosenborg på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)</p>
Tromsøs Gjermund Åsen i duell med Rosenborgs Marius Lundemo og Jacob Rasmussen i i fjorårets seriekamp mellom TIL og Rosenborg på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Tromsø har vært sterke hjemme på Alfheim denne sesongen. I kveld kommer Rosenborg på besøk.

Det er kun fire dager til fotball-VM starter og det bærer naturlig nok mandagens langoddsprogram sterkt preg av. Sør-Korea møter Senegal til generalprøve på nøytral grunn i Grödig i Østerrike, mens Belgia tar imot Costa Rica hjemme i Brüssel. Og så er det naturligvis den høyinteressante Eliteseriekampen mellom Tromsø og Rosenborg i kveld.

Tromsø - Rosenborg H 3,60 (spillestopp kl 18.55)


Det er blitt noen år siden Tromsø var med på øvre halvdel av Eliteserien. Kom på 2. plass i 2011 og på 4.plass i 2012-sesongen, men rykket ned etter 2013-sesongen. Tok seg dog opp igjen på første forsøk og endte fjerde sist i 2015-sesongen. Samme plassering ble det i 2016, og etter en solid avslutning med 13 poeng på de fem siste seriekampene, berget Tromsø plassen i fjor. På det tidspunktet hadde finnen Simo Valakari begynt å få sving på laget etter at han ble ansatt som hovedtrener juli 2017. Før kveldens seriekamp ligger Tromsø på 9. plass etter rekken 5-2-5 og står med totalt 17 poeng. Med seier i kveld vil laget avansere til 7. plass. Det er bortebane som har vært utfordringen for TIL denne sesongen, der er det kun blitt en seier (1-1-4). Hjemme på Alfheim har laget vist helt andre takter og står med 4-1-1. I forrige hjemmekamp ble gode Vålerenga slått 3-0. Det er samtidig den eneste seieren på de fem siste seriekampene, de fire øvrige er tapt. Meget viktige Gjermund Åsen har kun spilt en av de fem siste seriekampene og det var kampen mot Vålerenga. Åsen er friskmeldt og klar til kamp igjen i kveld for hjemmelaget som ellers trolig må unnvære Tom Høgli.

Klikk her for å levere dette spillet

Rosenborg røk på sesongens andre tap for 14 dager siden da Brann vant 2-1 på Lerkendal. Det var en fortjent seier til bergenslaget og tre dager etterpå måtte laget ha ekstraomganger og straffespark hjemme mot Odd i cupens fjerde runde, for å ta seg videre. Ettersom Brann måtte nøye seg med ett poeng hjemme mot Vålerenga søndag, kan Rosenborg med seier i kveld minske avstanden til serieleder Brann ned til fire poeng. RBK står med totalt 4-1-1 på bortebane, men har ikke imponert i så mange av disse. Nicklas Bendtner skal være friskmeldt og dermed skal Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen ha et tilnærmet skadefritt mannskap å velge fra.

2-2-2 på de seks siste tilsvarende på Alfheim, der begge RBK-seirene har kommet i de to siste. Men årets utgave av Tromsø er klart bedre enn de forrige årene. Det er selvsagt naturlig at Rosenborg er satt til favoritt, men 1,85 er nok altfor lavt. 3,60 på hjemmeseier for et Tromsø som har meget sentrale Gjermund Åsen tilbake er derimot overodds. Vi setter pengene på Gutan i kveld.

Klikk her for å levere dette spillet

Tekstforfatter: Kurt Leirvaag

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.