Midtukekupongen byr på utfordringer

<p>Søderlund er i scoringsform for tiden, og blir nok en viktig brikke onsdags kveld. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)</p><p></p>
Søderlund er i scoringsform for tiden, og blir nok en viktig brikke onsdags kveld. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

En meget varierende og spennende midtukekupong. Vi tror 12 rette gir solid utbetaling.

Midtukekupongen er varierende denne uken, og byr på klare utfordringer. Kupongen starter med to kamper fra den norske cupen, samt en kamp fra fjerde nivå i Norge. Deretter møter vi på fire privatlandskamper for landslag, før kupongen avsluttes med fire kamper fra Major League i USA og en kamp fra Italiensk serie B. Begge cupkampene som innleder kupongen spilles onsdag, mens resten spilles torsdag. Bonuspotten ligger i dag på 2,4 millioner. Innleveringsfrist er 18:25.

Les om spillvett her

1. Rosenborg - Odd
16 lag gjenstår i den norske cupen. To av d beste møtes på Lerkendal i Trondheim i form av vertskapet Rosenborg og gjestene Odd.

Rosenborg har spilt seg veldig opp i Eliteserien. Etter en svak start til trønderne å være har maskineriet virkelig begynt å fungere. Det var dog en gedigen nedtur å tape for Brann på Lerkendal søndag. Selv om sistnevnte imponerer oss stadig, skal det sies at det var marginer som skilte lagene. Nicklas Bendtner ble feilaktig blåst av for offside etter å ha satt ballen i mål i andreomgang. Hadde dette blitt godkjent hadde nok resultatet blitt annerledes. Selv om Rosenborg har vunnet mye kamper den siste tiden, sier vi det nok en gang, de har ikke imponert oss voldsomt i banespillet. Flere av de beste spillerne har ikke kommet ordentlig i gang. Rosenborg kommer til denne kampen med Konradsen, Bendtner og De Lanlay tvilsomme.

Odd har litt av den samme utviklingen som Rosenborg. En noe svak innledning på årets sesong, før man har tatt tak og sakte men sikkert begynt å klatre på serietabellen. Som Rosenborg, gikk Odd på et grusomt tap i helgen mot Kristiansund på hjemmebane. Fagermo sa det ganske godt i intervjuet etter kampen: Spillet vårt er altfor varierende. Vi kan ta poeng hvor som helst, og tape for hvem som helst. Vi tror faktisk at Odd kan klare uavgjort mot Rosenborg etter 90. minutter. Fagermo sine gutter må dog ha en toppdag for å klare det. Fredrik Berge er lårskadet og spiller ikke, ellers full tropp.

Vi tror ikke hjemmelaget taper, men tror at Odd kan lage en jevn kamp. Husk at tippetegnet er etter 90 minutter og ikke etter eventuelle ekstraomganger. HU

2. Lillestrøm - Brann
Lagene møtes på Åråsen om retten til å spille kvartfinale i den norske cupen.

Lillestrøm har skuffet denne sesongen. Gikk på et 0-1 tap mot erkefienden Vålerenga lørdag. Også i denne kampen var det marginer som skilte lagene. Matthew, som spiller på Lillestrøm, unnlot å spille medspiller alene med keeper på overtid, og da gikk Vålerenga rett opp å scoret 1-0-målet. Kanarifugla kunne fint ha tatt med seg tre poeng fra Intility. Vi har sagt det nylig, Lillestrøm har hevdet seg en god del etter den svake starten på årets Eliteserie. Erlandsen sine gutter møtte nettop Brann for åtte dager siden, og klarte uavgjort mot serielederen. Vi mener bestemt at Lillestrøm var det beste laget i den kampen, og igjen var de kun uheldige som ikke tok alle poengene. Sinyan og Knudtzon er usikre før kampen.

Brann har hatt en topp sesong så langt. Trener Lars Arne Nilsen fortjener all ros, for det mannen har gjort med Brann er meget imponerende. Laget topper Eliteserien med hele seks poeng. De tok en ny trepoenger på søndag mot Rosenborg, og viste hvorfor de ligger der dem gjør på tabellen. De har til gode å tape i serien i år, men var meget nærme på sitt første nederlag da de gjestet Åråsen for åtte dager siden. Det skal dog sies at Brann manglet noen viktige spillere den dagen. Rosenborg-kampen på søndag kostet mye, og vi er spente på hvordan Brann takler dagens utfordring. Sivert Heltne Nilsen måtte ut med fem minutter igjen på Lerkendal, men han er etter alt å dømme klar til kveldens cupkamp. Teniste og Nilsen er småskadet og tvilsomme før kampen.

Ja, Brann har imponert så langt, men vi er på langt nær sikker på at de bare drar til Åråsen og vinner lett. Her må vi helgardere, og mener hjemmelaget skal være favoritter. HUB

3. Vestfossen – Lørenskog
Vi er over i norsk Tipping liga og møtet på Strandajordet i Vestfossen. Vertene en plass over nedrykk, Gjestene fra Akershus på andre plass så langt.

Vestfossen ligger med sine sju poeng etter de første seks kampene på plassen over nedrykk, og bare målforskjell skiller ned til under streken. Laget har 1-1-1 på tre spilte hjemme.

Lørenskog er bra. Annen plass så langt, tre poeng etter serieleder Eidsvoll Turn. Solide 5-1-1 på de første sju, og greie 2-0-1 på fremmed gress.

Vi tror Lørenskog returnerer tre poeng rikere. Det skiller vanligvis en del mellom topp og bunn i disse avdelingene. B

4. Østerrike – Russland
Kamp nummer fire tar oss over på privatlandskamper. Østerrike skal ikke delta i VM, mens Russland er laget som er verter for hele mesterskapet.

Østerrike kom seg altså ikke til VM i år. De var dog ikke altfor langt unna. Nøyaktig fire poeng skilte laget fra en VM-plass. Serbia og Irland gikk videre fra gruppen. Positivt var det dog at laget spilte jevnt med begge lagene som gikk videre. Over to kamper mot Wales ble det et 1-0-tap, og en 2-2-kamp. Mot Irland ble det som mot Wales, et poeng på to kamper. Østerrike tok tross alt fire av 10 seiere i gruppespillet. Etter dagens kamp mot Russland skal laget møte Tyskland og Brasil før mesterskapet sparkes i gang. Hvordan er motivasjonen til de Østeriske guttene? Trolig ikke på topp, og vi forventer oss et lag som ikke er heltente mot Russland onsdag.

Bortelaget har ikke akkurat imponert oss den siste tiden. Laget trengte jo ikke å delta i kvalifisering for årets VM-mesterskap, da det er dem som er vertskap i år. De siste fem kampene laget har spilt har kun vært vennskapskamper. Det har endt med 0-2-3. Tap mot Frankrike, Brasil og Argentina er langt i fra noen skam, men Russerne har heller ikke vært i nærheten. De har ikke et veldig sterkt lag på papiret, men jeg regner med at det vil være flere spillere som har lyst til å vise seg frem for en potensiell startplass i elleveren når mesterskapet sparkes i gang.

Det er ingen enkel oppgave å tippe på vennskapskamper, men Russland skal normalt vinne denne kampen, men de har ikke imponert oss voldsomt. Det kan fort bli en kamp preget av dårlig tempo, og lite dueller. Vi går derfor på UB.

5. Romania - Chile
Dette er en kamp der ingen av lagene skal delta i årets mesterskap. Chile skuffet stort med å ikke ta seg videre til VM fra den Søramerikanske kvaliken. Romania landet på en ganske fin fjerdeplass, men det var ikke godt nok.

Romania var altså tyve poeng unna å ta seg til VM. Polen og Danmark ble to altfor sterke lag i Gruppe E. Vi må dog innrømme at Romania imponerte oss i flere kamper. To uavgjortkamper mot Danmark var meget overbevisende. Mot Polen fikk de dog det langt tøffere, og tapte henholdsvis 3-0 og 3-1. Laget tok også bare et poeng mot Montenegro på to kamper. Laget er dog bedre enn mange tror, men skal normalt slite med dagens motstand.

Chile var et fattig poeng unna å ta seg til VM. Laget med Alexis Sanchez i troppen leverte egentlig gode innsatser i kvalifiseringen, men fikk dessverre sjelden uttelling for dette. I kvalifiseringen slo de blant annet Brasil og Peru. Mens de kun tapte 2-1 for Argentina. Chile har hevdet seg mot meget gode lag den siste tiden, men har ikke strukket helt til. Vi snakker her om et lag som slo Mexico 7-0 i Copa-America i 2016. Sist det var VM ble de slått ut i 16-dels finale.

Denne kampen betyr ingen verdens ting, men jeg tror Chile er det klart beste laget. Derfor prøver vi oss med en B her.

6. Luxembourg - Senegal
Luxembourg kom ikke med til VM, og må nøye seg med å se det hjemmefra. Senegal derimot, de er med og har mye å se frem til.

Luxembourg ble et nummer for små mot nasjoner som Frankrike, Nederland og Sverige. På 10 gruppespillkamper vant laget kun en kamp. Seks poeng var ikke i nærheten, men det var som forventet på forhånd. At laget skal slå Senegal i dagens kamp tror vi svært lite på, I alle fall når sistnevnte er med i VM.

Det var delt inn i fem grupper med lag fra Afrika, og det var kun gruppevinneren som gikk videre til mesterskapet i Russland. Senegal hadde få problemer med å vinne sin gruppe, og sto igjen med 11 poeng til slutt. Andre og tredjeplassen hadde seks poeng hver, og det var aldri i fare. 8-2 målforskjell i gruppespillet lar seg absolutt høre. Laget har innslag av flere ligaer rundt om i Europa. Det er to spillere fra West Ham i Cheikhou Kouyate og Diafra Sakho. Mange vil nok vise seg frem i dagens kamp, og Senegal slår nok Luxembourg kontrollert.

Vi går for en ren borteseier her. B

7. Slovakia - Nederland
Dette er igjen, som kamp nummer fem, to lag som møtes og ikke skal delta i VM.

Slovakia imponerte stort med å bli nummer to i gruppespillet bak England. Dessverre var det slik at det var kun de åtte beste toerne som gikk til play-off mot hverandre. Slovakia ble den niende beste toeren, og kom ikke med Russland. Vi skulle gjerne sett Slovakia i VM, for laget gjorde nemlig flere meget imponerende innsatser i kvalifiseringen. De slo blant annet Skottland 3-0 i hjemmekampen. I de to kampene mot England tapte de kun med et mål, og var fullt på høyde med dem i begge kampene. Det blir spennende å se hvordan laget presterer mot Nederland.

Nederland klarte ikke å ta seg til Russland 2018. Og vi må si at det var meget skuffende, med det mannskapet dem har på papiret. Vi snakker her om et lag som spilte VM-finale i 2014, og tok VM-bronse i 2014. I år var Nederland rett og slett ikke gode nok. Ronald Koeman er forholdsvis ny trener, og vi liker denne mannen godt. Vi er sikre på at Koeman vil løfte Nederland til nye høyder. Når det gjelder onsdagens kamp blir det spennende å se hva laget stiller med. Vi tror uansett på en jevn kamp mot Slovakia, som blir preget av at det nettopp er privatlandskamp, rett etter at sesongen er over.

En vanskelig kamp å regne på, da ingen av lagene skal spille VM. Vi er ikke i tvil om at bortelaget er best, men det kan fint bli uavgjort. UB.

8. New England R. – Atlanta United
Denne kampen bringer oss over i ukjent farvann. Major League i USA er ikke vanlig kost på norske tippekuponger.

New England ligger på en sjette plass etter 12 spilte kamper. I USA vil det si den siste plassen som gir play off. Laget har ikke imponert med 4-1-2 på eget gress.

Atlanta United er serielederen i denne divisjonen (Eastern Conference) Laget har sanket sammen sju poeng mer enn New England så langt i sesongen. Laget er gode på bortebane, og har imponerende 4-0-1-på sine første fem kamper på fremmed grunn.

Vi tror serieleder Atlanta tar hjem dette. B

9. Philadelphia Union – Chicago Fire
Dette er en ny kamp fra Eastern Conference. Begge lagene rett under sluttspill streken. Således en meget viktig kamp for begge to.

Philadelphia kommer til dette oppgjøret et fattig poeng foran gjestene fra Chicago. Laget har 3-2-1 på sine første seks spilte hjemmekamper.

Gjestene fra Chicago har som sagt et poeng mindre enn hjemmelaget. Så langt har de fem første bortekampene gitt 2-1-2

Vi tror hjemmebane gjør utslaget her og går for H.

10. Real Salt Lake – Houston Dynamo
Denne kampen bringer oss over i Western Conference. To lag som kjemper for å klare sluttspill plass.

Real Salt Lake ligger poenget under den viktige streken som gir sluttspill. Laget er meget sterke hjemme i Salt Lake og har 4-0-1 på de første fem spilte. 1-0 borte over Seattle i siste kamp

Gjestene fra romfartsbyen Houston er innenfor sluttspill i øyeblikket, men allikevel bare to poeng foran gjestene, dog med en kamp til gode. Laget har 1-3-1 på bortebane og spiller ofte uavgjort på fremmed gress.
Trolig en jevn kamp.

Vi går for HU (HUB på 432 rekker systemet)

11. Los Angeles Galaxy – FC Dallas
Den siste av fire kamper fra Major League i USA. Som i kampen foran et hjemmelag rett under streken for sluttspill, mens gjestene er innenfor så langt.

Los Angeles har fire poeng mindre enn gjestene fra Dallas. Laget ankommer denne kampen med 3-0-3 på de første seks, og sliter litt på eget gress denne sesongen. Har to strake seire før denne.

FC Dallas ligger på fjerdeplass etter de første 11 spilte. Gjestene har 2-1-1 på bortebane, og det er ofte målfattig med Dallas som bortelag.

Vi sjanser på HB (HUB på 432 rekker spillet)

12. Ascoli – Virtus Entella
Siste kampen på denne varierte tippekupongen er i Italia. Disse to lagene havnet på kvalikplass om nedrykk. Dette er kamp to i nedrykksluttspillet. Første kamp mellom disse to lagene ble spilt i Virtus 24. mai, og endte 0-0.

Hjemmelaget endte på en skuffende 18.plass i årets Serie B i Italia, kun to poeng foran dagens motstander. 10-14-18 ble fasiten på 42 spilte kamper. Undertegnede så ikke den første kampen på Virtus sin hjemmebane, men det sies at Ascoli gjorde en god kamp og var bunnsolide bakover. Oppsiktsvekkende statistikk er at Ascoli, til tross for en svak plassering på tabellen, hadde 4-3-2 på de siste ni hjemmekampene sine i år. Det er fordel Ascoli i denne kampen.

Bortelaget endte opp til slutt med 44 poeng på 42 kamper. Det var kun målforskjell som skilte laget fra direkte nedrykk. 2-4-5 på de siste 11 kampene i serien var svakt. 2-2-5 på de siste ni bortekampene var heller ikke sterkt. Virtus Entella hadde mest ball i det første oppgjøret, og de hadde også noen store sjanser. Vi frykter dog at laget må ta turen enda en divisjon ned.

Vi tror klart mest på hjemmelaget. Ascoli har nemlig en positiv hjemmestatistikk, mens bortelaget ikke har levert varene på bortebane. Vi spiller H på 96-rekker, men siden det er en så viktig nedrykkskamp tar HU på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Rosenborg - Odd HU
2. Lillestrøm - Brann HUB
3. Vestfossen - Lørenskog B
4. Østerrike - Russland UB
5. Romania - Chile B
6. Luxembourg - Senegal B
7. Slovakia - Nederland UB
8. New England Revolution - Atalanta United B
9. Philadelphia Union - Chigaco Fire H
10. Real Salt Lake - Houston Dynamo HU
11. Los Angeles Galaxy - FC Dallas HB
12. Ascoli - Virtus Entella H

432-rekker:

1. Rosenborg - Odd HU
2. Lillestrøm - Brann HUB
3. Vestfossen - Lørenskog B
4. Østerrike - Russland UB
5. Romania - Chile B
6. Luxembourg - Senegal B
7. Slovakia - Nederland UB
8. New England Revolution - Atalanta United B
9. Philadelphia Union - Chigaco Fire H
10. Real Salt Lake - Houston Dynamo HUB
11. Los Angeles Galaxy - FC Dallas HUB
12. Ascoli - Virtus Entella HU

Tekstforfatter: Petter Kristiansen

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.