OL Rio 2016

Disse OL-øvelsene bør du få med deg

Foto: Colourbox

OL gir deg snaut tre uker med idrett til alle døgnets tider. Vi har plukket ut de øvelsene du ikke bør gå glipp av i den kommende tiden.


Det er hele 28 forskjellige idrettsgrener under OL i Brasil og det er nesten umulig å få med seg alt av det de olympiske lekene har å by på. Derfor har vi laget en oversikt over de øvelsene du bør passe på å ikke gå glipp av de neste dagene.

Spill på Langoddsen under OL her!

Håndballjentene

Dette er kanskje Norges fremste medaljehåp under OL i 2016. Det blir mye håndball under hele mesterskapet. Gruppespillet starter allerede lørdag 6. august, da Norge møter vertsnasjonen i første kamp. I tillegg skal Norge møte Spania, Angola, Montenegro og Romania i gruppespillet.
16. og 18. august spilles henholdsvis kvart- og semifinalene. Kanskje vil vi også få se de norske håndballjentene i OL-finalen som går klokka 20.30 norsk tid, 20.
august.

Blir det gull til Norge? Spill her!

Sprint-øvelsene

100 meter for menn er den absolutt gjeveste friidrett-øvelsen. Under sommer-OL i London for fire år siden, var det nettopp da verdens raskeste mann ble kåret, som var den mest sette øvelsen totalt i mesterskapet.
Alle verdensstjernene er klare for 100-meteren, som begynner med første heat klokka 03.25 natt til 15. august.
4x100 meter og 200 meter er også verdt å få med seg og starter henholdsvis den 18. august klokken 16.20 og den 16. aug klokken 16.50

Friidrett - 1500 meter

Flere norske stiller til start på 1500 meter for menn under OL. Kanskje blir det også en norsk brødreduell i finalen på distansen? Første kvalifiseringsheat på 1500 meter er torsdag 16 august. Semifinalen går den 18, mens finalen går 21. august.

Sykkel - landevei

Fire nordmenn er i aksjon på sykkelen den 6. august. Rittet er drøyt 25 mil langt, og starter klokka 14.30. Årets Tour de France-vinner, og flere av sykkelkanonene stiller også til start i Brasil.
Kvinnene sykler dagen etter, klokken 17.15 og her har vi med en norsk utover.

Spill på landeveisrittet på Liveoddsen her!

Sykkel -tempo

Norge er representert med Vita Heine og Edvald Boasson Hagen. Kvinnene starter klokken 13.30 og herrene klokken 15.00. Begge den 10. august.

Tennis - singelfinalene

På både herre- og damesiden er det verdens beste spillere som møtes i Brasil.
Tittelforsvarerne fra OL i London for fire år siden er også med i Rio.
Singelfinalene i tennis, for både damer og herrer, er noe du bør sørge for å få med deg. Damefinalen går 13. august klokka 22, mens herrene skal i aksjon dagen etter; klokka 17.00.

Finalen i basket

USA er storfavoritter, og med seg til OL har de flere av NBA-stjernene. Etter alt å dømme vil stormakten gå hele veien til finalen. Spørsmålet blir dermed hvem de møter der. Uansett blir det en unik mulighet til å se verdens beste basket-spillere i aksjon. Finalen i basket for menn går 01.35 natt til 22. august.

Golf - endelig på OL-plakaten

Etter 112 år er golf tilbake som en av grenene under sommer-OL. På herresiden er ikke de aller beste spillerne med, men på kvinnesiden er hele verdenseliten samlet i Brasil.
Norge har totalt med tre golfspillere til Rio, hvor to av disse kvinner. Som mange vet er det også på kvinnesiden i golf store medaljemuligheter for Norge, da vår største golfstjerne, Suzann Pettersen, er med.
Golf for kvinner starter 17. august og avsluttes fra klokka 12 den 20. august.

Roing - flere norske håp

Norge har gode tradisjoner når det gjelder roing. Under OL i Brasil har vi med fem utøvere totalt i roing.
I dobbeltsculler lettvekt har det norske laget gode muligheter til å nå en finale, og blir i tillegg sett på som medaljekandidater (Går 12. august klokka 15.).

Norge har også lag i tungvektsklassen. Der går en eventuell finale 11. august klokka 15.20.

Norge stiller også med én utøver i singelsculler. Der går finalen 13. august, i 15-tiden norsk tid.

Rugby

Tilbake på programmet etter å ikke ha vært med i OL siden 1924. Nå er det syvmannsrygby som spilles og det som forventes å bli en publikumsfavoritt. Grenen spilles over fem dager; fra den 6. til og med den 11. august.

Fotball

I OL kan deltagerlandene kun stille med spillere under 23 år, men kan ha med 3 spillere som er eldre. Kampene er allerede i gang og finalen for kvinner spilles den 19. august klokken 22.30, mens herrene blåses i gang dagen etter til samme tid.


Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.