Airfryer: Lag sunn og god frityrmat helt uten olje

Cosori Premium kan luftfritere de fleste matretter med lite eller ingen olje. Derfor vil du kunne tilberde mat med opp til 90% mindre fett.
Cosori Premium kan luftfritere de fleste matretter med lite eller ingen olje. Derfor vil du kunne tilberde mat med opp til 90% mindre fett. Foto: Cosori

Ved å skifte ut frityrkokeren med en airfryer reduserer du mengden mettet fett betraktelig. Samtidig holder maten seg sprø utenpå og deilig saftig på innsiden.

Artikkelen inneholder annonselenker.

Airfryer er elsket av matentusiaster verden over og har for alvor inntatt mange norske husholdninger denne våren. De er enkle å bruke og minner om frityrkokere, men den store forskjellen er at de ikke bruker varm olje i tilberedningen. I tillegg slipper du den forferdelige frityr-osen som gjerne fyller kjøkkenet etter endt bruk.

Så hvordan fungerer egentlig en airfryer?

Ved hjelp en kraftig vifte sirkuleres det varm luft rundt maten for å tilberede rettene raskt og sunt, samtidig som de får den samme sprø teksturen som en klassisk frityrkoker ville gitt. Det betyr at du for eksempel kan lage hjemmelagde pommes frites i en sunnere utgave.

Best i test: Cosori Airfryer

Det verdenskjente airfyer-merket Cosori har virkelig tatt Skandinavia med storm og fått priser som Red Dot Design Award. I tillegg er airfryeren fra Cosori kåret til best i test av både Fitnesstrening.no , Forbrukerliv.no og Getfitness.no.

Det er modellene Cosori Premium og Cosori Premium Smart som kommer desidert best ut i testene med henholdsvis 1. plass og 2. plass i samtlige tester.

product image

Airfryer

Best i test: Cosori Premium (svart)

Dette er en airfryer av topp kvalitet med unike funksjoner som overgår konkurrentene. Vunnet flere titalls best i test 2021-priser.
Kjøp her2990 krCosori.no

Ifølge Fitnesstrening.no går testvinneren Cosori Premium av med seieren fordi den har stor kapasitet, samtidig som den tar lite plass på kjøkkenbenken. I tillegg har den en rekke ferdig innstilte programmer som gjør matlagingen enkel, og den er superenkel å rengjøre etter bruk. Her får du rett og slett mye airfryer for pengene!

– Vi mener dette absolutt er den modellen der du får mest for pengene dine, konkluderer Fitnesstrening.no.

product image

Airfryer

Cosori Premium Smart

Tilbereder mat 1,5 ganger raskere enn en vanlig ovn og sørger for sprø og smakfulle resultater. Airfryer er kompatibel med app.
Kjøp her3490 krCosori.no

Mindre fett og raskere steketid

Testvinneren Cosori Premium i svart. Fås også i rød og hvit. Klikk på bildet for å gå til produktet. Foto: Cosori
Testvinneren Cosori Premium i svart. Fås også i rød og hvit. Klikk på bildet for å gå til produktet. Foto: Cosori

Frityrstekt mat har som navnet tilsier en lei tendens til å inneholde rikelige mengder fett og kalorier. Dersom maten tilberedes i en frityrkoker, varmes den i en stor beholder fylt med olje. Ifølge Cosori.no vil man bruke opptil 90% mindre olje ved tilberedning i en airfryer.

Selve steketiden i en airfryer er 50% raskere sammenliknet med en ovn, uten at noe av dette gir mindre sprø og smakfull mat.

product image

Airfryer

Cosori Original

Her får du mye airfryer for pengene: Matkurven kan tilberede mat til en hel familie på 3-5 personer.
Kjøp her2490 krAirfryers.no

Vanlige feil å gjøre når man bruker en airfryer

  • Bruker ikke forvarme-funksjonen. Selv om dette er en ekstra funksjon, hjelper det å varme opp maskinen før bruk.
  • Overbelastning av kurvene, noe som hindrer maten i å få en jevn tilberedning fordi luften ikke er i stand til å sirkulere rundt maten.
  • Ikke vasker kurvene etter hver tilberedning.

Kilde: Cosori.no

Tryggere enn frityrkoker

Foruten en kraftig reduksjon i mengden mettet fett og risiko for fedme, er det langt tryggere å bruke en airfryer sammenliknet med frityrkoker som innebærer å varme opp en stor beholder full av olje. En airfryer varmes derimot opp uten at du risikerer søl, sprut eller at du ved et uhell berører den brennhete oljen.

For deg som liker å bake, så er det jo fint å vite at airfryer egner seg ypperlig også til dette. Bare husk at den vil tilberede baksten raskere. Du kan derfor ikke bruke samme steketid og temperaturer som du gjør til vanlig i en klassisk stekeovn.

Enten du trenger å lage grønnsaker eller prøve hjemmelagde baguetter, kan airfryer-ovnen fra Princess takle oppgaven. Klikk på bildet for på komme til varen. Foto: Bakeren og Kokken
Enten du trenger å lage grønnsaker eller prøve hjemmelagde baguetter, kan airfryer-ovnen fra Princess takle oppgaven. Klikk på bildet for på komme til varen. Foto: Bakeren og Kokken

Under har vi listet opp airfryers fra en rekke andre merker:

product image

Airfryer

Emerio Smart (5,5 l)

Kontroller tid, temperatur og velg mellom syv forhåndsinnstilte program på det brukervennlige displayet.
Kjøp her1099 krBakerenogKokken.no
product image

Airfryer

Hamilton Beach Digital (11 l)

Utstyrt med 8 forhåndsinnstilte program og fungerer både som air-fryer, miniovn, grill, pizzaovn, dehydrator og panini-grill.
Kjøp her2199 krBakerenogKokken.no
product image

Airfryer

Princess Digital Deluxe (4,5 l)

Du kan både bake, steke og grille maten helt uten olje. Digitalt betjeningssystem gjør det enkelt å velge tid og temperatur.
Kjøp her1052 krBakerenogKokken.no
product image

Airfryer

Zulo Airfryer Flow

gjør matlaging til en lek og ikke minst sunnere. Uten olje og fett, kan du spise pommes frites med god samvittighet.
Kjøp her699 krMyStuff.no
product image

Airfryer

Electrolux Explore 6 (3,5 l)

Ovnen i rustfritt stål har kapasitet på 3,5 liter og 1800 watt. De avtagbare delene kan vaskes i oppvaskmaskin.
Kjøp her1978 krBakerenogKokken.no
product image

Airfryer

Tristar Mini Crispy Fryer

Praktisk non-stick-belegg gjør airfryeren lett å rengjøre og minimerer faren for at maten brenner seg.
Kjøp her565 krBakerenogKokken.no
product image

Airfryer

Tilbehørspakke (seks deler)

Inneholder kakepanne, pizzapanne, metallholder, flerbruksspydstativ med 4 spyd, silikonmatte og egg/muffins form med lokk.
Kjøp her999 krAirfryers.no

Du finner airfryers hos:

Airfryers / Cosori / Bakeren og Kokken

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.