Oppskrift: Grillet blomkål med lime og chili
Blomkål er som skapt for grillen, og med lime og chili tilfører du syre og sting til den ellers milde smaken.
Artikkelen inneholder annonselenker.
Den populære blomkålen egner seg utmerket for grillen, enten som selvstendig rett eller som tilbehør.
– Grillet blomkål smaker nydelig. Her har vi også laget en dressing med litt syrlighet og sting som pensles på og gir blomkålen enda mer smak, forteller Fjelleng Hansen.
GRILLEKSPERTEN ANBEFALER
Førsteklasses griller for enhver grillmester
Ingredienser til grillet blomkål med lime og chili
Dette trenger du til 4 porsjoner:
- 2 blomkål
- 0,5 desiliter olivenolje
- Revet skall og saft av 2 lime
- 2 båter finhakket hvitløk
- 1 spiseskje flytende honning eller agavesirup
- 2 spiseskjeer paprikapulver
- 1 teskje chilipulver eller malt chipotle
- 0,5 teskje kvernet pepper
- 0,5 potte hakket frisk koriander
Slik går du frem
Begynn med å skjære vekk blader og det groveste av stilken på blomkålen med en grønnsakskniv. Bruk deretter grønnsakskniven til å skjære den i tykke skiver som henger sammen i stilkfestet. Ta vare på restene.
Finn frem en skål der du visper sammen limejuice, olivenolje, hvitløk og honning eller agavesirup. I en annen skål blander du sammen revet limeskall, paprikapulver, chilipulver, pepper og litt salt.
Blomkålskivene pensles med olje på den ene siden, dryss så over krydderblandingen. Den krydrete siden legges ned på grillen, så pensler du oversiden med olje og krydrer godt. Vær obs mens du gjør dette, ettersom oljen lett kan ta fyr.
Blomkålskivene grilles i 5-6 minutter på hver side. Pensle med resten av oljen og bruk en kniv til å teste om de er ferdige. Blomkålen skal være mør, men samtidig ha litt motstand. Før du serverer dem, kan du drysse en klype med hakket koriander over, gjerne sammen med lime skåret i båter.
Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat.no, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.
GRILLEKSPERTEN ANBEFALER