Slik får du et nøkkelfritt hjem

Foto: Yale

Med smartlås slipper du å forholde deg til nøkler og du har full kontroll over inngangsdøren din til en hver tid. Her er fem ting du må vite om smartlås. 

Annonsørinnhold fra Yale.

– Smartlås gjør definitivt hverdagen enklere, sier Håkon Sigurd Lie. Som produktsjef for Yale Norge vet han hvilken smartlås du bør velge og hvorfor. Her deler han sine fem beste tips og forklarer hvorfor smartlås er et godt valg til boligen din.

1. Dette er smartlås

En smartlås er rett og slett en smart lås som du kan montere på ytterdøren til hjemmet eller fritidsboligen din. Med smartlås kan du enkelt åpne døra med kode, nøkkelbrikke, fingeravtrykk eller via app. Du kan også få innebygd ringeklokke, koble opp smartlåsen til alarmsystemet ditt og få full oversikt over hva som skjer ved døra di.

– Med smartlås trenger aldri du, barna eller andre i familien å tenke på husnøkler igjen, sier Lie.

Med smartlås fra Yale Doorman får du et nøkkelfritt hjem for alle i familien. Foto: Yale
Med smartlås fra Yale Doorman får du et nøkkelfritt hjem for alle i familien. Foto: Yale

2. Fordeler med smartlås

Både Yale Doorman L3 , Yale Linus og Yale Doorman Classic Connected kan fjernstyres via appen Yale Access-appen. Det betyr at du får full kontroll over ytterdøren din.

Håkon Sigurd LIe, produktsjef for Yale Doorman. Foto: Yale
Håkon Sigurd LIe, produktsjef for Yale Doorman. Foto: Yale

– Med Yale Access-appen kan du fjernåpne døra di fra hvor som helst i verden. Du kan lage engangskoder til andre, for eksempel om du vil slippe inn håndverkeren eller vaskehjelpen når du selv er ute av huset, eller du kan lage tidsbegrensede adgangskoder som kan forenkle hytteutleie. Låsene er til og med integrert med Airbnb, forklarer Lie.

Via appen kan du også se hvem som låser seg inn hjemme til hvilket tidspunkt, du kan få innebygd ringeklokke og du kan koble smartlåsen til et smarthussystem.

– Ved å koble smartlåsen til et smarthussystem, så kan du få både lys og varme i boligen din til å slå seg på automatisk i det du kommer hjem og inn døra, tipser Lie.

Dette er smartlås fra Yale:

  • Yale Doorman L3, Yale Doorman Classic Connected og Yale Linus er alle smartlåser som passer de fleste ytterdører.
  • Med smartlås får du nøkkelfritt hjem og du får full oversikt over ytterdøren din til en hver tid.
  • Via app kan fjernstyre smartlåsen fra hvor som helst i verden.
  • Låsene innehar høy sikkerhet og Yale Doorman modellene kan kobles opp til alarmselskap.
  • Enkelt å bruke for hele familien.

3. Hvilken smartlås skal du velge?

Yale Linus kan brukes i kombinasjon med eksisterende lås og er et godt alternativ for deg som bor i borettslag eller sameie. Foto: Yale
Yale Linus kan brukes i kombinasjon med eksisterende lås og er et godt alternativ for deg som bor i borettslag eller sameie. Foto: Yale

Hvilken smartlås du bør velge avhenger av hvilket behov du har. Har du allerede installert et smarthussystem kan toppmodellen Yale Doorman L3 være det beste alternativet. Dersom du ønsker et litt enklere smartlås-system anbefales Yale Doorman Classic Connected.

– Både Yale Doorman L3 og Yale Doorman Classic Connected er begge komplette smartlåser hvor du bytter ut både lås og håndtak på døra di. Yale Doorman L3 er toppmodellen tilpasset både dobbeltdører og klimadører som det ofte er i nyere boliger. Den har også en innebygd ringeklokke og innehar en litt høyere sikkerhet, sier Lie.

Dersom du ikke kan eller ønsker å bytte ut hele låssystemet, anbefaler produktsjefen Yale Linus.

– Yale Linus er en adapterlås med elektronisk motor og knappvrider som kan brukes med den låsen du allerede har fra før. Systemet har en enklere installasjon og passer bra for leiligheter med krav om utvendig nøkkellås, for eksempel i borettslag eller i sameie. Kort fortalt, så konverterer Yale Linus den eksisterende låsen din om til en smartlås, samtidig som du kan fortsette å bruke nøkkel om du trenger det.

Så mange koder eller nøkkelbrikker kan du ha:

Yale Doorman L3

Med Yale Doorman L3 kan du registrere 30 nøkkelbrikker på en lås og opptil 30 unike brukerkoder. Hver nøkkelbrikke kan registreres til et ubegrenset antall låser, hvis du har flere.

Yale Doorman Classic

Med Yale Doorman Classic kan du ha maksimalt 10 nøkkelbrikker registrert på en lås og opptil 10 unike brukerkoder. En nøkkelbrikke kan registreres på maksimalt 6 låser.

Kan du montere et IKEA-møbel, så klarer du å montere en smartlås fra Yale også.

4. Bli varslet om uvedkommende

Installerer du smartlås kan du bli varslet på mobilen dersom noe skjer på inngangsdøren din. Foto: Yale
Installerer du smartlås kan du bli varslet på mobilen dersom noe skjer på inngangsdøren din. Foto: Yale

Både Yale Doorman L3 , Yale Doorman Classic Connected og Yale Linus er utstyrt med doorsense™-tekonologi og er kompatible med alarmsystemer. Det betyr at du blir varslet dersom noe skulle skje.

– Hvis noen forsøker å fikle med låsen din, så får du et varsel på mobilen. Det samme skjer dersom døra er ulåst eller blir stående på gløtt i over to minutter, forteller Sigurd Lie.

Toppmodellen til Yale, Yale Doorman L3, er forøvrig FG-godkjent i klasse 3, som er den høyest tilgjengelige klassifiseringen på markedet.

Yale Doorman L3 og Yale Doorman Classic Connected er også kompatible med flere av de etablerte alarmaktørene på markedet, dersom man skulle ønske ytterligere sikkerhet på sin bolig.

5. Så enkelt monterer du smartlås

Smartlåsene fra Yale Doorman passer til de aller fleste ytterdører og er enkle å montere. Foto: Yale
Smartlåsene fra Yale Doorman passer til de aller fleste ytterdører og er enkle å montere. Foto: Yale

Smartlåsene fra Yale kan monteres på de aller fleste dører, og best av alt: Du kan montere låsen helt selv! Ifølge Håkon Sigurd Lie er alle de ulike modellene fra Yale enkle å montere, så lenge du følger brukerveiledningen til punkt og prikke.

– Kan du montere et IKEA-møbel, så klarer du å montere en smartlås fra Yale også. Sett av litt tid uten å stresse og ta det som et lite lørdagsprosjekt, sier han.

Men skulle du ønske hjelp, er det også fullt mulig å få smartlåsen installert av en montør.

– Og uansett om du velger å montere låsen selv eller om du velger å få det gjort av en montør, så er alle smartlåsene fra oss forsikringsgodkjent, understreker Lie.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
brand-studio
ABC BrandStudio er en avdeling i ABC Startsiden as.
I samarbeid med annonsør utvikler ABC Brand Studio innhold, som publiseres på alle plattformer til ABC Startsiden og i sosiale medier. Annonsøren kan også publisere innholdet på egne flater.
Innhold laget av ABC Brand Studio er tydelig merket, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt og produsert i samarbeid med en annonsør.