Hagetips: Hvordan bli kvitt brunsnegler, maur og mygg

<p>Dette er ikke et syn du ønsker deg inne i ditt eget hus. Heldigvis finnes det råd for hvordan unngå maurinvasjon.</p>
Dette er ikke et syn du ønsker deg inne i ditt eget hus. Heldigvis finnes det råd for hvordan unngå maurinvasjon.

Med de varme vårdagene kommer også de irriterende plageåndene gradvis tilbake. Heldigvis finnes det gode råd for hvordan bli kvitt skadedyr fra hus og hage.

Artikkelen inneholder annonselenker.

Krokusen har knapt rukket å åpne seg i vårsola før ubudne hagegjester gladelig setter den til livs. Og nei, vi snakker ikke nødvendigvis kun om den årlige hagekrigen mot slimete brunsnegler. For når det gjelder mottiltak som gjør nytte i møte med de små slimtottene, er det andre knep som må til når rådyrene gjør sin entré for å gjøre kort prosess på vårens første hageblomster.

Blant annet kan du blande blodmel med salmiakk og vann. Dypp deretter oasisbiter i væsken og legg ut i hagen. Å sette puter på pinner eller henge opp gamle CDer i trærne fungerer også hos noen.

product image

ANBEFALT PRODUKT

Oasis

Oasis, som holder lenge på vannet til blomster, som skal stå i vann. Kan lett skjæres med kniv.
Kjøp her27 krCC Hobby

Andre tips er å dekke over bedene om natten, og unngå krokus og tulipaner. For hvis du er plaget av rådyrenes glupske matlyst, bør du i stedet prioritere planter de ikke liker. Som for eksempel gulblomstrede krokus, narsisser, allium og rutelilje.

Alternativt kan du sette opp en stor brun plate med en solid hvit flekk på. Dette gir et redselssignal til dyra, for de varsler hverandre med å utvide den hvite flekken på baken.

(Saken fortsetter under)

Rådyr er flotte dyr, men du vil ikke ha besøk av dem i hagen din. Foto: Jojo / Wikimedia
Rådyr er flotte dyr, men du vil ikke ha besøk av dem i hagen din. Foto: Jojo / Wikimedia

Kobberbarrierer mot brunsnegler

Rådyrene er ikke de eneste medlemmene av den norske faunaen som gjerne avlegger hagen din et besøk i løpet av våren og sommeren, uavhengig av hva du selv skulle mene om saken. For mens sommeren er en tid for hagestell, vakre blomster og hyggelige måltider i grønne omgivelser, utgjør blant annet brunsnegler, maur, mygg og rotter sommerhalvårets upopulære bakside.

(Saken fortsetter under)

Brunskogsneglen kom til Norge rundt 1988 og har siden spredd seg til alle landets fylker, unntatt Finnmark. Arten ble trolig utilsiktet innført hit med blomster og jord, kanskje importert fra Nederland. Foto: Dontworry/Wikimedia
Brunskogsneglen kom til Norge rundt 1988 og har siden spredd seg til alle landets fylker, unntatt Finnmark. Arten ble trolig utilsiktet innført hit med blomster og jord, kanskje importert fra Nederland. Foto: Dontworry/Wikimedia

En av de mest plagsomme småkrypene er brunsneglen, også kjent som mordersneglen, som hver vår invaderer hager og bed der de gjør stor skade på plantelivet. Det finnes flere tips og råd til hvordan du kan bekjempe invasjonen, men du må begynne allerede nå.

Det viktigste du kan gjøre for å bli kvitt de plagsomme sneglene, er å holde hagen din ryddig, klippe gresset ofte og gjøre det vanskelig for sneglene å finne skjulesteder. Du kan også bruke det naturlige plantevernmiddelet Snegelfritt Neudorff Effekt som er godkjent for bruk i økologisk jordbruk. Når sneglene har spist kornene, dør de av dehydrering.

product image

ANBEFALT PRODUKT

Snegelfritt Neudorff Effekt

Naturlig plantevernmiddel mot alle slags snegler. Snegler spiser kornene, trekker seg tilbake og dør.
Kjøp her249 krGarden Store

Ved å lage hindringer rundt planter og bed, gjør du det vanskelig for sneglene å komme frem til godsakene. Og det er her kobber kommer inn som et effektivt hjelpemiddel ettersom brunsneglene ikke kan fordra kobber. Fest kobberteip rundt bed, blomsterpotter og pallekarmer, så vil du snart se at brunsneglene ikke vil krype over.

product image

ANBEFALT PRODUKT

Luxorparts kobberteip 10 meter

Kobber er en effektiv måte å stoppe sneglene på, fordi de ikke vil krype over den.
Kjøp her99,90 krKjell & Company