Hjemmetrening: Hold deg i form med disse enkle øvelsene

Treningssentrene har stengt på nytt, og mange ønsker å trene og pleie formen hjemme. Lag ditt eget treningsstudio hjemme med disse enkle øvelsene.

Artikkelen inneholder annonselenker

Økt styrke og kondisjon kan du like gjerne oppnå i ditt eget nærmiljøet, som på et fancy treningssenter. Legg inn en daglig økt innendørs eller ute avhengig av været. Prioriter styrkeøvelser for kroppens store muskelgrupper, i tillegg til en daglig gå- eller joggetur.

Knebøy med miniband

En god øvelse for setemuskulaturen, forside lår og stabiliseringsmuskulatur i mage og rygg. Tre et minibånd rundt begge lår, og stå med skulderbred avstand mellom føttene, slik at strikken strammes. Bøy knær og hofter så mye du klarer, uten å bøye ryggen. Ha hælene godt plantet i gulvet hele tiden. Rett deg ut igjen, og gjenta øvelsen.

Hoftehev med minibånd

En god øvelse for bakside lår og setemuskulaturen. Plasser minibandet rundt knærne og legg deg på ryggen med bøyde ben. Knip setemuskulaturen sammen og løft bekkenet og nedre del av ryggen opp fra gulvet, før du senker deg rolig ned igjen.

Klikk på bildet for å gå til pakken med minibånd fra Abilica. Foto: X-Life
Klikk på bildet for å gå til pakken med minibånd fra Abilica. Foto: X-Life

Minibånd fra Abilica får du kjøpt her

Et minibånd er et supergodt motstandstreningsverktøy – enkelt, men allsidig. Minibåndet egner seg godt til uttøying, muskeltrening og til og med rehabilitering.

Stort utvalg av treningsstrikker får du her.

Push-ups med strikk

En god øvelse for bryst- og skuldermuskulatur, triceps og mage- og ryggmuskulatur. Du kan velge om du vil gjøre push-ups med knærne i gulvet, eller med strake bein. Legg en treningsstrikk over øvre del av ryggen, og hold den stram med begge hender mens du senker deg ned og heiser deg opp.

Sittende roing med strikk

God øvelse for rygg, bakside skuldre og armer. Sett deg ned med strake bein. Legg strikken rundt føttene dine, og ta tak i hver ende av strikken med hendene. Strikken skal være stram når du har strake armer. Dra strikken bakover, mens du bøyer i armene og drar skulderbladene sammen. Ryggen skal holdes rett under hele øvelsen.

Klikk på bildet for å se X-Lifes utvalg av treningsstrikker. Foto: X-Life
Klikk på bildet for å se X-Lifes utvalg av treningsstrikker. Foto: X-Life

Treningsstrikk finner du her

Treningsstrikk er et allsidig treningsverktøy du kan ta med deg over alt og er perfekt til motstandstrening i øvelser for armer, skuldre, bryst og ben. Redskapet gir deg et hav av muligheter og egner seg like godt på gymmen som hjemme i stua.

Få opp pulsen

Enten du er glad i en gåtur i høyt tempo, eller en løpetur, så er begge treningsformer med på å øke kondisjonen din, i tillegg til å ha positiv effekt på din mentale helse. Kom deg ut så ofte du kan, og få opp tempo såpass mye at du blir litt andpusten. Godt fottøy er avgjørende for en vellykket tur ut. Velg sko som er lette og har god demping.

adidas Senseboost løpesko til dame og herre får du kjøpt hos X-Life. Klikk på bildet for å gå til produktet. Foto: X-Life
adidas Senseboost løpesko til dame og herre får du kjøpt hos X-Life. Klikk på bildet for å gå til produktet. Foto: X-Life

Her finner du joggeskoene

adidas Senseboost løpesko er designet for løping, men det freshe utseende gjør den også egnet til hverdagsbruk.

En tredemølle kan også benyttes om du ønsker å komme i god form på kort tid, enten om det er ved å gå eller løpe.

Klikk på bildet for å se X-Lifes utvalg av tredemøller. Foto: X-Life
Klikk på bildet for å se X-Lifes utvalg av tredemøller. Foto: X-Life

Her finner du tredemøller og andre kondisjonsapparater

En tredemølle kan også benyttes om du ønsker å komme i god form på kort tid, enten om det er ved å gå eller løpe. De fleste tredemøller beregnet på hjemmetrening kan enkelt slås sammen slik at den tar liten plass når den ikke er i bruk.

Trenger du ekstra motivasjon til å trene?

Er du en ivrig hjemmetrener som ønsker å trene smartere og mer målrettet? En sportsklokke kan bli din egen personlige treningsmotivator, og vil oppmuntre deg til enda mer aktivitet i hverdagen.

Klikk på bildet for å gå til produktet. Foto: Anton Sport
Klikk på bildet for å gå til produktet. Foto: Anton Sport

Garmin Fenix 6X er en robust GPS-multisportsklokke med avansert treningsstatus, løps-/sykkeldynamikk og omgivelsesjusterte kondisjonsberegninger. Denne allsidige klokken er utformet for å kunne brukes hele dagen, og den leveres med forhåndsinstallerte TopoActive Europe-kart og skikart over mer enn 2000 skianlegg over hele verden.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.