Oppskrift: Grillet skinkebiff med maiskolbe
Skinkebiff er noe av det magreste kjøttet du kan servere til middag. Og med det rette tilbehøret kan du på kort tid lage et måltid som metter godt i magen.
Artikkelen inneholder annonselenker.
Hot grillet skinkebiff med grillet maiskolbe er sunn og spicy hverdagsmat som inneholder mindre enn 550 kalorier. Med koriander, vårløk, chili og lime blir skinkebiffmåltidet både friskt og sterkt.
Ingredienser til grillet skinkebiff med maiskolbe
Dette trenger du til 4 porsjoner:
- 600 gram skinkebiff , i skiver
- 1 spiseskje olje , til pensling
Oljedressing:
- 1 rød chili , i skiver
- 2 vårløk , i skiver
- 2 spiseskjeer grovhakket frisk koriander
- 2 spiseskjeer olje
Maiskolber:
- 4 ferske maiskolber
- 2 spiseskjeer romtemperert smør
- saft og skall fra 1 lime
- 1 teskje grovt salt
GRILLEKSPERTEN ANBEFALER
Førsteklasses griller for enhver grillmester
Rens maiskolbene og ha dem i en kasserolle med kokende vann i ca. 2 minutter.
Bland chili, vårløk, koriander og olje sammen til en dressing. La den stå og utvikle smak frem til servering.
Rør sammen smør, limesaft og revet limeskall. Pensle maiskolbene med limesmør og grill i 5-6 minutter. Strø litt salt over ved servering. Et tips er å pensle maiskolbene med limesmør både før og etter grilling for ekstra god smak.
Pensle skinkebiffene med olje og krydre med litt salt og kvernet pepper. Grill i 2-3 minutter på hver side, til de er gjennomstekte. Legg biffene over på et fat, og hell over dressingen.
Server skinkebiffene sammen med de grillede maiskolbene.
Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat.no, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.
WEBER