Oppskrift: Smakfull hvit pizza med kantareller

Foto: Christiania Glasmagasin

Med den kjøttfulle kantarellen på pizzaen, kan dette fort bli din nye favorittrett gjennom høsten og vinteren.

Artikkelen inneholder annonselenker.

Kantarellen blir kalt skogens gull og er den soppen de aller fleste håper å finne når de er ute på sopptur. Soppen er traktformet, med oppovervendt hatt med tydelige riler på undersiden som går langt ned på stengelen. Kantarellen er ellers lett gjenkjennelig med sin sterke, gule farge og du finner den i bar- og løvskog. Som oftest i gress, men den kan også vokse på mose.

Kantarell er en høyt verdsatt matsopp, og er i Norge den skogssoppen som er mest brukt. Foto: Wikimedia
Kantarell er en høyt verdsatt matsopp, og er i Norge den skogssoppen som er mest brukt. Foto: Wikimedia

Den kjøttfulle kantarellen er å finne fra slutten av juni til ut i november. Eventuelt kan du enkelt finne den i hyllene på din nærmeste matbutikk. Soppens lett krydrete smak gjør den ideell på middagsbordet, enten alene eller sammen med annen sopp.

Men har du tenkt tanken på at den gjør seg perfekt som fyll på hjemmelaget pizza?

Alt du trenger til matlagingen finner du hos Christiania Glasmagasin.

Her er oppskriften på hvordan du lager kantarellpizza

Ingredienser

Til pizzabunn:

 • 350 g hvetemel (her kan du bytte mel for å få en glutenfri pizza, for eksempel med Toro fri glutenfri lys melblanding)
 • ½ teskje salt
 • 2 dl lunkent vann
 • 7g fersk gjær

Til saus:

 • 1 hvitløksfedd
 • 1 ½ dl creme fraiche
 • 1 ts sitronsaft
 • Salt og pepper

Til fyll:

 • 150 g kantareller
 • 150 g bacon (kan sløyfes om du vil ha vegetar-pizza)
 • Mozzarella
 • Timian (til topping)

Dette er fremgangsmåten

1. Først starter du med pizzabunnen. De tørre ingrediensene blandes i en bolle, som for eksempel i en lekker bolle fra Rosti Mepal. Løs deretter opp gjæren i lunkent vann og bland sammen med de tørre ingrediensene.

2. Nå skal du elte deigen i 10 minutter til den er blitt fast og fin, deretter skal den heve i cirka 1 time. I mellomtiden kan du gjerne bake hvitløken for å få en litt rundere smak. Dette gjør du ved å pakke hvitløksfeddet inn i aluminiumsfolie med litt olivenolje, bakes på 150 grader i omkring 20 min.

3. Etter bakingen finhakker du hvitløken med en grønnsakskniv og blander det med med creme fraiche og sitronsaft. Smak til underveis med salt og pepper. Sett sausen kjølig til pizzabunnen er ferdig hevet.

(Saken fortsetter under)

Kniven De Cussion fra Porsgrund er laget av porselen som sikrer et skarpt blad i lang tid. Foto: Christiania Glasmagasin
Kniven De Cussion fra Porsgrund er laget av porselen som sikrer et skarpt blad i lang tid. Foto: Christiania Glasmagasin

4. Har du fersk sopp som ikke er renset på forhånd, er det viktig å rense den grundig først. Ikke bruk vann til å vaske soppen mens du renser den. Klargjør baconet ved å steke det litt på forhånd i en panne. Kantarellene skal brukes hele, mens baconet hakkes ned til ønsket størrelse.

5. Så snart bunnen er ferdig hevet, kjevles den til du får to fine pizzabunner. Tilsett deretter rikelig med hvit saus, deretter mozzarella og resten av fyllet.

6. Stek pizzaen på 250 grader i 10-12 minutter på nederste rille i ovnen.

7. Topp pizzaen med litt timian for å gi den det lille ekstra før servering.

Da er det eneste som gjenstår å skjære opp med pizzahjul, servere og nyte smaken av kantarellpizza. Bon appétit!

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.