Magisk oppskrift på amerikanske pannekaker

<p>Med denne oppskriften får du luftige og tykke amerikanske pannekaker.</p>
Med denne oppskriften får du luftige og tykke amerikanske pannekaker. Foto: Christiania Glasmagasin

Det er lite som slår en helgefrokost med tykke amerikanske pannekaker. Med denne oppskriften kan vi nesten garantere at du lykkes.

Artikkelen inneholder annonselenker.

Du vet de gode, tykke pannekakene du ser stablet oppå hverandre i amerikanske filmer? De med en dæsj sirup helt over seg, gjerne toppet med et lag krem og friske bær? Christiania Glasmagasin har i samarbeid med Tefal tryllet frem en magisk oppskrift på amerikanske pannekaker som garantert løfter stemningen rundt bordet.

Alt du trenger til matlagingen finner du hos Christiania Glasmagasin.

Her er oppskriften på amerikanske pannekaker

Ingredienser:

 • 3 store egg
 • 2 dl melk
 • 150 g hvetemel
 • 1-2 ss sukker
 • 1 1/2 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 klype salt
 • smør til steking
En pannekakepanne har lavere kanter enn en vanlig panne som gjør det enklere å snu pannekakene. Denne er fra Christiania 1739 og finnes i flere farger. Foto: Christiania Glasmagasin
En pannekakepanne har lavere kanter enn en vanlig panne som gjør det enklere å snu pannekakene. Denne er fra Christiania 1739 og finnes i flere farger. Foto: Christiania Glasmagasin

Slik gjør du:

 1. Skill eggeplommene fra eggehvitene.
 2. Visp sammen melk, eggeplommer, siktet mel, bakepulver og vaniljesukker.
 3. Pisk eggehvitene stive med sukker og en klype salt, og vend dem forsiktig inn i pannekakerøren.
 4. Finn fram din beste stekepanne, helst en panne med Non Stick-belegg, og stek små, tykke pannekaker i smør på middels varme. Vi kan anbefale å bruke en pannekakepanne fra Tefal eller Christiania 1739, som både har belegg og lave kanter som vil gjøre det enklere å snu pannekaken i pannen.

Server deilige, nystekte amerikanske pannekaker med lønnesirup, frukt eller krem til dessert, eller ved siden av egg, bacon og bønner til frokost. Det fine med denne retten er at den kan brukes til flere måltider!

Pannekakene smaker også nydelig med syltetøy du lager selv eller deilig marmelade fra Mrs. Bridges.

Lykke til med stekingen!

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.