Oppskrift på folkekjær favoritt: Suksessterte

Suksessterte er en tidløs vinner blant kakeglade nordmenn. 

Eggeskiller: Et godt redskap for å enkelt skille plommen fra resten av egget, med det unngår du søl og skader på plommen.
Eggeskiller: Et godt redskap for å enkelt skille plommen fra resten av egget, med det unngår du søl og skader på plommen.

Artikkelen inneholder annonselenker.

Kombinasjonen av smakfull nøttebunn og den karakteristiske eggekremen gjør kaken til en av våre mest folkekjære favoritter her til lands. Favoritten er kjent under mange navn som «suksesskake» eller «kake med gul krem».

Kaken består av smakfull mandelbunn og den karakteristiske gule kremen, og er naturlig glutenfri. Kremen får sin farge fra gule eggeplommer og rikelig med meierismør.

Å skille eggeplommene fra eggehviten blir lett som en plett med godt redskap. Prøv denne eggeskilleren fra Christiania Glasmagasin.

Dette er oppskriften på suksessterte

Ingredienser til bunn:

  • 4 eggehviter
  • 150 g sukker (du kan også bruke melis)
  • 150 g hasselnøtter eller mandler

Ingredienser til krem:

  • 4 eggeplommer
  • 1 dl kremfløte
  • 125 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g romtemperert smør

Slik gjør du:

Alt du trenger for å komme i gang: Denne pakken er perfekt for deg som vil starte med bakingen.
Alt du trenger for å komme i gang: Denne pakken er perfekt for deg som vil starte med bakingen.

Stivpisk eggehviter og bland inn sukker (evt. melis) og malte hasselnøtter. Ta frem en form på ca. 22-24 cm i diameter hvor du har lagt bakepapir i bunnen og smurt sidene med litt smør.

Ha røren i formen og stek ved 160 grader i ca. 30 min. La bunnen avkjøles.

TIPS: Del eggehvite fra eggeplomme enkelt med en eggeskiller.

Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en bakebolle. Kok opp på svak varme under omrøring – det er viktig at kremen får et ordentlig oppkok så den stivner på kaken. Ferdigstill kremen ved å røre inn smør.

Kakefat: Med Bake it Easy-fatet kan du bake, steke, servere og fryse kaken på et og samme fat.
Kakefat: Med Bake it Easy-fatet kan du bake, steke, servere og fryse kaken på et og samme fat.

Avkjøl kremen på et kaldt sted til den stivner, gjerne ved å sette den kort i fryseren. Kjøp alt du trenger av bakeutstyr her.

Legg bunnen på et serveringsfat og bre kremen over.

Form topper i kremen som pynt, eller dryss over hakkede hasselnøtter, mandler eller sjokolade.

Vær gjerne kreativ med pynten – bruk små sjokoladeegg, spiselige blomster eller marsipan for en ordentlig wow-effekt.

Server og nyt!

TIPS: Bruk kakefatet "Bake it Easy", for å servere, steke eller fryse kaken på samme fat.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.