Oppskrift: Verdens beste boller

<p>Nystekte boller laget i form eller gryte. </p>
Nystekte boller laget i form eller gryte. 

Gled familie og venner med disse himmelske nystekte bollene laget i gryte.

Nystekte boller i gryte: Støpejernsgryte fra Le Creuset.
Nystekte boller i gryte: Støpejernsgryte fra Le Creuset.

Artikkelen inneholder annonselenker.

Boller, skolebrød og kanelsnurrer er både lett å lage og supergodt. Prøv å lage disse bollene i en gryte eller form, så kan du enkelt bryte av bollene og nyte en etter en.

Disse bollene blir luftige og får ingen skorpe. I vår oppskrift har vi laget bollene i buffetgryte fra Le Creuset. Og fyllet kan du selvsagt velge selv – eller lage de helt uten fyll. Gled familie og venner med himmelske nystekte boller fra gryte!

Dette er oppskriften på verdens beste boller

Ingredienser:

  • 500 g hvetemel
  • 2,5 dl H-melk
  • 75 g sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1 lite egg
  • 1/2 pk gjær
  • 75 g smør

Fyll:

  • Smør
  • Sukker
  • Kanel
  • Vaniljekrem
  • Egg
  • Melis
  • Eggehvite

Slik gjør du:

Kjøkkenmaskin fra OBH Nordica: Få luftig deig med en god kjøkkenmaskin.
Kjøkkenmaskin fra OBH Nordica: Få luftig deig med en god kjøkkenmaskin.
  1. Ha mel, sukker, salt, kardemomme og egg i bakebollen. Varm melken til den blir fingervarm og løs gjæren i litt av melken. Bruker du tørrgjær kan du ha den i bakebollen sammen med resten og tilsette melken når den er fingervarm.
  2. Elt deigen i en kjøkkenmaskin minst 10 minutter, gjerne 15. Tilsett romtemperert, smeltet smør litt etter litt og elt deigen videre i nye 10 minutter. La deigen heve i ca. 30 minutter.
  3. Kjevle deigen ut til et rektangel, ca. 25x35cm, smør på smør og dryss over sukker og kanel. Brett så deigen på midten på langs og kjevle den litt tynnere.
  4. Smør buffetgryten med et tynt lag smør eller smaksnøytral olje (f.eks. økologisk rapsolje).
  5. Del opp deigen i strimler og snurr snurrer, ikke legg de for tett, husk at de skal heve. Etter ca. 20 minutter lager du små hull i bollene og legger en liten teskje vaniljekrem i hver bolle. Pensle med egg og la bollene heve i nye 20 minutter.
  6. Stek bollene på 180 grader i ca. 30 minutter. Bland melis og eggehvite til glasur, ha gjerne i en eller to dråper sitron. Rører du litt ekstra vil glasuren bli ordentlig hvit, eggehviten gjør den fyldigere og bidrar til hvitfargen, i tillegg gjør den at glasuren blir stiv.

La bollene avkjøle litt i gryta før du tar de ut. Vanligvis er det bare å ha over melisglasuren og la folk forsyne seg, bollene rekker sjelden å bli kalde… Lykke til!

Kjøp alt du trenger av bakeutstyr her.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.