Oppskrift: Verdens beste boller
Gled familie og venner med disse himmelske nystekte bollene laget i gryte.
Artikkelen inneholder annonselenker.
Boller, skolebrød og kanelsnurrer er både lett å lage og supergodt. Prøv å lage disse bollene i en gryte eller form, så kan du enkelt bryte av bollene og nyte en etter en.
Disse bollene blir luftige og får ingen skorpe. I vår oppskrift har vi laget bollene i buffetgryte fra Le Creuset. Og fyllet kan du selvsagt velge selv – eller lage de helt uten fyll. Gled familie og venner med himmelske nystekte boller fra gryte!
Dette er oppskriften på verdens beste boller
Ingredienser:
- 500 g hvetemel
- 2,5 dl H-melk
- 75 g sukker
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts kardemomme
- 1 lite egg
- 1/2 pk gjær
- 75 g smør
Fyll:
- Smør
- Sukker
- Kanel
- Vaniljekrem
- Egg
- Melis
- Eggehvite
Slik gjør du:
- Ha mel, sukker, salt, kardemomme og egg i bakebollen. Varm melken til den blir fingervarm og løs gjæren i litt av melken. Bruker du tørrgjær kan du ha den i bakebollen sammen med resten og tilsette melken når den er fingervarm.
- Elt deigen i en kjøkkenmaskin minst 10 minutter, gjerne 15. Tilsett romtemperert, smeltet smør litt etter litt og elt deigen videre i nye 10 minutter. La deigen heve i ca. 30 minutter.
- Kjevle deigen ut til et rektangel, ca. 25x35cm, smør på smør og dryss over sukker og kanel. Brett så deigen på midten på langs og kjevle den litt tynnere.
- Smør buffetgryten med et tynt lag smør eller smaksnøytral olje (f.eks. økologisk rapsolje).
- Del opp deigen i strimler og snurr snurrer, ikke legg de for tett, husk at de skal heve. Etter ca. 20 minutter lager du små hull i bollene og legger en liten teskje vaniljekrem i hver bolle. Pensle med egg og la bollene heve i nye 20 minutter.
- Stek bollene på 180 grader i ca. 30 minutter. Bland melis og eggehvite til glasur, ha gjerne i en eller to dråper sitron. Rører du litt ekstra vil glasuren bli ordentlig hvit, eggehviten gjør den fyldigere og bidrar til hvitfargen, i tillegg gjør den at glasuren blir stiv.
La bollene avkjøle litt i gryta før du tar de ut. Vanligvis er det bare å ha over melisglasuren og la folk forsyne seg, bollene rekker sjelden å bli kalde… Lykke til!
Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en
provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.