Oppskrift:
Perfekt eggerøre til påskefrokosten
Tid for å nyte påskefrokosten med lettlaget og luksuriøs eggerøre.
En av våre soleklare frokostfavoritter i påsken er eggerøre – nettopp fordi eggerøre kan tilberedes akkurat slik du selv ønsker det!
Vi elsker å kombinere eggerøren med friske grønnsaker, ost og diverse annet tilbehør. Det fine med eggerøre er at du som regel ikke trenger å planlegge innkjøpet på forhånd – du kan bare bruke det du har tilgjengelig i kjøleskapet der og da. Økonomisk, sunt og veldig, veldig godt!
Bruk gjerne en god stekepanne med teflonbelegg, så kan du være sikker på at eggerøren ikke fester seg fast i pannen.
Ingredienser (ca 4 personer):
8 ferske egg
8 ss melk
1 ts salt
3 klyper revet ost (hvitost, parmesan…)
Stekesmør
Frisk gressløk
Mix og triks med valgfrie grønnsaker:
Paprika
Frisk rødløk
Karamellisert løk
Cherrytomater
Sopp
Soltørkede tomater
Spinat/basilikum
Slik gjør du:
- Bland sammen eggene i bakebollen sammen med melk og litt salt. Visp sammen med en ballongvisp. Hvis du ønsker å tilsette pepper bør dette gjøres etter steking for å beholde den friske gulfargen.
- Skrell og hakk de grønnsakene du ønsker og varm opp stekepannen til middels varme med godt smør i. Stek grønnsakene i 5-6 minutter før du tilsetter eggene, dette gjør grønnsakene møre.
- Når alt er i pannen – tilsett osten og rør til den smelter. Skrap det som har satt seg i bunnen ut mot kantene av pannen helt til eggerøren blir mer fast.Sørg for at det fortsatt er godt med ustekt egg igjen før du tilsetter 1 ss smør og lar den smelte inn i røren.
- Kutt opp tomater og gressløk og ha i når eggerøren nærmer seg ferdig. Vi anbefaler å bruke grønnsakskniven i porselen fra De Cussion – porselen holder seg lenger skarp og passer utmerket til blant annet kutting av tomater.
Ikke la eggerøren ligge i pannen etter den er ferdig – da kan den fort bli overstekt! Legg den direkte på et fat slik at den beholder sin perfekte konsistens. Avslutt gjerne med et touch pepper og flaksalt.