Så enkelt kan du unngå trette, hovne og slitne bein

Foto: Essity

Planlegger du sykkeltur, topptur eller fine fjellturer i høst? Da kan det være smart å bruke kompresjonsstrømper for å unngå vonde bein. 

Denne saken er betalt av Essity.

Snart er høsten her og mange ser frem til å kunne nyte roligere dager både i fjellheimen og i turløyper over hele landet. Det er på tide å ta frem igjen ullgensere, varmere tursko og fyre i peisen etter en aktiv dag ute. Det er fortsatt høysesong for toppturer og er du en aktiv stolpejeger, er det heller ikke for sent å få full uttelling før snøen kommer.

I den forbindelse kan det være mange som kjenner på trette eller hovne bein, både i forkant av, under eller etter selve aktiviteten. Dette kan JOBST Sport gjøre noe med, enten du sitter, står, løper eller går, er det godt for deg og bena dine å bruke kompresjonsstrømper.

Kjøp JOBST Sport kompresjonsstrømper her.

På sykkeltur, topptur eller løpetur?

Foto: Essity
Foto: Essity

I løpet av 2020 og 2021 med stengte treningssentre og mye tid på hjemmekontor, har det vært befriende å oppdage den enkle og kostnadsfrie formen som vi kaller «utetrening». Sammen med venner, barselgrupper eller kollegaer, har mange funnet sammen og arrangert timer for å slå to fluer i en smekk: sosialt samvær og økt kondisjon.

Sykkelturer er en super form for trening, men kan ofte være tungt og belastende for ankel og leggmuskulatur. I flere tilfeller kan det også være fint med litt ekstra beskyttelse bak ved akilles.

I vårt vakre og langstrakte land er det mange muligheter for å klatre høydemeter i fjellheimen i høst. Det som er viktig å huske på, er at ulendt terreng kan gi belastninger for ankler og bein. Det kan imidlertid JOBST Sport kompresjonsstrømper hjelpe deg med. Kompresjonsstrømper gir både økt blodsirukalsjon og god støtte til akilles, som gir deg en mer behagelig tur i terrenget.

Kompresjonsplagg har vært i vinden en stund nå og særlig for de som løper og løper mye. Med JOBST Sport får du medisinke kompresjonsstrømper med gradert kompresjon, som gir deg dokumentert effekt på økt blodsirkulasjon og reduksjon av hevelser. Strømpene kan brukes hele året, og kommer i flere friske farger.

Hvorfor JOBST kompresjonsstrømper?

JOBST kompresjonsstrømper tilfører anbefalt kompresjon til bena dine. Dette gis ved gradert kompresjon som betyr at kompresjonen/trykket er høyest ved ankelen og avtar oppover leggene. JOBST kompresjonsstrømper bidrar til forbedring av blodsirkulasjonen.

6 gode grunner for hvorfor du bør bruke JOBST Sport kompresjonsstrømper

  • JOBST Sport gir forbedret blodsirkulasjon
  • Holder bena tørre med mikrofiber
  • Puster og reduserer lukt
  • Gir ekstra støtte rundt akillessenen
  • Unisex
  • Flere farger og størrelser

Velvære for bena dine = økt livskvalitet

Foto: Essity
Foto: Essity

JOBST kompresjonsstrømper hjelper mot trøtte, tunge, verkende og urolige ben samt kramper i bena på natten. De er med på å forebygge hevelser og plager i fot, ankel og legg. JOBST kompresjonsstrømper får du i flere farger, modeller og kvaliteter. Bruk de hver eneste dag, hele dagen og til enhver anledning. Enten du er kvinne eller mann finner du en JOBST kompresjonsstrømpe som er tilpasset ditt behov.

JOBST Sport kompresjonsstrømper finner du her.

Slik måler du størrelsen din

Hvordan måle:

Ta et målebånd og mål et omkretsmål (rundt hele foten) på to steder, tett inntil, men uten å stramme målebåndet. Måletabell kan du se her.

1. Mål på tynneste del av ankelen (cB)

2. Mål tykkeste del av leggen (cC)

Sitt gjerne på en stol og mål benet uten å legge belastning på det.

Mål helst om morgenen, da er du minst hoven i bena.

Skriv opp målene dine på JOBST måleskjema og ta de med til apoteket eller bestill strømper etter målene dine.

Problemer med åreknuter?

Friske ben har vener med glatte, elastiske vegger og veneklaffer. Veneklaffene hjelper blodet til å transporteres i riktig retning, nemlig mot hjertet. Når leggmusklene brukes klemmer de på venene slik at veneklaffene åpner seg og blodet strømmer oppover. Når musklene slapper av lukker veneklaffene seg og hindrer tilbakestrømming av blodet til bena. Hvis du har, eller har hatt åreknuter, blodpropp eller en skade på en klaff, kan det gjøre at venene utvider seg og dermed forhindrer veneklaffene i å lukke seg slik de skal. I oppreist posisjon vil noe av blodet som skal transporteres tilbake til hjertet forbli i bena. Trykket i de overfladiske venene øker og det oppstår hevelser. De mest vanlige symptomene på dette er trette, verkende, urolige og kriblete ben samt kramper i leggene om natten. JOBST kompresjonsstrømper virker forebyggende og hjelper til med å opprettholde friske ben.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
brand-studio
ABC BrandStudio er en avdeling i ABC Startsiden as.
I samarbeid med annonsør utvikler ABC Brand Studio innhold, som publiseres på alle plattformer til ABC Startsiden og i sosiale medier. Annonsøren kan også publisere innholdet på egne flater.
Innhold laget av ABC Brand Studio er tydelig merket, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt og produsert i samarbeid med en annonsør.