Trendalarm 2021:

Mokkasiner er tilbake: Dette er skoen «alle» vil ha i sommer

Både klassikerne fra Sebago, de 90-tallsinspirerte penny loafers og nye chunky mokkasiner er å se på manges føtter i sommer.
Både klassikerne fra Sebago, de 90-tallsinspirerte penny loafers og nye chunky mokkasiner er å se på manges føtter i sommer. Foto: Nelly / Care of Carl

For noen tiår siden sto mokkasiner øverst på alles ønskelister, og nå rives de atter en gang bort fra butikkhyllene. For denne sommeren er dette skoene «alle» vil ha. 

Artikkelen inneholder annonselenker.

Ved flere anledninger har vi sett at moteplagg som tidligere har vært svært populære, stå opp fra de døde og få nytt liv. Denne sommeren skjer det nok en gang. Etter å ha vært borte fra motebildet i en årrekke er mokkasinene, også kalt loafers og båtsko, tilbake for fullt.

Selve utformingen til mokkasinen slik vi kjenner den i dag, stammer fra urfolket i Nord-Amerika. Som følge av lange tradisjoner når det gjelder teknikk og godt håndverk, har mokkasinen utviklet seg til å bli et kvalitetsprodukt og en soleklar skofavoritt til millioner av mennesker verden over.

Tidligere er mokkasiner blitt produsert i mykt skinn fra ku og moskus, men i dag er majoriteten av modellene på markedet laget av kunstig skinn eller plast. Dette gir skoen et klassisk utrykk i slitesterke materialer som utgjør høy holdbarhet over flere år.

Under finner du sommerens mest populære mokkasiner til ham og henne.

Mokkasiner og loafers til dame

Du husker kanskje lyse jeans med svarte mokkasiner, gjerne med hvite sokker i, fra motebildet på 90-tallet? Og det er nettopp disse som nå er tilbake: de klassiske penny loafers. Du får dem med og uten pynt som lenker eller tassels, og det er til og med kommet egne slip-on-varianter uten hælkappe.

product image

Trendalarm 2021

G.H. Bass 90s Penny

90-tallsinspirerte mokkasiner i ekte skinn. Fås i burgunder og svart.
Kjøp her1749 krNelly
product image

Trendalarm 2021

Laura Bellariva mokkasiner

Beige mokkasiner fra Laura Bellariva med kontrastsøm i slangeskinnsmønster. Skoen kommer med en grov såle og avrundet tå.
Kjøp her2600 krFerner Jacobsen
product image

Trendalarm 2021

Mokkasiner i kunstig krokodillemateriale

Sorte mokksiner i uekte krokodillemateriale med gulldetaljer. Skoen har klassisk design og kommer med firkantet tå.
Kjøp her304,50 krNA-KD

Trendalarm 2021

Mokkasiner til dame

Fant du ingen mokkasiner som passet deg i vårt utvalg? Sjekk hele utvalget av mokkasiner her:

Miinto - Ellos - NA-KD - & Other Stories - Nelly - Skomani - Wakakuu - Boozt - ASOS

Mokkasiner og loafers til herre

Til herrene har mokkasiner fra Sebago, de klassiske docksides, vært på markedet helt siden 1970 og mange husker kanskje disse skoene fra egen eller foreldres ungdom. I dag fås mokkasinene, eller loafers om du vil, i ulike materialer og design, men likt for dem alle er at de skal være enkle å ta av og på.

product image

Trendalarm 2021

Sebago Docksides Suede Boat Shoe

Klassikeren Docksides fra Sebago har vært foretrukket av båtfolk i en årrekke. Seilerskoen har vært på markedet siden 1970.
Kjøp her1549 krCare of Carl
product image

Trendalarm 2021

Swims båt-mokkasiner

Luftig mokkasiner som tåler vann fra det norske merket Swims. Skoen kommer i et klassisk mokkasin-design og er en teknisk god sko.
Kjøp her1500 krMiinto
product image

Trendalarm 2021

Crockett & Jones Cavendish 2 Tassel Loafer

Mokkasiner med overside i skinn, fra den engelske skoprodusenten Crockett & Jones. Fås i flere farger.
Kjøp her5999 krCare of Carl

Trendalarm 2021

Mokkasiner til herre

Fant du ingen mokkasiner som passet deg i vårt utvalg? Sjekk hele utvalget av mokkasiner her:

Ferner Jacobsen - Care of Carl - Miinto - Boozt - Ellos - ASOS

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.
Mer fra ABC Nyheter