Vinterens trend: Balaklava for voksne

Du husker kanskje finlandshetten fra barndommen? Nå er den «på moten» og det praktiske og varme plagget kan brukes til alt.
Du husker kanskje finlandshetten fra barndommen? Nå er den «på moten» og det praktiske og varme plagget kan brukes til alt. Foto: Slow knitwear / COS

Kjært barn har mange navn: Finlandshette, balaklava eller hettelue. Plagget varmer godt om vinteren, og er nå den heteste trenden – også for voksne.

Artikkelen inneholder annonselenker.

Hetteluen, eller balaklavaen, er både å få kjøpt i en rekke butikker, eller du kan lage en selv med strikkeoppskriftene vi har lagt ved under. Her får du tipsene til hvor du kan få tak i vinterens store trendplagg.

Gratis strikkeoppskrift: Finlandshette til kalde dager

For å få akkurat den fargen og passformen du vil, er kanskje det enkleste å strikke finlandshetten selv. Vi har laget en oppskrift som nybegynnere også skal få til, og som mer erfarne strikkere klarer å strikke på en liten kveld.

Vi har brukt garnet Drops Air i denne oppskriften. Garnet er tjukt og luftig i 70 prosent alpakka, som gjør at det ikke føles tungt. Til denne oppskriften strikker du med dobbel tråd, og du trenger to nøster av garnet.

product image

Anbefalt produkt

Drops Air

Luftig garn med 70% alpakka.
Kjøp her62 krStrikkia.no

Alternativt kan du gå for Mayflower New Sky med 42 prosent alpakka. Også her vil du trenge to nøster, og strikke i dobbel tråd.

product image

Anbefalt produkt

Mayflower New Sky Garn

Luftig garn med 42% alpakka, ull og nylon.
Kjøp her82 krRito Hobby

Hettelua er strikket på pinne 12. Hva slags materiale man foretrekker at pinnene er laget av, er individuelt, men her har vi plukket ut et knippe kvalitetspinner som varer:

Utvalg strikkepinner

Rundpinner som varer:

Strikkeoppskriften ser du i videoen over, men vil du ha det hele i tekst finner du det her.

Er du ikke en strikker? Ta det med ro, vinterens smarteste plagg får du også kjøpt i butikk. Her er de fineste balaklavaene og hetteluene som er å få kjøpt nå:

Hettelue i varm ull fra ARKET

Klikk på bildet for å gå til produktet. Foto: ARKET
Klikk på bildet for å gå til produktet. Foto: ARKET

Hooded bib neck fra ARKET er strikket i en blanding av alpakka- og merinoull og resirkulert polyester som gir en varm og myk hettelue. I tillegg er den ekstra lang nedover bryst og rygg som gir godt med varme under jakka på kalde dager. Designet blir nesten en kombo av den populære strikkevesten og balaklava i ett plagg.

Hooded bib neck får du kjøpt hos ARKET her.

Varm boble-balaklava fra COS

Klikk på bildet for å gå til produktet. Foto: COS
Klikk på bildet for å gå til produktet. Foto: COS

Fryser du lett på hodet, er dette plagget for deg. Denne boble-luen fra COS er det perfekte tilbehøret når gradestokken kryper nedover og iskald, sur vind nesten blåser deg over ende. Hetteluen har knapper i halsen som gjør det enkelt å ta den på og en liten cap foran for ekstra beskyttelsen mot vinterkulden.

Balaklava som holder deg varm i den kaldeste vintertrekken får du kjøpt hos COS her.

Finlandshette i merinoull til trening og aktivitet fra Devold

Klikk på bildet for å gå til produktet. Foto: Devold
Klikk på bildet for å gå til produktet. Foto: Devold

Balaklava er ikke bare et moteplagg denne sesongen, men et velbrukt tilbehør til uteaktiviteter i vinterkulden. En finlandshette i merinoull holder deg god og varm under for eksempel en hjelm når du sykler eller står i slalåmbakken, eller når du er ute på langrennstur på ekstra kjølige dager.

Praktisk finlandshette i merinoull får du kjøpt hos Devold her.

Strikket finlandshette med striper fra Nelly

Klikk på bildet for å gå til produktet. Foto: Nelly
Klikk på bildet for å gå til produktet. Foto: Nelly

Denne hetteluen fra NLY Accessories har stor åpning for hele ansiktet og bred, tjukk kant nederst. Luen er strikket i akryl med striper og innstrikkede glittertråder.

Den stripete balaklavaen får du kjøpt hos Nelly her.

Strikkeoppskrift: Tromsø Hoodie av Slow Knitwear

Klikk på bildet for å gå til oppskrift og garn. Foto: Slow Knitwear
Klikk på bildet for å gå til oppskrift og garn. Foto: Slow Knitwear

En supermyk og enkelt strikket hettelue for voksne designet av Slow Knitwear. Strikket i deilig alpakka passer denne definitivt til kalde dager. Oppskriften er gratis, og av garn anbefales to nøster av av Drops Air. Du strikker dette garnet med dobbel tråd.

Her finner du oppskriften.

Her finner du Drops Air i en rekke ulike farger.

product image

Anbefalt produkt

Drops Air

Luftig garn med 70% alpakka.
Kjøp her62 krStrikkia.no

Du kan også bruke Drops Snow i 100% ull i 1 tråd for et strammere uttrykk.

Drops Snow finner du her.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.