Strikkebøker 2020: De beste strikkebøkene akkurat nå

Klør det i fingrene etter et nytt strikkeprosjekt? Få inspirasjon og innspill fra disse flotte strikkebøkene. En strikkebok er dessuten den perfekte gave til en ivrig strikker.

Artikkelen inneholder annonselenker.

En god strikkebok er for en strikker det samme som en god kokebok er for den matglade. Her kan man fordype og drømme seg bort mens man blar fra det ene flotte strikkeplagget til det neste.

Snøsøsteren strikkebok av Klompelompe

Maja Lundes adventsbok har inspirert strikkeboka fra Klompelompe. Klikk på bildet for å gå til bøkene.
Maja Lundes adventsbok har inspirert strikkeboka fra Klompelompe. Klikk på bildet for å gå til bøkene.
Strikk bamsen til Augusta med «Snøsøsteren strikkebok». Klikk på bildet for å gå til boka.
Strikk bamsen til Augusta med «Snøsøsteren strikkebok». Klikk på bildet for å gå til boka.

Har du lest den vakre adventsboka «Snøsøsteren» av Maja Lunde og Lisa Aisato? Når det først skal lages en strikkebok inspirert av denne, finnes det knapt bedre enn damene bak Klompelompe. Klompelompe har gitt ut en rekke strikkebøker med vakker, delikat strikk til herre, dame, barn og baby. I «Snøsøsteren strikkebok» finner du 25 strikkeoppskrifter inspirert av den kjente julefortellingen til både barn og voksen. Her er oppskrift på den røde kåpa og lua til Hedvig, skjerfet til Julian, genseren, buksa og bamsen til Augusta, luer og votter, tøfler, julepynt og enda mer.

Her kan du kjøpe «Snøsøsteren strikkebok» hos Norli.

Her kan du kjøpe «Snøsøsteren strikkebok» hos Haugen Bok.

Lettstrikket året rundt av Karen Marie Vinje

Klikk på bildet for å komme til boka.
Klikk på bildet for å komme til boka.

Karen Marie Vinje har gitt ut en rekke strikkebøker, og «Lettstrikket året rundt» er hennes nyeste utgivelse. «Lettstrikket året rundt» er full av enkle og fine strikkeprosjekter det er gøy å strikke. Her er både oppskrifter på plagg til store og små, interiørstrikk, gavestrikk og jule- og påskepynt. Hun har dessuten med oppskrift på hundegenser. Boka er proppfull av fine og enkle strikkeprosjekter du kommer til å elske. Vår, sommer, høst og vinter – disse tidløse strikkeprosjektene gjør boka til en skatt du vil ha glede av år etter år.

Her kan du kjøpe «Lettstrikket året rundt» hos Norli.

Her kan du kjøpe «Lettstrikket året rundt» hos Haugen Bok.

Klikk på bildet for å gå til boka.
Klikk på bildet for å gå til boka.

Marius strikkebok - 45 Marius-strikkeoppskrifter

Det finnes vel knapt mer mer klassisk strikk i Norge enn Marius-mønsteret? Over 60 år etter at det ble laget er Mariusmønsteret mer trendy enn noen sinne. I «Marius strikkebok» får du den klassiske genseroppskriften fra 50-tallet, sammen med en rekke nye Mariusplagg og kreativt Mariusdesign på alt fra miniskjørt til puter, grytekluter og iPad-trekk. Boka forteller historien om Marius-mønsteret og inneholder 45 enkle strikkeoppskrifter.
Her kan du kjøpe «Marius strikkebok» hos Norli.

Her kan du kjøpe «Marius strikkebok» hos Haugen Bok.

Damestrikk fra Strikkezilla av Tina Hauglund

Klikk på bildet for å gå til boka.
Klikk på bildet for å gå til boka.

Tina Hauglund, også kjent som @strikkezilla på Instagram har tidligere gitt ut strikkebøkene «Lille Bolle» og «Lille Tulla» med fokus på strikkeplagg til barn. Denne gangen deler hun oppskriftene til 40 nydelige plagg til damer i alle størrelser og fasonger. Du får oppskrifter på gensere, skjørt, jakker og kofter, og småprosjekter som votter, sokker og luer. Tina Hauglund er kjent for sine enkelt forklarte oppskrifter, som er spekket med morsomme strikketeknikker du kanskje ikke har prøvd før? I denne boka har hun utviklet oppskrifter der du med enkle grep kan tilpasse plagget akkurat deg! Innledningsvis får du nyttige tips til hvordan du kan justere strikketøyet ditt så det sitter perfekt – på den måten som kler deg best.

Her kan du kjøpe «Damestrikk fra Strikkezilla» hos Norli.

Her kan du kjøpe «Damestrikk fra Strikkezilla» hos Haugen bok.

Harry Potter - Magisk strikking

Klikk på bildet for å gå til boka.
Klikk på bildet for å gå til boka.

Denne strikkeboka er det mange som har ventet på skal oversettes til norsk. Og nå er den her! Reis inn i Harry Potters magiske verden med 28 strikkeoppskrifter med ulik vanskelighetsgrad og ulike teknikker hentet rett fra filmene. Galtvorts fire ulike husskjerf, fru Wiltersens hjemmestrikkede julegensere og en kosedyrutgave av uglen Hedvig. Dette er boka for alle fans, som innimellom oppskriftene også får flust av fun facts og morsomme innblikk bak scenen og originale kostymeskisser.

Her finner du «Harry Potter - Magisk strikking» hos Norli.

Her finner du «Harry Potter - Magisk strikking» hos Haugen Bok.

Sokker fra tåa og opp av Marion Louise Rindsem

Klikk på bildet for å gå til boka.
Klikk på bildet for å gå til boka.

Morsom og enkel sokkestrikk med tå-opp-teknikk. Den populære strikkebloggeren Marion Louise Rindsem slår et slag for sokkestrikk og den praktiske tå-opp-metoden! Gjennom 40 ulike oppskrifter blir du kjent med den morsomme teknikken som gjør sokkestrikk til en lek. I boka finner du et stort spenn av fine og festlige sokker. Naturligvis har også de klassiske, varme bestemorlestene som er så gode å ha i støvlene på kalde vinterdager, fått sin plass. Marion har dessuten laget sokkeoppskrifter av sine mest populære mønstre for luer og sjal.

Her får du kjøpt «Sokker fra tåa og opp» hos Norli.

Her får du kjøpt «Sokker fra tåa og opp» hos Haugen Bok.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.