Ut på telttur? Sjekk hvilket telt du skal velge i høstens store guide

Foto: Colourbox

Med et godt telt har du hele verden for dine føtter. Finn teltet som passer best for dine behov her.

Artikkelen inneholder annonselenker.

Dette er året for å oppleve norsk natur, og den største opplevelsen får du ved å legge deg og våkne opp i det fri. Til slike stunder trenger du et godt telt.

Har du et skikkelig telt du kan stole på, som har plass til deg og dine, ja, da har du hele verden for dine føtter. Da kan du reise landet på kryss og tvers og skape unike opplevelser hvor enn du setter teltpluggene i bakken.

Uansett om du er et erfarent friluftsmenneske eller en byglad type, tror vi du vil få glede av en natt eller ti i telt. Så sjekk denne lista over forskjellige teltvarianter, og begynn planleggingen nå.

For naturen er jo tross alt verdens beste utested!

1. Bergans Tarp Large

En tarp er ikke et telt, men det er likevel en enkel, effektiv og anvendelig beskyttelse mot været. Med en sterk duk med 3000 mm vannsøyle, barduner og kreativ bruk av trær og andre elementer gir denne tarpen deg utallige muligheter for ulike typer oppsett. En tarp kan festes rundt trær og kan enkelt tilpasses raste-og overnattingsplasser.

Vekt: 1,6 kilo

Kampanjepris: 999,- (ordinær: 1299,-)

Les mer om Helsport Bitihorn Trek Tarp her.

2. Jack Wolfskin Gossamer enmannstelt

Hvis du skal på tur alene – og det er det jo ingenting i veien for – så trenger du ikke drasse på mer utstyr enn nødvendig. Og da kan et enkelt enmannstelt være midt i blinken. Dette enkle, men robuste teltet fra Jack Wolfskin tar lite plass i bagasjen, men gir stor komfort på teltplassen.

Vekt: 1,82 kilo

Pris: 1127,-

Les mer om Jack Wolfskin Gossamer enmannstelt her.

3. Helsport Lofoten Superlight 2 (Tomannstelt)

Når du og din utkårede endelig skal på romantisk mygg- og regnværstur, gjelder det å ha utstyret i orden. Og til slike anledninger er dette allsidige tomannsteltet fra Helsport godt å ha i bagasjen. Her får du lav vekt, god ventilasjon, smarte innerlommer, svært enkelt oppsett og muligheten til å åpne fronten i en og samme pakke. Perfekt for små eller store ekspedisjoner!

Vekt: 1,51 kilo (Kun telt)

Pris: 6995,-

Les mer om Helsport Lofoten Superlight 2 her .

4. Bergans Wiglo® Lt firemannstelt

Et firemannstelt er rommelig og ofte midt i blinken for små og mellomstore familier. Denne knæsje iglovarianten fra Bergans har 2000 mm vannsøyle i ytterduken og 7000 mm i gulvet, og dekker de fleste behov i normale til ruskete forhold. Teltet måler 230 x 230 x 160 cm utvendig og har tre innganger.

Vekt: 6,2 kilo

Pris: 7199,-

Les mer om Bergans Wiglo® Lt firemannstelt her..

5. Fjällräven Abisko Endurance 2 vintertelt

Når snøen legger seg og kulda setter inn må man pakke seg enda bedre inn for en natt ute. Dette tomannsteltet fra Fjällräven er et lett og stabilt helårs tunneltelt med full høyde i innerteltet og ekstra stort fortelt. Enkelt å slå opp, med god ventilasjon og praktiske funksjoner. Dette gjør teltlivet komfortabelt og gjør det lettere å tilbringe lange regnværsdager inne i teltet.

Perfekt om du ønsker et telt med lav vekt, men som likevel er sterkt og pålitelig til helårsbruk under alle forhold, unntatt de mest ekstreme. Forteltet har god plass til matlaging og oppbevaring av utstyr.

Vekt: 2,55 kilo

Pris: 7999,-

Les mer om Fjällräven Abisko Endurance 2 vintertelt her.

6. Helsport Lofoten Pro Camp 4 Firemannstelt

Hvis du skal på tur i allslags vær eller bare vil være sikker på at teltet ditt tåler hva moder jord koker opp av naturkrefter, bør du velge deg et telt i en litt høyere prisklasse. Dette firemannsteltet fra Helsport er «allround-kongen på haugen», er lett og slitesterkt og har en aerodynamisk utforming som gjør det stabilt på vindfulle dager. Dedikerte ventiler og Helsports «AirFlow II-system» sørger også for lav kondens og god ventilasjon, uansett tid på året.

Vekt: 3,77 kilo (kun telt)

Pris: 9999,-

Les mer om Helsport Lofoten Pro Camp 4 her.

7. Helsport Svalbard 6 Camp rød/gul

Du har telttur, og så har du ekspedisjon, og på sistnevte bør du absolutt være godt rustet. Og det er her Helsport Svalbard 6 Camp kommer inn i bildet. Dette er et kraftig firesesongs seksmannstelt, egnet for større grupper på tur i tøffe forhold. Med to innganger, ekstra slitesterkt materiale og mulighet for doble teltstenger kan du sove trygt, enten du er på høyfjellet eller i marka.

Vekt: 5,9 kilo

Pris: 14.399,-

Les mer om Helsport Svalbard 6 Camp her.

8. Helsport Varanger 8-10 Lavvo

Men skal du virkelig sette prikken over i-en på teltturen, for deg og dine følgesvenner, skal du velge en lavvo . En lavvo har de fleste kvaliteter som et telt har, men i tillegg får du masse plass, stor takhøyde og muligheten til å fyre innendørs! Lavvoen Helsport Varanger er en klassiker og testvinner, praktisk og robust, og etter forholdene temmelig lett. Merk at du her må kjøpe bunnduk og innertelt separat, med mindre du ønsker å bruke lavvoen au naturel.

Vekt: 7,3 kilo (Telt og plugger)

Pris: 8495,-

Les mer om Helsport Varanger Lavvo her

Fortsatt ikke funnet et telt for dine behov? Sjekk hele utvalget hos Outnorth , Skitt Fiske eller Milrab.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.